Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs trīs setos pārspēj Nišikori

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs trīs setos pārspēj Nišikori
Novaks Džokovičs
Foto: SIPA/Scanpix

Novaks Džokovičs sestdien spēra vēl vienu soli tuvāk trešajam "ATP World Tour Finals" titulam pēc kārtas, Londonā notiekošā turnīra pusfinālā ar 6:1, 3:6, 6:0 pārspējot Kei Nišikori. Otrs finālists noskaidrosies Šveices duelī starp Rodžeru Federeru un Stanu Vavrinku, sākums plkst. 22:00.

Kei Nišikori 1. setā vienīgo geimu uzvarēja pirmajā servēšanas reizē, kad viņam samērā pārliecinošas darbības ļāva tobrīd panākt izlīdzinājumu 1:1. Japānis trešajā geimā atspēlēja pirmo no divām breikbumbām, bet otrās izspēlē vienkāršā situācijā rupji kļūdījās pie tīkla.

Ieguvis pārsvaru, Novaks Džokovičs, atpakaļ neatskatījās un ar lielisku spēli gan savas serves geimos, gan uzņemšanā turnīra debitantam lika samierināties ar 1:6 sagrāvi. Nišikori setā zaudēja visas piecas izspēles ar otro servi, bet uzņemšanā spēja gūt tikai divus punktus.

Džokovičs 2. seta pirmajā geimā nokārtoja vēl vienu breiku un šķietami tuvojās kārtējai graujošai uzvarai, taču mirkļa vājums viņam lika spēlēt papildus setu. Novaks otrajā geimā ar "forehand" kļūdu deva Nišikori pirmo breikbumbu mačā un pats to arī ļāva realizēt, izceļoties ar dubultkļūdu. Čempiona spēle tobrīd pajuka – arvien vairāk neprecīzu darbību spēlē no gala līnijas, tikmēr Nišikori spēlēja krietni sakarīgāk nekā līdz šim.

Āzijas pirmais numurs astotajā geimā ar "forehand" uzbrukumu sēriju nopelnīja breikbumbu. Tās izspēle bija lieliska. Džokovičs tika klāt gan Nišikori "dropšotam", gan "svecei", bet Kei punktu pielika ar apvedošo sitienu. Nišikori pēc tam viegli izservēja setu – 6:3. Džokovičam tas bija pirmais zaudētais sets kopš Šanhajas pusfināla pret Rodžeru Federeru (4:6, 4:6) – Novaks kopš tā laika bija uzvarējis 17 setus pēc kārtas!

Nišikori 3. seta sākumā vēl kādu brīdi spēja nodemonstrēt iepriekšējā setā redzēto tenisu, tiekot pie divām breikbumbām. Abas bija ņemamas, taču Nišikori kļūdījās – vienreiz ar "forehand" sitienu, bet otrā breika iespēja izniekota ar "backhand" sitienu tīklā. Džokovičs ne vien izglābās no lielām nepatikšanām, bet arī zibenīgi "pārslēdza ātrumus" un atkal spēlēja 1. seta režīmā, neļaujot Nišikori tikt pie kaut viena geima – 6:1, 3:6, 6:0.

Tāpat kā vakar Marins Čiličs, arī šodien otrais "World Tour Finals" debitants Nišikori savu sezonu pabeidza ar dubultkļūdu. Debijas turnīrs Londonā uz nelāgas nots beidzās arī trešajam debitantam Milošam Raoničam, kurš zaudēja pirmos divus mačus, bet no trešā atteicās kājas savainojuma dēļ. Nišikori sezonu gan pabeigs ar karjeras rekordu rangā – 5. vietu.

Džokovičs sestdien Nišikori sagādāja tikai šogad trešo zaudējumu (21-3) izšķirošajos setos. Pats Nole 2014. gada sezonā zaudējis tikai divus (15-2) mačus, kuros uzvarētājs noskaidrojies trešajā vai piektajā setā. Abi viņam bija sezonas ievadā pret Šveices tenisistiem – janvārī Melburnā ceturtdaļfinālā zaudēts Stanam Vavrinkam, bet februārī Dubaijas pusfinālā Federeram. Kopš tā laika ranga līderim izšķirošajos setos 15 uzvaras pēc kārtas. Ar vienu no Šveiciešiem Džokovičs tiksies rītdienas finālā Londonā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-15 20:36, pirms 9 gadiem
100% serbu mafija viņam bija likusi zaudēt otro setu, lai sanāktu virs 20 geimiem.