Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Briti bez Mareja vadībā pret Serbijas rezervistiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Briti bez Mareja vadībā pret Serbijas rezervistiem
Kails Edmunds
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas tenisa izlase Deivisa kausa titula aizstāvēšanu turpina ar ceturtdaļfināla maču Belgradā, kur piektdien lietus dēļ paspēja izspēlēt tikai vienu no plānotajām divām vienspēlēm.

Kails Edmunds lietus dēļ iekavētajā un dažas reizes pārtrauktajā mačā uz Belgradas māla trīs setos sakāva Janko Tipsareviču – 6:3, 6:4, 6:0. Edmunds bijušo Top 10 spēlētāju vārda tiešajā nozīmē apspēlēja, Tipsarevičam liekot daudz skriet stūros un tādā veidā piespiežot viņu regulāri kļūdīties.

21 gadu vecajam Edmundam, kurš pagājušā gada finālā nenoturēja 2-0 pārsvaru pār Davidu Gofānu, piektdien Serbijā gūtais panākums ir pirmais izlases sastāvā. Traumu nomocītais Tipsarevičs izlasē nebija spēlējis kopš 2013. gada. Piektdien plānotā otrā vienspēle starp Dušanu Lajoviču un Džeimsu Vordu lietus dēļ pārcelta uz sestdienu, kad jāizspēlē arī dubultspēle.

Abas komandas spēlē vājinātos sastāvos. Serbiem jāiztiek ne vien bez Novaka Džokoviča, bet arī Viktora Troicka, tikmēr viesiem nespēlē pelnītu atpūtu paņēmušais Vimbldonas čempions Endijs Marejs. Viņš gan ir ieradies Belgradā un komandu atbalsta klātienē.

Nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ tikai vienu spēli piektdien paspēja nospēlēt arī Itālijas un Argentīnas mačā, kur viesus vadībā izvirzīja Federiko Delbonis, ar 7:6(4), 3:6, 6:3, 7:6(3) pieveicot Andreasu Sepi. Otrajā vienspēlē jātiekas Fabio Foņīni un Huanam Monako. Argentīnas izlasē pēc vairāku gadu prombūtnes ir arī Huans Martins Del Potro, kurš pieteikts dubultspēlei. Itālijas un Argentīnas dueļa uzvarētājs pusfinālā sacentīsies ar Lielbritāniju vai Serbiju.

Neizšķirts 1-1 fiksēts Čehijas un Francijas duelī, kur viesiem nācās atspēlēties pēc tam, kad Žo-Vilfrīds Tsonga ar divām mačbumbām zaudēja Lukāšam Rosolam – 4:6, 6:3, 6:4, 6:7(8), 4:6. Tsongam abas mačbumbas bija 4. seta taibreikā, tiesa, neviena ar savu servi. Francijai pirmo punktu ieguva Deivisa kausa debitants Luka Puije, kuram trīs setos izdevās pieveikt Jirži Veseliju – 7:6(2), 6:4, 7:5.

Amerikāņi jau ir ar pusotru kāju pusfinālā, Portlendā uzvarot abas piektdienas vienspēlēs pret Horvātiju. Džona Isnera vieglā 6:4, 6:4, 6:3 uzvara pār Bornu Čoriču otrajā spēlē bija "plānots" panākums, bet pirmajā cīņā no 0-2 pret Marinu Čiliču izdevās atspēlēties Džekam Sokam – 4:6, 3:6, 6:3, 6:4, 6:4. Soks pirmoreiz reizi karjerā uzvarēja no 0-2, bet Čiličam otrajā spēlē pēc kārtas neizdevās uzvarēt, esot vadībā ar 2-0. Tas pats notika arī pavisam nesen Vimbldonas ceturtdaļfinālā pret Rodžeru Federeru, kad viņam bija pirmais tāds zaudējums karjerā.