Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Gada tenisiste - Kvitova

Gada tenisiste - Kvitova
Petra Kvitova
Foto: AP/Scanpix

WTA paziņojusi šīs sezonas apbalvojumus tenisistēm vairākās kategorijās. Iespaidīga dominance čehietei Petrai Kvitovai, kura savāca četras balvas, ieskaitot galveno, proti, kļuvusi par 2011. gada labāko tenisisti.

Šogad Vimbldonā un sezonas finālturnīrā uzvarējusī Petra Kvitova atzīta par gada labāko tenisisti, visvairāk progresējušo, tāpat ieguva krietnuma balvu, kas pienākas par spēlētāja profesionālismu, attieksmi un godīgas spēles principu ievērošanu. Ceturto balvu Kvitova saņēma fanu balsojumā "izrāviena" kategorijā.

Kvitova atzina, ka sezona bijusi fantastiska: "Šis gads bijis kā sapnis. Iegūt sezonas labākās tenisistes balvu ir milzīgs gods. Šajā sarakstā pievienojos vairākām izcilām tenisistēm, īpaši Martinai Navratilovai."

Petra šo gadu sāka ranga 34. vietā, bet noslēdza 2. vietā, paliekot tikai aiz Karolīnas Vozņacki. Kvitovas kontā 2011. gadā seši vienspēļu tituli un arī uzvara Federācijas kausā kopā ar Čehijas komandu.

Dubultspēlēs par gada pāri atzītas Kveta Peške un Katerina Srebotnika. Viņām šogad seši tituli, viens no tiem Vimbldonā, kā arī sezonas noslēgumā 1. vieta rangā.

Gada atgriešanās - Sabīne Liziki. Vāciete tūrē atgriezās pēc vairākiem savainojumiem, uzvarēja divos turnīros un Vimbldonā sasniedza pusfinālu, bet gadu pabeigusi 15. vietā, kas ir viņas jauns rekords.

Par gada jaunpienācēju nosaukta rumāniete Irina-Kamelija Begu. Viņa rangā no 214. vietas pakāpusies uz 38. Šogad sasniegti divi fināla uz sava mīļākā seguma māla – Marbeljā un Budapeštā.

WTA Gada balva 2011

Mediju balsojums
Gada spēlētāja – Petra Kvitova
Gada dubultspēļu pāris – Kveta Peške/Katarina Srebotnika
Gada atgriešanās – Sabīne Liziki
Lielākais progress – Petra Kvitova
Gada jaunpienācēja – Irina-Kamelija Begu

Spēlētāju balsojums
Spēlētāju serviss – Frančeska Skjavone
Kārenas Kranckes krietnuma balva – Petra Kvitova
Mīļākais "Premier" turnīrs – Porsche Tennis Grand Prix (Štutgarte)
Mīļākais "International" turnīrs – Abierto Mexicano TELCEL (Akapulko)

Fanu balsojums
Vienspēļu favorīte – Agņeška Radvanska
Dubultspēļu favorītes – Viktorija Azarenka/Marija Kiriļenko
Gada izrāviens – Petra Kvitova

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...


, 2011-11-14 20:49, pirms 12 gadiem
Spēlētāju serviss – Frančeska Skjavone
Kas ir SPĒLĒTĀJU serviss??? Varbūt varētu mazliet vairāk paskaidrot to, kas angliski ir par to rakstī'ts wtatennis.com saitē? - Skjavone ir spēlētāja, kas šogad visvairāk palīdzējusi citām kolēģēm ārpus spēles laukuma (Citāts no wtatennis.com: "For her off-court achievements Francesca Schiavone won the Player Service Award, which recognizes the player who has done the most to support her fellow players through the WTA Players' Council and other initiatives.")
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-11-15 09:17, pirms 12 gadiem
Petra - pelnīti.Ka tik nu nākamgad labi veiktos ar punktu aizstāvēšanu.To arī viņai novēlu.
, 2011-11-15 10:18, pirms 12 gadiem
Petrai atdevu balvu jau mēnesi atpakaļ
Visvairāk fanu Agņeškai. No skatāmības viedokļa pietrūkst spēka spēles un emociju, taču spēlē gudri. Lai jau tiek balva.

Petrai jau nav tāds izrāviens punktos kā bija Karolīnai, tā kā bez problēmām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-11-16 10:35, pirms 12 gadiem
Protams, arī Agņeška ievērojami " pielikusi"(aizmirsu vakar pieminēt) , priecājos arī par viņu.Un Petrai, protams, nākamgad ne tikai aizstāvēt punktus, bet arī tos papildināt Tās ir 2 tenisistes, kuras man tiešām patīk, pat viņu nestabilitāte piesaista (nav garlaicīgi) bet, galvenais , protams, interesantais , kvalitatīvais teniss.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.