Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Parīzes finālā Džokovičs pret Monfīsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Parīzes finālā Džokovičs pret Monfīsu
Gaels Monfīss
Foto: AFP/Scanpix

Parīzes ATP "Masters Series" turnīra finālā rīt Novakam Džokovičam būs jātiekas ar Francijas tenisistu Gaelu Monfīsu, kurš šodien pusfinālā trīs setos ar 6:4, 5:7, 6:4 pieveica Čehijas veterānu Radeku Štepaneku.

Spēli pārliecinošāk sāka Štepaneks, kurš otrajā geimā tika pie breika, ko sev izkārtoja ar pacietīgu un precīzu spēli no gala līnijas. Čeham bija 2:0 pārsvars pēc pirmajiem pāris geimiem. Taču pēc tam Štepaneks zaudēja četrus geimus pēc kārtas, abas reizes faktiski pats sevi nobreikojot ar paviršu spēli pie tīkla. Ieguvis pārsvaru, Monfīss to noturēja un uzvarēja setu ar 6:4.

Otrā seta 3. geimā Štepaneks pie savas serves no 30:0 pārsvara deva francūzim breikbumbu, ko atspēlēja ar izgājienu pie tīkla. Taču pēc tam zaudēja nākamajā izspēlē, kas nozīmēja otro breika iespēju Monfīsam. Sekoja Štepaneka dubultkļūda – 2:1 pārsvars Francijas tenisistam. Monfīss gan uzreiz jau nākamajā geimā ar neapdomātu sitienu izvēli pieļāva liktenīgas kļūdas, un Štepaneks panāca izlīdzinājumu. Pēc tam abi pa reizei uzvarēja pie savas serves – 3:3. Septītajā geimā Štepaneks divreiz izsita autā ar sitienu no gaisa, izejot pie tīkla, un pie vēl divām breikbumbām tika Monfīss. Pirmo čehs atspēlēja ar eisu, bet otrās izspēlē raidīja bumbiņu tīklā – 4:3 Monfīsam. Bet arī šoreiz francūzis izsēja pārsvaru, nespējot izservēt pirmo setu, esot vadībā ar 5:4. Arī līdz taibreikam viņam neizdevās tikt, jo Štepaneks uzvarēja setu ar 7:5.

Izšķirošais trešais sets ritēja pēc līdzīga scenārija tam, kāds bija otrajā. Seta sākumā Monfīss tika pie breika, ko uzreiz atdeva, bet vēlāk otrreiz lauza čeha servi un bija vadībā ar 5:4. Tieši tāda pati situācija bija arī otrajā setā, un tad Monfīss nespēja izservēt uzvaru. Šoreiz viņš to spēja un uzvarēja ar 6:4.

Tātad otro gadu pēc kārtas Parīzē finālā būs francūzis. Pērn par čempionu kļuva Žo-Vilfrīds Tsonga. Vai viņa panākumu izdosies atkārtot Monfīsam, uzzināsim rīt pēcpusdienā. Monfīss ar Džokoviču ticies trīs reizes un zaudējis visos trīs mačos. Pēdējā reize bija pērn Pekinas olimpiādē, kad serbs bija pārāks trīs setos.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-11-14 17:51, pirms 14 gadiem
Par Monfīsu

  +1 [+] [-]

, 2009-11-14 17:53, pirms 14 gadiem
Par Džoko

  +2 [+] [-]

, 2009-11-14 18:51, pirms 14 gadiem
esmu par Džokoviču

  -1 [+] [-]

, 2009-11-14 21:34, pirms 14 gadiem
Monfils 100% garstaavoklja speeleetaajs.Vai nu ies speele vai buus vienos vaartos,protams vinja...Finaals ar daliitaam juutaam....