Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Sinners Londonā zaudē ranga ceturtā simta spēlētājam Dreiperam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sinners Londonā zaudē ranga ceturtā simta spēlētājam Dreiperam
Džeks Dreipers. Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas tenisists Janniks Sinners (ATP 23.) pirmdien ATP 500 turnīrā Londonā 19 gadus vecu spēlētāju mačā ar 6:7(6), 6:7(2) zaudēja anglim Džekam Dreiperam (ATP 309.), kurš guva pirmo uzvaru ATP turnīros un arī pirmoreiz uzvarēja ATP ranga pirmā simta tenisistu.

Janniks Sinners abos setos servēja par uzvaru, taču divreiz netika galā ar uzdevumu. Itālijas tenisistam 1. setā bija milzīgs pārsvars ar 4:0, kā arī taibreikā divas setbumbas. Džeks Dreipers pirmo atspēlēja ar servi, bet otro Sinners izniekoja ar neprecīzu uzbrukumu ("forehand" auts) un pēc tam ar dubultkļūdu pasniedza pretiniekam setbumbu, kuru anglis realizēja.

Sinneram tas bija tikai karjeras otrais ATP līmeņa mačs uz zālāja seguma, iepriekš 1. kārtā zaudējot arī 2019. gadā Hertogenbošā. Savukārt Dreiperam tikai otrais mačs ATP turnīros. Viņš "wild card" saņēma arī martā Maiami, kur, ciešot no karstuma, izstājās jau pēc viena seta mačā pret Mihailu Kukuškinu (5:7).

Dreipers uzvarējis septiņos "Futures" turnīros un guvis septiņas uzvaras "Challenger" tūrē (7-9). Dreipers 2018. gadā sasniedza Vimbldonas junioru turnīra finālu.

Ar neizteiksmīgu sniegumu Halles turnīru sāka 10-kārtējais čempions Rodžers Federers (ATP 8.), kurš ar 7:6(4), 7:5 apspēlēja Iļju Ivašku (ATP 90.). Federeram tas bija pirmais mačs kopš izstāšanās no "French Open", lai varētu koncentrēties zālāja sezonai.

Federers atspēlēja abas breikbumbas (jau 1. setā), bet pašam iespējas bija vien baltkrieva pēdējos divos serves geimos. Ivaška 2. setā pie 4:5 atspēlēja vienu breikbumbu jeb arī mačbumbu, pie 5:6 vēl divas, bet ar ceturto galā netika, bumbiņu raidot tīklā.

Abi tenisisti ieguva 73 punktus. No statistikas viedokļa neloģiski zaudējušajam Ivaškam bija vairāk tīri uzvarēto izspēļu un mazāk nepiespiesto kļūdu 28-23 un 16-26.