Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Londonas pusfināli ar domām par Džokoviča un Federera finālu?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Londonas pusfināli ar domām par Džokoviča un Federera finālu?
"ATP World Tour Finals" pusfinālisti
Foto: AFP/Scanpix

"O2" arēnā Londonā notiekošajā "ATP World Tour Finals" turnīrā sestdien pusfinālu diena. Pirmajā mačā plkst. 16:00 pēdējo divu gadu čempions Novaks Džokovičs sacentīsies ar Kei Nišikori, bet vakara spēlē 22:00 seškārtējais uzvarētājs Rodžers Federers abu Šveices labāko tenisa meistaru duelī tiksies ar Stanu Vavrinku.

Novaks Džokovičs – Kei Nišikori

Turnīra, kura pirmajos 12 mačos bijis vairāk sagrāvju nekā nopietnu maču, pusfinālus sasnieguši visi ar pirmajiem četriem numuriem izliktie tenisisti. Viņu vidū arī viens debitants – Kei Nišikori, pirmo reizi spēlējot finālturnīrā, guva divas uzvaras, nodrošinot pusfinālu. Tajā viņa pretinieks būs pasaules pirmais numurs Novaks Džokovičs.

Serbijas ilggadējais tenisa līderis Londonā ieradās ar divām misijām, no kurām viena tika izpildīta, uzvarot visos trīs mačos apakšgrupā. Proti, Nole nodrošināja sezonas pabeigšanu reitinga 1. vietā. Tas viņam izdevies trešo reizi (arī 2011-12). Otrs mērķis ir kļūt par pirmo tenisistu kopš Ivana Lendla (1985-87), kurš finālsacensībās nepārspēts palicis trīs gadus pēc kārtas.

Džokovičs grupu turnīru nospēlēja ļoti iespaidīgi, trīs mačos zaudējot tikai deviņus geimus! Novaks "World Tour Finals" zaudējuma rūgtumu nezina jau 13 mačus pēc kārtas. Vēl iespaidīgāka ir viņa sērija telpu apstākļos – Džokovičs slēgtajos kortos guvis 30 uzvaras pēc kārtas.

Džokovičs Nišikori septembra sākumā četros setos zaudēja "US Open" pusfinālā, bet Parīzes pusfinālā japāni sagrāva ar 6:3, 6:2. Tas mačs notika telpās, kur Džokovičs nav zaudējis kopš 2012. gada oktobra! Nišikori pirms minētās cīņas Parīzē tonedēļ bija nospēlējis trīs 3-setu mačus, no kuriem pēdējais beidzās pusstundu pēc pusnakts. Nākamajā pēcpusdienā duelim pret Džokoviču viņš nebija gatavs.

Šoreiz Nišikori tādu problēmu nav, turklāt viņam vakar bija brīvdiena, kamēr Džokovičs spēlēja. Tiesa, čempionam pret Tomāšu Berdihu nekas nopietnāks kā treniņmačs nesanāca. Kamēr Nišikori par nogurumu šoreiz nevar sūdzēties, tikmēr viņam ir labās plaukstas locītavas savainojums. Tas viņam iepriekšējā spēlē gan netraucēja trīs setos apspēlēt Davidu Fereru.

Starp citu, Nišikori ir sezonas līderis izšķirošo setu kategorijā – viņš zaudējis tikai divas spēles, kas noslēgušās trīs vai piecos setos: 21-2. Abas neveiksmes bija sezonas pirmajā pusē – janvārī Brisbenā pret Leitonu Hjuitu un maijā Madridē pret Rafaelu Nadalu (ar izstāšanos).

Nišikori ar Džokoviču bez abām pieminētajām savstarpējām spēlēm aizvadījuši vēl divus mačus viens pret otru. 2010. gadā "French Open" trīs setos uzvarēja Džokovičs, bet nākamā gada rudenī Bāzelē trīs setos pārāks bija Nišikori. Tātad kopējā savstarpējo maču bilance ir 2-2. Nišikori šodien cer kļūt par pirmo tenisistu kopš 2007. gada, kurš debijā ticis līdz finālam. Togad Šanhajā tas izdevās Fereram.

Rodžers Federers – Stans Vavrinka

Ja pirmā mača dalībniekiem ir līdzsvars savstarpējos mačos, tad abiem Šveices labākajiem tenisistiem tāda nav. Rodžers pārliecinoši priekšā ar 14-2, abas reizes tautietim zaudējot uz Montekarlo māla – 2009. gadā 3. kārtā un šogad finālā. Vavrinka šogad tikai divreiz zaudējis Top 10 spēlētājiem. Viens bija šonedēļ pret Džokoviču, bet otrs – Vimbldonā Federeram. Vavrinka "World Tour Finals" piedalās otro reizi, atkārtojot savu pirms gada sasniegto rezultātu. Pērn viņš pusfinālā piekāpās Džokovičam.

Tāpat kā Džokovičs, arī Federers grupu turnīru izspēlēja bez zaudētiem setiem un trīs mačos zaudēja tikai 13 geimus, no kuriem gandrīz puse bija taibreika setā pret Milošu Raoniču. Federeram ir viena spilgtāka turnīra statistikas atzīme par Džokoviču. Proti, Federers trīs mačos vēl ne reizi nav zaudējis savu servi, atspēlējot visas septiņas breikbumbas.

     [+] [-]

, 2014-11-15 17:10, pirms 9 gadiem
Uzrakstīšu latviski vienu teikumu.
"Otrs mērķis ir kļūt par nākamo tenisistu aiz Ivana Lendla (1985-87), kurš finālsacensībās nepārspēts palicis trīs gadus pēc kārtas."

     [+] [-]

, 2014-11-15 17:23, pirms 9 gadiem
Lugums atsutit linku uz Dzokovica - Nishikori speli, Paldies!