Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs trīs stundās pieveic Nišikori

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs trīs stundās pieveic Nišikori
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Otrajā "Masters 1000" turnīrā pēc kārtas finālā sacentīsies Novaks Džokovičs un Endijs Marejs. Kamēr ranga līderim Romas pusfinālā bija grūta trīs stundu cīņa pret Kei Nišikori, Marejs ātri sagrāva Luku Puiji, francūzim zaudējot tikai trīs geimus.

Sestdiena Romā bija lietaina, kā rezultātā dienas mači sākās ar vairāku stundu nokavēšanos. Tenisistiem bija jābūt gataviem pauzēm arī maču laikā. Endijs Marejs pirmajā pusfinālā steigā 59 minūtēs ar 6:2, 6:1 sagrāva karjeras pirmo "Masters" pusfinālu sasniegušo francūzi Luku Puiji. Marejs ar servi zaudēja tikai piecus punktus, pretiniekam breika iespējas nedeva un cīņu pabeidza ar tikai deviņām nepiespiestajām kļūdām.

Marejam būs pirmais Romas fināls, tādējādi viņš finālu sasniedzis astoņos no deviņiem "Masters" turnīriem. Vienīgais izņēmums ir Montekarlo, kur Endijam labākais rezultāts ir pusfināls, tajā zaudējot trīs reizes (visas Rafaelam Nadalam).

Džokovičam, kurš šonedēļ nevienā mačā pretiniekus nav grāvis, grūti klājās arī pret Kei Nišikori – 2:6, 6:4, 7:6(5). Džokovičam jau pēc spēles pirmā geima bija ilgs medicīnas pārtraukums (problēmas ar kreisās kājas potīti). Nišikori 1. setā dominēja pārliecinoši un nopelnīja divus breikus – pirmais trešajā geimā noformēts ar "dropšotu" bet otrais septītajā geimā ar "backhand" sitienu pa līniju.

Ranga līderis spēja otro reizi šonedēļ atgūties pēc sakāves 1. setā un cīņas turpinājumā pārliecinošāk un arī agresīvāk darbojās uzbrukumā. Japāni beidzot nobreikot izdevās tikai 2. seta pēdējā geimā, kad Džokovičam pie rezultāta 5:4 tas sanāca ar desmito breikbumbu mačā. Nišikori setu pabeidza ar "forehand" sitienu tīklā. 3. seta otrais geims beidzās ar Nišikori" backhand" autu, dodot Džokovičam agru breiku pēdējā setā. Atspēlējot divas breikbumbas, Džokovičs panāca 3:0 pārsvaru.

Džokovičs vēlāk bija priekšā ar 4:1, zaudējot trīs geimus pēc kārtas. Vispirms viņš sestajā geimā nespēja izmantot divas breikbumbas, kas nozīmētu dubultbreika iegūšanu, bet pēc tam pats zaudēja servi. Nišikori seta otrajā daļā atrada nepieciešamo enerģiju, lai spētu nopietni pretoties pasaules pirmajam numuram. Džokovičs septītajā geimā atspēlēja divas breikbumbas, bet ar trešo galā netika, iesitot tīklā ar "backhand". Džokovičs arī šajā setā pie rezultāta 5:4 ieguva breikbumbu, kas bija ne vien setbumbas, bet mačbumbas vērtībā. Nišikori to atspēlēja ar diagonālo "forehand" sitienu un drīz vēlreiz panāca neizšķirtu – 5:5.

Nišikori bija iespējas taibreikā. Džokovičs viņam ar kļūdām uzdāvināja divus minibreikus, taču japānis no dāvanām atteicās. Esot vadībā ar 3:1, Nišikori zaudēja piecus punktus pēc kārtas. Četri bija ar paša kļūdām, ieskaitot arī vienu dubultkļūdu. Kei no 3:6 atspēlēja vēl divas mačbumbas (abas ar savu servi), bet trešo taibreikā un kopumā ceturto visā mačā novērst nespēja, jo Džokovičs trāpīja labu pirmo servi un svinēja devīto uzvaru 11 mačos pret Nišikori. Cīņa ilga trīs stundas un vienu minūti, tenisistiem kortu pametot 15 minūtes pēc plkst. 23:00. Džokovičam pēc 16 stundām jāspēlē fināls pret Mareju, kuram ļoti viegla nedēļa, visos mačos uzvarot ar 2-0.

Četrkārtējais Romas čempions Džokovičs Mareju šogad uzveicis jau divos finālos – "Australian Open" un Madridē. Pagājušajā nedēļā Spānijā notikušajā finālā Endijam izdevās uzvarēt vienā setā – 2:6, 6:3, 3:6. Viņš Džokovičam zaudējis četras reizes pēc kārtas, kā arī 12 no pēdējiem 13 mačiem! Kopējā bilance ir 23-9 Džokoviča labā, uz māla 4-0.