Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Federers nespēlēs Sinsinati, Nadals jaunnedēļ atgriezīsies 1. vietā

Federers nespēlēs Sinsinati, Nadals jaunnedēļ atgriezīsies 1. vietā
Rodžers Federers
Foto: AP/Scanpix

Septiņkārtējais čempions Rodžers Federers muguras savainojuma dēļ nespēlēs Sinsinati "Masters 1000" turnīrā, kā rezultātā viņš šonedēļ nespēs rangā apsteigt Rafaelu Nadalu. Spānijas tenisists pēc septiņām dienām nomainīs Endiju Mareju ranga 1. vietā, tur atgriežoties pirmoreiz kopš 2014. gada jūlija.

Šodien publicētā ranga pirmais trijnieks ir sekojošs: Marejs (7750 punkti), Nadals (7555) un Federers (7145). Tā kā skots jau iepriekš paziņoja, ka Sinsinati nespēlēs gurna savainojuma dēļ, nespējot aizstāvēt pērn ar fināla sasniegšanu nopelnītos 600 punktus, bija skaidrs, ka Marejs 21. augustā būs spiests pamest 1. vietu, to atstājot Nadala un Federera pārziņā.

Ja Federers vakar būtu uzvarējis Monreālas finālā, viņu no Nadala šķirtu tikai 10 punkti, turklāt šonedēļ lielāki zaudējumi spānim – Rafam dzēsīsies 90 punkti, kamēr Federers nezaudēto neko. Tādā gadījumā Federeram Sinsinati pietiktu atkārtot Nadala rezultātu. Zaudējums Aleksandram Zverevam šveicieša matemātiku būtiski sarežģīja, tiesa, viss arvien bija paša rokās – uzvara Sinsinati turnīrā ļautu nokļūt 1. vietā.

Tagad rēķināšanai nozīmes vairs nav, jo Federers Sinsinati, kur viņam uz ļoti ātra "hard" seguma tradicionāli bijuši teicami rezultāti (42-8 bilance un septiņi tituli), šoreiz nespēlēs, kas viņam nozīmē izlaist otro Sinsinati turnīru pēc kārtas, jo pērn viņam sezona šajā laikā jau bija beigusies.

Federers ir otrais Top 10 tenisists, kurš dalību no turnīra atsauca pēc izlozes. Labās plaukstas locītavas dēļ nespēlēs Kei Nišikori. Traumatisko japāni aizstās serbs Janko Tipsarevičs, bet Federera vietu ieņems Itālijas tenisists Tomass Fabiano, turklāt abi laimīgi zaudētāji automātiski tiek 2. kārtā – Federeram un Nišikori kā Top 8 izsētajiem bija jāsāk no šī posma.


, 2017-08-14 19:20, pirms 7 gadiem
Gulbis var tikt pamatturnīrā kā Lucky Loser!!
, 2017-08-14 19:34, pirms 7 gadiem
Tādēļ jau laikam arī pret Zverevu bija tik nevarīgs, ka mugura lika manīt par sevi! Nez, uz US Open Rodžers būs atpakaļ tādā līmenī, kā Vimbldonā, kādas prognozes!?
, 2017-08-14 19:35, pirms 7 gadiem
ficuks rakstīja: Tādēļ jau laikam arī pret Zverevu bija tik nevarīgs, ka mugura lika manīt par sevi! Nez, uz US Open Rodžers būs atpakaļ tādā līmenī, kā Vimbldonā, kādas prognozes!?
Diez vai. Ja vien šī nav fake trauma, lai tikai nespēlētu turnīrus līdz Ņujorkai
, 2017-08-14 19:42, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Diez vai. Ja vien šī nav fake trauma, lai tikai nespēlētu turnīrus līdz Ņujorkai
Varbūt tiešām liek visas kārtis uz kārtējo Grand Slam!
, 2017-08-14 20:39, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Diez vai. Ja vien šī nav fake trauma, lai tikai nespēlētu turnīrus līdz Ņujorkai
Nu, Federers sen nav tajā statusā, lai viņam kādi turnīri būtu jāspēlē obligāti. Mugura pret Zverevu traucēja, vismaz otrajā setā noteikti. Un, protams, ka Sinsinati izlaiž, lai savestu sevi kārtībā uz USOpen.
, 2017-08-14 21:41, pirms 7 gadiem
Skatījos, kā pārāk dziļi neliecas pēc bumbiņām. Tagad skaidrs.
, 2017-08-14 22:12, pirms 7 gadiem
Vamos Rafa!
, 2017-08-15 02:37, pirms 7 gadiem
Nelāga ziņa!
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.