Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Džokovičs pirmā seta beigās salauž Zverevu

Džokovičs pirmā seta beigās salauž Zverevu
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix

Pieckārtējais "ATP Finals" čempions Novaks Džokovičs (ATP 1.) trešdien guva otro uzvaru divos mačos Londonā notiekošajā sezonas finālturnīrā, ar 6:4, 6:1 pieveicot Aleksandru Zverevu (ATP 5.).

Pirmais breikbumbas ieguva Aleksandrs Zverevs, kuram bija divas devītajā geimā. Novaks Džokovičs pirmo atspēlēja ar pirmo servi, bet otrās breikbumbas izspēlē Sašam bija iespēja, taču viņš kļūdījās ar bumbiņas mešanu pāri Džokovičam. Uzdevuma pirmā daļa bija precīza, bet otrā – ne. Zvereva raidītā bumbiņa izlidoja autā.

Vācijas tenisistam nākamajā geimā pie 4:5 bija jāservē par palikšanu setā. Nupat neizmantojis iespēju iegūt breiku, Zverevs nospēlēja haotisku nākamo geimu. Sitot pārāk spēcīgi, pieļautas piecas kļūdas ar trāpījumiem autā. Viņš atspēlēja divas setbumbas, bet ar trešo galā netika, seta beigas signalizējot ar dubultkļūdu.

Zverevs 2. seta otrajā geimā pēc Džokoviča "dropšota" un pretuzbrukumā trāpīta apvedošā sitiena nokļuva iedzinējos ar 0:30, spējot atspēlēties. Tas kļuva par Zvereva vienīgo iegūto geimu šajā setā. Ceturtajā geimā atkārtojās 1. setā pēdējā geimā redzētais. Saša tēmēja pārāk tuvu līnijām, sitot neprecīzi. Viņš ar četriem raidījumiem autā noorganizēja Džokovičam breiku. Serbijas tenisistam tūlīt ātrs "sausais" serves geims, tiekot priekšā ar setu un 4:1.

Džokovičs pēc tam ar "sauso" geimu izcēlās arī uzņemšanā, bet "hat trick" Serbijas tenisistam neizdevās, kad viņš bija ļoti tuvu tādam sasniegumam. Servējot par uzvaru mačā, Džokovičs ieguva 40:0 pārsvaru. Viņš kļūdījās pirmās mačbumbas izspēlē, bumbiņu ar "backhand" raidot pāri gala līnijai. Tā beidzās ranga līdera 13 pēc kārtas iegūto punktu sērija. Otrās mačbumbas izspēlē autā sita Zverevs, kapitulējot mačā, kurā līdz devītajam geimam bija līdzīga spēkošanās.

Zverevs pagājušā gada maijā Džokoviču uzvarēja abu pirmajā tikšanās reizē, ar 6:4, 6:3 esot pārāks Romas "Masters 1000" finālā. Otrā cīņa notika 17 mēnešus vēlāk, kad Džokovičs šogad oktobrī ar 6:2, 6:1 revanšējās Šanhajas "Masters 1000" pusfinālā.

Uzvarot nedēļas pirmajos divos mačos, Džokovičs pietuvojies savam astotajam pusfinālam finālturnīros. Džokovičs jau šodien kvalificēsies, ja plkst. 22:00 gaidāmajā Marina Čiliča un Džona Isnera mačā būs viņam labvēlīgs rezultāts. Džokovičam der divi varianti – Isnera uzvara vai Čiliča uzvara ar 2-1. Pretējā gadījumā viņam parīt kaut kas vēl būs nepieciešams mačā pret Čiliču (atkarīgs no turnīra situācijas).

Statistika

KategorijaDžokovičsZverevs
Eisi19
Dubultkļūdas32
1. serves precizitāte62%60%
1. serves punkti24/3220/30
2. serves punkti14/207/20
Tīri uzvarētās izspēles1120
Nepiespiestās kļūdas1333
Spēle pie tīkla6/106/14
Breikbumbas3/50/2
Visi iegūtie punkti6141

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Alekss de Minors un Rafaels Nadals. Foto: Tennis TV

Nadals zaudē Barselonas otrajā kārtā, Cicipass un Rūds iekļūst 1/8 finālā

Spānijas otrajā lielākajā pilsētā Barselonā turpinās "ATP 500" māla turnīrs. Otrajā kārtā spānis Rafaels Nadals zaudēja austrālietim Aleksam de Minoram - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.