Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Penneta atspēlē četras mačbumbas, izglābjas arī Kornē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Penneta atspēlē četras mačbumbas, izglābjas arī Kornē
Alizē Kornē
Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien ar dažiem dramatiskiem mačiem sākās prestižais Dubaijas WTA "Premier 5" turnīrs. Pagājušā gada fināliste Alizē Kornē 3. setā atspēlēja 0:3 deficītu pret Kirstenu Flipkensu. Iespaidīgi izglābties spēja Flāvija Penneta, kura atspēlēja četras mačbumbas pret Jūliju Gergesu.

Alizē Kornē pirms gada Dubaijā pusfinālā ar 6:4, 6:4 uzveica Serēnu Viljamsu, bet pēc tam karjeras pirmajā "hard" seguma finālā ar 3:6, 0:6 cieta sagrāvi Venusai Viljamsai. Atgriešanās šajā Āzijas nozīmīgajā turnīrā Francijas tenisistei sākās ar atspēlēšanos, šodien 1. kārtā ar 6:0, 6:7(6), 6:3 uzveicot beļģieti Kirstenu Flipkensu.

Alizē pēc "sausā" uzvarēta 1. seta otrajā trīs reizes atspēlēja breiku, turklāt Flipkensai divreiz neļāva izservēt setu. Taibreikā Kornē nokļuva divu punktu attālumā līdz uzvarai, taču mazliet pietrūka, turklāt nācās nožēlot izšķērdību.

Francijas tenisiste pie rezultāta 5:6 ar "backhand" sitienu pa līniju atspēlēja setbumbu, bet pēc tam viņai izdevās precīza "svece". Kornē tika nosaukts auts, taču apstrīdēt šo lēmumu viņa nevarēja, jo bija iztērējusi visus "Challenge". Video atkārtojums parādīja, ka Kornē sistā bumbiņa skāra sānu līniju. Alizē būtu ieguvusi mačbumbu. Tā vietā otrā setbumba Flipkensai, kura sagaidīja pretinieces kļūdu, maču ievedot 3. setā.

Tas sākās ar 3:0 starta izrāvienu Flipkensas izpildījumā. Ar iegūto pārsvaru Kirstenai nepietika – viņa zaudēja sešus geimus pēc kārtas! Tādējādi Kornē izdevās uzvarēt savdabīgā mačā, kurā viņa uzvarēja gan pirmos sešus, gan pēdējos sešus geimus. Mačs, kurā bija viens "sausais" sets, ilga trīs stundas un 11 minūtes.

Dramatisku uzvaru svētdien guva Flāvija Penneta, kura ar 2:6, 7:6(3), 6:4 gūtajā panākumā pār Jūliju Gergesu atspēlēja četras mačbumbas. Vācijas tenisiste izlaida seta un 5:2 pārsvaru. Penneta visas četras mačbumbas atspēlēja 2. seta astotajā geimā. Gergesa pēc tam nespēja izservēt maču, turpinājumā ciešot loģisku neveiksmi.

Penneta ir otrā tenisiste, kura šogad atspēlējusi četras mačbumbas. Aleksandra Kruniča tikpat atspēlēja Šendžeņā pret Annu Šmiedlovu. Sezonas rekords – astoņas atspēlētas mačbumbas – pieder Andrea Petkovičai, kura tik daudz spēja novērst šonedēļ Antverpenes 2. kārtas mačā pret Elisonu Van Ujtvanku.

Pagājušā gada čempione Venusa ir ieradusies aizstāvēt titulu un sacensības sāks ar 2. kārtas maču pret Belindu Benčiču. Viljamsa šajā turnīrā ir sasniegusi 15 uzvaru sēriju – amerikāniete Dubaijā uzvarēja 2009., 2010. un pagājušajā gadā, bet starp otro un trešo titulu izlaida trīs turnīrus.

Slimības dēļ Dubaijā nespēlēs viņas māsa Serēna. Pēc izgāšanās Antverpenē no paņemtās "wild card" rokas savainojuma dēļ nācās atteikties Juženijai Bušārai. Dubaijā šoreiz neredzēsim arī enerģisko Dominiku Cibulkovu, kurai ir problēmas ar kāju.

Turnīra čempione saņems 900 reitinga punktus un 456 000 dolāru no 2.5 miljonu lielā prēmiju fonda. Pērn šim turnīram bija zemākā "Premier" līmeņa jeb 470 punktu turnīra statuss.

"Dubai Duty Free Tennis Championships". WTA "Premier5" turnīrs uz "hard" seguma

1. kārtas rezultāti 15. februārī

SpēleRezultāts
(10) Flavia Pennetta – Julia Goerges2:6 7:6(3) 6:4
(12) Jelena Jankovic – Timea Babos6:3 4:6 6:1
(15) Alize Cornet – Kirsten Flipkens6:0 6:7(6) 6:3
Belinda Bencic – Karin Knapp6:4 6:4
Casey Dellacqua – Katerina Siniakova6:3 6:4
Zarina Diyas – Annika Beck6:2 6:2
Caroline Garcia – Arina Rodionova6:3 6:2
Svetlana Kuznetsova – Kaia Kanepi4:1 izst. (mugura)
Sabine Lisicki – Monica Niculescu6:3 6:4
Tsvetana Pironkova – Klara Koukalova6:3 4:6 6:3
Samantha Stosur – Mirjana Lucic-Baroni6:3 6:1