Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Šovakar Londonā Federera un Zvereva sezonas trešais duelis

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šovakar Londonā Federera un Zvereva sezonas trešais duelis
Aleksandrs Zverevs un Rožers Federers
Foto: AP/Scanpix

Londonā notiekošajā "ATP Finals" turnīrā šodien 2. kārtas spēles Borisa Bekera grupā. Vispirms 16:00 pirmajos mačos zaudējušo spēlētāju tikšanās Marina Čiliča un Džeka Soka duelī, bet vakara sesijā plkst. 22:00 turnīru ar uzvarām sākušo spēlētāju mačs starp Rodžeru Federeru un Aleksandru Zverevu.

Rodžers Federers – Aleksandrs Zverevs

Seškārtējais "ATP Finals" čempions Federers 1. kārtā nospēlēja vispārliecinošāk no visiem turnīra dalībniekiem. Lai arī 6:4, 7:6(4) uzvara pār Džeku Soku nebija graujoša, šveicietis savas serves geimos netika apdraudēts, pretiniekam nedodot nevienu breika iespēju. Tikmēr "ATP Finals" debijā bāli nospēlējušajam Zverevam paveicās mačā pret Marinu Čiliču (6:4, 3:6, 6:4), kad ilgi dominējušais horvāts pēdējā setā nenosargāja breika pārsvaru.

Federers ar Zverevu ticies četras reizes, katram gūstot divas uzvaras. Rodžers pārāks bija pērn Romā un šogad Halles finālā, bet Zverevs uzvarēja pagājušajā gadā Hallē un šogad Monreālas finālā. Jāatzīmē, ka "Rogers Cup" finālā Federeram bija muguras savainojums, kura dēļ viņš nākamajā nedēļā izlaida Sinsinati turnīru.

Svētdien 1. kārtas mačos redzētais liek domāt, ka šodien uzvarēt vajadzētu Federeram, kuram Londonā un finālturnīros vispārīgi ir ļoti labi panākumi. Zverevs aizvakar atstāja nepārliecinošu sniegumu, kas gan lielā mērā skaidrojams ar uztraukumu debijas spēlē tik nozīmīgā turnīrā. Federers šogad dažreiz ir zaudējis rangā daudz zemāk esošiem spēlētājiem, bet pret Top 10 kolēģiem viņam ir gandrīz perfekta 11-1 bilance. Vienīgais zaudējums – Kanādā pret Zverevu.

Marins Čiličs – Džeks Soks

Horvātijas tenisa līderim ir nelāgas attiecības ar "ATP Finals". Trešo reizi spēlējot finālturnīrā, viņam arvien ir tikai viena uzvara (1-6), turklāt pēdējais zaudējums Zverevam nebija obligāts. Soks vienīgais no šī gada turnīrā debitantiem pirmajā iznācienā nospēlēja bez uztraukuma. Amerikānim ir perfekta 2-0 bilance pret Čiliču, abas uzvaras gūstot dzimtenē notikušos mačos – 2016. gadā gan Deivisa kausā, gan "US Open". Pirmajā cīņā Čiličs Sokam piecu setu duelī zaudēja no 2-0 pārsvara.