Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kerbere ar Kirjosa cienīgu attieksmi pamet Honkongas turnīru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kerbere ar Kirjosa cienīgu attieksmi pamet Honkongas turnīru
Andželikei Kerberei ranga līderes statusā pieticīga 5-3 bilance
Foto: AFP/Scanpix

Ar ranga līderei godu nedarošu uzstāšanos piektdien Honkongas turnīra ceturtdaļfinālā izstājās Andželike Kerbere, kura atklāti padevās un nespēlēja ar pilnu atdevi mačā pret Darju Gavrilovu – 3:6, 1:6.

Kerbere nevienā no trim Āzijas turnīriem nespēja gūt vairāk par divām uzvarām, spēlējot uz acīmredzama noguruma fona. Uhaņā viņa jau otrajā mačā kapitulēja Petrai Kvitovai, Pekinā trešajā cīņā zaudēts Eļinai Svitoļinai, bet šonedēļ Honkongā trešajā mačā pavisam trausla uzstāšanās mačā pret visās iepriekšējās piecās cīņās uzveikto Gavrilovu.

Taisnības labad jāsaka, ka Kerbere nepārliecināja arī nedēļas pirmajos divos mačos pret Mariju Sakari (6:4, 6:4) un Luisu Čiriko (6:2, 3:6, 6:2). Grieķietei pārāk agresīvs un kļūdām bagāts uzbrukums liedza sodīt Vācijas tenisisti, bet amerikānietei savukārt asa uzbrukuma trūkums nozīmēja minimālas izredzes uz panākumu.

Allaž ļoti enerģiski spēlējošā Gavrilova izmantoja savu lielo iespēju gūt uzvaru pret vienaldzīgo Kerberi. Endžijas uzstāšanās ļoti atgādināja Nika Kirjosa nekaunīgo "tankošanu" šonedēļ Šanhajā, kur viņš plašu publicitāti ieguvušajā mačā ar tādu pašu rezultātu (3:6, 1:6) zaudēja Mišam Zverevam. Kerberei līdz naudas soda nopelnīšanai gan bija tālu.

Gavrilovai uzvara pār Kerberi ir karjeras liekākā uzvara, skatoties pretinieces reitingu, bet ne spēlētājas spēku. Daša vienreiz iepriekš ir uzveikusi labāku tenisisti par Kerberi, 2015. gada martā Maiami pārspējot toreiz 2. vietā bijušo Mariju Šarapovu.

Ņemot vērā sezonas laikā uzkrāto milzīgo nogurumu, Kerberei nebija nepieciešamības doties uz mazo "International" sērijas turnīru Honkongā, kur viņa ranga ziņā neko daudz nevarēja iegūt (punktus var pievienot tikai no pusfināla), bet tik un tā šeit bija labākas izredzes dabūt vismaz dažus desmitus punktu, nevis kā tas būtu Singapūrā, kur visos mačos būs jāspēlē pret pasaules elites spēlētājām. Vājie rezultāti Uhaņā, Pekinā un tagad arī Honkongā, kur viņa pērn tika līdz finālam, nozīmē to, ka Kerbere vēl nav nodrošinājusi sezonas pabeigšanu ranga virsotnē.

"Hong Kong Tennis Open". WTA "International" sērijas turnīrs uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(8) Daria Gavrilova – (1) Angelique Kerber6:3 6:1
(5) Caroline Wozniacki – Qiang Wang6:3 7:5
(7) Jelena Jankovic – Alize Cornet3:6 6:4 6:2
Kristina Mladenovic – Bethanie Mattek-Sands3:6 6:3 7:6(3)

"Tianjin Open". WTA "International" sērijas turnīrs Tjaņdziņā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Shuai Peng – (1) Agnieszka RadwanskaUzvara bez cīņas
(2) Svetlana Kuznetsova – Naomi Osaka2:6 6:4 7:6(3)
Danka Kovinic – (5) Monica Puig6:4 6:3
Alison Riske – Xinyun Han6:3 6:3

"Generali Ladies Linz". WTA "International" sērijas turnīrs Lincā uz "hard" seguma telpās

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Viktorija Golubic – (1) Garbine Muguruza5:7 6:3 4:4 izst.
(2) Dominika Cibulkova – (5) Anastasia Pavlyuchenkova7:6(3) 6:4
(3) Madison Keys – Oceane Dodin6:3 6:3
(4) Carla Suarez Navarro – Denisa Allertova6:4 4:6 6:2

     [+] [-]

, 2016-10-14 14:11, pirms 8 gadiem
mr?

     [+] [-]

, 2016-10-14 16:42, pirms 8 gadiem
Laikam jau sezonas otrajā pusē doties uz citu laika joslu ar turklāt specifisku klimatu ir pārbaudījums, ko ne katrs var izturēt (uz Kirjosu gan šis neattiecas).

Atceros arī, ka Džokovičs pat savās izcilākajās sezonās Āzijas tūrē bija nolūzis.