Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers iekļūst finālā un atgūst ranga vicelīdera godu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Federers iekļūst finālā un atgūst ranga vicelīdera godu
Rodžers Federers
Foto: Reuters/Scanpix

Ar dramatisku šveicieša Rodžera Federera uzvaru noslēgusies Toronto ATP „Masters Series” tenisa turnīra „Rogers Cup” otrā pusfināla spēle. Trijos setos viņš uzveica serbu Novaku Džokoviču (6:1, 3:6, 7:5), nodrošinot arī pakāpšanos uz 2. vietu ATP rangā nākamajā nedēļā.

Toronto notiekošajā „Rogers Cup” turnīrā, kas ir vienas no ATP „Masters Series” sacensībām, šodien bija laiks noteikt fināla dalībniekus. Sportacentrs.com jau ziņoja, ka par pirmo finālistu kļuva pērnā gada čempions, skots Endijs Marejs, kurš divos setos ar 6:3, 6:4 pieveica ATP ranga līderi Rafaelu Nadalu. Otrajā pusfinālā tikās ATP ranga otrās un trešās vietas īpašnieki – Novaks Džokovičs un Rodžers Federers. Līdz pusfinālam nedaudz vieglāk bija aizkļuvis serbs, tomēr viņš nebija spēles favorīts. Abiem sportistiem šīs dienas spēle bija 15. savstarpējā cīņa – līdz šim deviņas uzvaras Federeram, bet piecas Džokovičam.

Maču Federers iesāka fantastiski – labas serves un uzbrukumi, kamēr Džokovičam kļūdas vien. Tā rezultātā šveicietis uzvarēja 12 no pirmajām 13 izspēlēm un ieguva 3:0 pārsvaru. Mazajā pārtraukumā Džokovičs spēja sakārtot galvu, jo nākamo savu serves geimu uzvarēja sausā, tomēr būtisku pavērsienu mačā tas neieviesa - Federers pie savas serves joprojām bija nesatricināms – 4:1. Pirmā seta sestais geims iznāca tikpat ilgs, kā iepriekšējie pieci kopā. Tā laikā Džokovičs atspēlēja četras breikbumbas, taču beigās tāpat iesita divus tīklus pēc kārtas, zaudējot geimu. Pirmais sets noslēdzas pēc 26 minūšu cīņas, kad Federers bez problēmām izservēja setu. Pirmā seta laikā Nole pieļāva 16 nepiespiestās kļūdas un iesita tikai divus vinnerus, kamēr Federeram šī attiecība 7-10.

Otrā seta sākums neliecināja, ka spēlē notiks kādas pārmaiņas. Džokovičs jau pirmajā geimā nobreikoja pats sevi, pieļaujot vairākas kļūdas. Pēc tam, kad Federers kārtējo reizi pārliecinoši uzvarēja pie savas serves, jau šķita, ka īstas cīņas šajā mačā nebūs, tomēr iznāca nedaudz savādāk. Uzvarējis trešo geimu no 0:30, Džokovičs nepieļāva Federera atraušanos. Nākamajā geimā viņš piespieda šveicieti kļūdīties un tika pie pirmajām breikbumbām spēlē. Realizēta jau pirmā, bet pēc tam sausais savas serves geims un 3:2 vadība serbam. Nākamajā geimā Federers no 30:0 pamanījās aizspēlēties līdz 30:40, tomēr šajā brīdī viņu no nepatikšanām izglāba serve, un rezultāts tika līdzsvarots. Par īstu trilleri kļuva septītais geims. Astoņas reizes tajā tika fiksēts „vienādi”, serbam vajadzēja atspēlēt arī divas breikbumbas, tomēr šo geimu viņš uzvarēja un saglabāja vadību (4:3). Pēc tam sekoja Federera „izrāde”. No 15:15 pie savas serves viņš iesita divus tīklus, pēc tam autu un negaidīti bija nokļuvis neapskaužamā 3:5 pozīcijā. Atspēlējis vienu breikbumbu, Džokovičs uzvarēja devītajā geimā un nodrošināja Toronto skatītājiem trešo setu – 6:3. Jāpiezīmē, ka šajā setā vairāk nepiespiesto kļūdu jau Federeram – 22 pret 17.

Izšķirošo setu abi tenisisti sāka apņēmīgi, uzvarot geimos pie savas serves, līdz 4. geimā Džokovičs kļūdījās četrās epizodēs pēc kārtas un nokļuva iedzinējos ar 1:3. Ne bez pūlēm šveicietis panāca arī 4:1, bet ar to vēl nebija gana, lai droši soļotu pretī uzvarai. Džokovičam izdevās uzvarēt savu servi, pēc tam ar trešo iespēju lauzt šveicieša servi, kā arī paņemt vēl vienu savu serves geimu. Uz tablo tas deva 4:4. Devīto geimu Federers iesāka ar diviem autiem un 0:30, tomēr aizsniegties līdz breika iespējai Džokovičam nesanāca. Līdz breika iespējām viņš tika nedaudz vēlāk (11. geimā), tomēr nevienā no trijām epizodēm veiksme nebija serba sabiedrotā. Likumsakarīgs seta iznākums būtu taibreiks, tomēr līdz tam netika. Atspēlējies no 0:30, Džokovičs tomēr neprata izmantot nevienu no divām geimbumbām un maču noslēdza ar trīs kļūdām pēc kārtas – 6:1, 3:6, 7:5 Federera labā.

Šāds spēles iznākums nozīmē to, ka jaunnedēļ Federers atgriezīsies ATP ranga vicelīdera pozīcijā, kamēr Džokovičs atkritīs uz trešo vietu. Vai Federeram izdosies vēl vairāk pietuvoties Rafaelam Nadalam, redzēsim pēc fināla. Viņa pretinieks Endijs Marejs turnīrā pagaidām rāda pārliecinošāku sniegumu, turklāt savstarpējo maču bilance ir nedaudz par labu skotam – 6:5.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

Kurš uzvarēs finālā?

  • 102

  • 36


  +5 [+] [-]

, 2010-08-15 04:52, pirms 14 gadiem
Mačs bija vnk super!
Jaacer, ka riitvakar buus tikpat aizraujošs fināls!

     [+] [-]

, 2010-08-15 04:54, pirms 14 gadiem
Arī Marejs uzvaras gadījumā var pakāpties uz augšu,vismaz es tā sapratu no komentētājiem! Bet šis otrais pusfināls izdevās ļoti saistošs. Un jau kuro reizi Federers "atgādināja",ka viņam labāk neuzvarēt 1. setu viegli,jo pēc tam parasti seko atslābums vai kā to saukt,taču faniem sirmāki mati garantēti!

  +1 [+] [-]

, 2010-08-15 04:54, pirms 14 gadiem
korts rakstīja: Arī Marejs uzvaras gadījumā var pakāpties uz augšu,vismaz es tā sapratu no komentētājiem! Bet šis otrais pusfināls izdevās ļoti saistošs. Un jau kuro reizi Federers "atgādināja",ka viņam labāk neuzvarēt 1. setu viegli,jo pēc tam parasti seko atslābums vai kā to saukt,taču faniem sirmāki mati garantēti!
nevar.. peernaa gada chempions vins ir..

  +3 [+] [-]

, 2010-08-15 05:03, pirms 14 gadiem
korts rakstīja: Arī Marejs uzvaras gadījumā var pakāpties uz augšu,vismaz es tā sapratu no komentētājiem! Bet šis otrais pusfināls izdevās ļoti saistošs. Un jau kuro reizi Federers "atgādināja",ka viņam labāk neuzvarēt 1. setu viegli,jo pēc tam parasti seko atslābums vai kā to saukt,taču faniem sirmāki mati garantēti!
Federers kārtējo reizi "atgādināja", ka viņam ar nerviem un psiholoģisko viss ir kārtībā!
Kaut vai epizode 3.setā pie 5:5 un 15:40 bija ko vērta...

     [+] [-]

, 2010-08-15 05:06, pirms 14 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: nevar.. peernaa gada chempions vins ir..
Jā,nepadomāju,ka Džokovičam klāt nāk punkti par pusfinālu. Paldies!

  +1 [+] [-]

, 2010-08-15 12:14, pirms 14 gadiem
Lieliski! Rodžers ir uz viļņa, atkal izsalcis - tas priecē
Bet finālā liktu tomēr uz Mareju. Ir tāda sajūta, ka tieši skots tenisa pasaules tronī nomainīs Nadalu, ja turpinās progresēt. Vismaz uz hārda viņš ir lielisks.

 +12 [+] [-]

, 2010-08-15 12:18, pirms 14 gadiem
..........soliiti pa soliitim....... atpakalj liidz troniitim........ common!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2010-08-15 18:11, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Lieliski! Rodžers ir uz viļņa, atkal izsalcis - tas priecē
Bet finālā liktu tomēr uz Mareju. Ir tāda sajūta, ka tieši skots tenisa pasaules tronī nomainīs Nadalu, ja turpinās progresēt. Vismaz uz hārda viņš ir lielisks.
Esmu par Mareju,taču,kamēr vien Rodžers spēlē (un,šķiet,pašreiz tiešām atcerējies uzvarēt-prieku),novēlu tieši RF atgūt karaļa troni,kopā ar visiem 20,vai vēl vairāk,GSlamiem! Pēdējā laikā 1000-niekos viņam nav pārāk veicies,tad nu varbūt šoreiz!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja