Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Nadals ar piepūli tiek ceturtdaļfinālā

Nadals ar piepūli tiek ceturtdaļfinālā
Rafaels Nadals
Foto: AP/Scanpix

Rafaels Nadals sasniedzis Sanpaulu notiekošā "Brasil Open" ceturtdaļfinālu. Spānis 2. kārtas mačā dabūja nedaudz pasvīst pret mājinieki Žoau Souzu – 6:3, 6:4.

Nadals Brazīlijā ieradās pēc lielas vilšanās Čīlē – tur zaudēts gan vienspēļu, gan dubultspēļu turnīra finālā. Protams, arī Sanpaulu Rafa ir galvenais favorīts un vienspēļu turnīru sāka no 2. kārtas. Tajā viņa pretinieks bija ranga 140. vietā esošais 24 gadus vecais brazīlietis Žoau Souza.

1.93 metrus garais Souza savos pirmajos divos serves geimos grūtības neizjuta un regulāri uzbruka Nadala "forehand", kas visiem ir zināms kā spāņa vāja vieta. Pirmajos divos serves geimos zaudējot tikai vienu izspēli (ar dubultkļūdu), Souza trešajā servēšanas reizē tika nobreikots. Pateicoties aizsardzībai, Nadals ieguva breika pārsvaru un drīz vien pirmo setu savā labā noslēdza ar rezultātu 6:3.

Otrajā setā Souza uzvarēja par vienu geimu vairāk jeb zaudējums ar 4:6. Ceturtajā geimā brazīlietis ieguva savu vienīgo breikbumbu mačā, taču Nadals to prata novērst ar labu servi. Devītajā geimā Souza tika atstāts "sausā" pie savas serves un atspēlēties nespēja. Nadalam diezgan testējošā spēlē uzvara ar 6:3, 6:4.

Nadala pretinieks ceturtdaļfinālā būs ranga 78. vietā esošais argentīnietis Karloss Berloks, kurš ir visnotaļ spējīgs tenisists uz māla seguma un varētu spānim sagādāt problēmas. Abi līdz šim savā starpā nav spēlējuši. Nadals ir "Brasil Open" turnīra 2005. gada čempions. Togad sacensības notika Košta du Saupē.

Ceturtdaļfinālu nav izdevies sasniegt nevienam no Brazīlijas tenisistiem. Šīs valsts pirmais numurs Tomass Belluči saviem faniem sagādāja pamatīgu vilšanos, 2. kārtas mačā pret Filipo Volandri uzvarot tikai piecos geimos – 3:6, 2:6.

Visos trīs turnīros šosezon jau pirmajā mačā zaudējis Argentīnas otrais numurs Huans Monako. Brazīlijā viņš labā ranga dēļ no 1. kārtas bija brīvs, bet 2. kārtā ar 5:7, 2:6 piekāpās Simonam Bolelli. Monako sakarā gan jāmin, ka Piko šobrīd labāk spēlēt traucē rokas savainojums, tiesa, Monako zaudējumā nevēlējās vainot veselības problēmas – pretinieks bijis labāks.

Labāko astoņniekā iekļuvuši tikai divi izliktie tenisisti – ar pirmajiem diviem numuriem izsētie Nadals un viņa tautietis Nikolass Almagro. Toties pirmo reizi ATP ceturtdaļfinālu sasniedzis Argentīnas tenisists Martins Alunds.

27 gadus vecais Alunds pašreiz rangā ieņem 111. vietu, kas ir arī viņa rekords. Alunda stāsts ir īpašs – Martins visu karjeru malies cauri "Future" un "Challenger" turnīriem (pārsvarā spēlēts uz māla), līdz beidzot, tagad, jau pieklājīgā tenisa vecumā, pirmo reizi uzspēlējis ATP jeb galvenajā tūrē. "Challenger" turnīros viņam vienīgais tituls ir dubultspēlēs.

Pagājušajā nedēļā Alunds Čīlē aizvadīja pirmo ATP maču, trīs setos zaudējot Santjago Hiraldo. Savukārt Brazīlijā Alunds zaudēja kvalifikācijā (pamatturnīrā iekļuva kā "laimīgais zaudētājs"), bet 1. kārtā ar 6:4, 6:4 uzveica Rikardu Mellu. Tā viņam bija pati pirmā uzvara ATP mačos. Nākamajā kārtā Alunds sarūpēja sensāciju, trīs setos ar 6:4, 4:6, 7:6(5) uzveicot Žeremī Šardī. Alunda pretinieks ceturtdaļfinālā būs itālietis Filipo Volandri.

"Brasil Open 2013". "ATP World Tour 250" turnīrs Sanpaulu

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Rafael Nadal – Carlos Berlocq
(2) Nicolas Almagro – David Nalbandian
Albert Montanes – Simone Bolelli
Filippo Volandri – Martin Alund

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – Joao Souza6:3 6:4
(2) Nicolas Almagro – Paul Capdeville6:4 6:7(3) 6:2
Simone Bolelli – (3) Juan Monaco7:5 6:2
Martin Alund – (4) Jeremy Chardy6:4 4:6 7:6(5)
Filippo Volandri – (5) Thomaz Bellucci6:3 6:2
Albert Montanes – (7) Pablo Andujar7:5 6:2
Carlos Berlocq – (8) Albert Ramos7:6(7) 6:4
David Nalbandian – Guido Pella6:4 6:2

Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.