Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Federeram jāuzvar Kirjoss, lai atgrieztos pirmajā vietā

Federeram jāuzvar Kirjoss, lai atgrieztos pirmajā vietā
Rodžers Federers
Foto: imago/Scanpix

Rodžers Federers piektdien guva otro no nepieciešamajām trim uzvarām Štutgartes "ATP World Tour 250" turnīrā, kur viņam jāsasniedz fināls, lai atgrieztos ATP ranga virsotnē.

Rodžers Federers savā otrajā mačā pēc gandrīz trīs mēnešus ilgās atpūtas ar 6:4, 6:4 uzveica Gvido Pelju, šajā mačā ne reizi nezaudējot savas serves geimos. Argentīnas tenisistam bija tikai divas breikbumbas, kuras viņš ieguva mača pēdējā geimā. Federers ar divām spēcīgām servēm atspēlējās no 15:40.

Federers šo nedēļu sāka ar tikai 100 punktu deficītu attiecībā pret Rafaelu Nadalu. Lai apsteigtu spāni, Rodžeram nepieciešama vēl viena uzvara jeb fināla sasniegšana.

Šveicietis sestdien pusfinālā tiksies ar Niku Kirjosu, pret kuru viņam ir 1-1 bilance. Interesanti, ka abos iepriekšējos mačos visos sešos setos uzvarētājs tika noskaidrots ar taibreika palīdzību. Kirjoss 2015. gadā tādā cīņā uzvarēja Madridē, bet Federers 2017. gadā Maiami.

Federera un Kirjosa duelis būs otrais pusfināls plkst.17:00, bet pirmajā pusfinālā divas stundas agrāk pagājušā gada čempions Luka Puije spēkosies ar Milošu Raoniču, kurš šonedēļ trīs mačos vēl ne reizi nav nobreikots un pretiniekiem devis tikai divas breikbumbas. Abas bija šodien divu taibreiku mačā pret Tomāšu Berdihu. Čeham jāsamierinās ar zaudējumu cīņā, kurā viņa pretiniekam breikbumbu nebija.

"Mercedes Cup", "ATP World Tour 250" turnīrs Štutgartē uz zālāja seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Roger Federer – Guido Pella6:4 6:4
(2) Lucas Pouille – Denis Istomin6:4 6:7(5) 6:3
(7) Milos Raonic – (3) Tomas Berdych7:6(2) 7:6(1)
(4) Nick Kyrgios – (8) Feliciano Lopez6:4 3:6 6:3

"Libéma Open", "ATP World Tour 250" turnīrs Hertogenbošā uz zālāja seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Richard Gasquet – (5) Stefanos Tsitsipas7:6(2) 7:6(4)
Bernard Tomic – (4) Fernando Verdasco6:4 7:6(3)
Jeremy Chardy – Mackenzie McDonald6:4 4:6 7:6(5)
Matthew Ebden – Marius Copil6:3 6:3

Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.