Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Mugurusa kvalificējas "WTA Finals" un gūst savainojumu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mugurusa kvalificējas "WTA Finals" un gūst savainojumu
Garbinje Mugurusa
Foto: AFP/Scanpix

"French Open" čempione Garbinje Mugurusa kļuva par sesto spēlētāju, kura nodrošinājusi spēlēšanu mēneša otrajā pusē Singapūrā gaidāmajā "WTA Finals" turnīrā.

Šogad Parīzē karjeras pirmo "Grand Slam" titulu izcīnījusī Spānijas tenisiste finālturnīram kvalificējās otro reizi. Pērn debijā viņa apakšgrupā uzvarēja visās trīs spēlēs, bet pusfinālā piekāpās nākamajai čempionei Agņeškai Radvaņskai.

Šoreiz Mugurusa Singapūras turnīru gaidīs ar bažām par potītes savainojumu. Tas tika gūts šovakar Lincas ceturtdaļfinālā, kur Spānijas tenisiste ar asarām acīs izstājās 3. setā pret Viktoriju Golubiču (7:5, 3:6, 4:4).

Mugurusa šobrīd sezonas kopvērtējumā atrodas 6. vietā un zemāk par 8. pozīciju vairs nevar noslīdēt. Tas kļuva zināms pēc tam, kad Johanna Konta atteicās no Maskavas turnīra "wild card". Tādējādi Mugurusu sezonas ieskaitē teorētiski var apsteigt vairs tikai divas spēlētājas – Medisona Kīsa un Dominika Cibulkova.

Amerikāniete pašreiz atrodas 7. vietā, bet Cibulkova ieņem 9. vietu. Slovākietei ir vienāds punktu skaits ar Kontu, bet zemāka pozīcija, jo Johanna vairāk punktu savākusi "Grand Slam" un "Premier" turnīros. Cibulkova britu pirmo raketi var rīt apsteigt, ja Lincas pusfinālā pieveiks Karlu Svaresu Navarro. Ja ne, tad viņai būs vēl viena iespēja nākamajā nedēļā Maskavā.

Zīmīgi, ka Svaresai Navarro vēl ir teorētiskas, tiesa, ļoti niecīgas izredzes kvalificēties Singapūrai. Tas pats attiecas arī uz Svetlanu Kuzņecovu, kurai šonedēļ jāuzvar Tjaņdziņā un nākamajā nedēļā jātiek tālu Maskavā. Divkārtējā "Grand Slam" čempione saņēma Maskavas turnīra "wild card", bez kuras viņas jau tā niecīgās cerības tikt uz Singapūru būtu izgaisušas.

"Road to Singapore" 14. oktobrī

VTenisisteValstsPunkti
1.Andželike KerbereVācija8000
2.Serēna ViljamsaASV7050
3.Agņeška RadvaņskaPolija4975
4.Simona HalepaRumānija4728
5.Karolīna PliškovaČehija4100
6.Garbinje MugurusaSpānija3736
7.Medisona KīsaASV3637
8.Johanna KontaLielbritānija3455
9.Dominika CibulkovaSlovākija3455
10.Karla Svaresa NavarroSpānija3170
11.Svetlana KuzņecovaKrievija3080