Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs netiek paša rīkotā turnīra finālā, Belgradā triumfē austrietis Tīms

Agris Suveizda

Džokovičs netiek paša rīkotā turnīra finālā, Belgradā triumfē austrietis Tīms
Dominiks Tīms. Foto: Reuters/Scanpix

Serbijas galvaspilsētā Belgradā noslēdzies pirmais Adrijas paraugtūres posms, un par tā uzvarētāju kļuva pasaules trešā rakete Dominiks Tīms, kurš ātrā tenisa finālā uz māla seguma pārspēja mājinieku Filipu Krajinoviču - 4:3(2), 2:4 un 4:2.

Pasaules ranga līderis Džokovičs pandēmijas laikā sarīkojis paraugtūri, taču pirmajā posmā savās mājās palika bez fināla. Vakar Džokovičs iesildījās ar uzvaru pār Viktoru Troicki (#184) – 4:1 un 4:1 -, tomēr vakardienas otrajā mačā atzina cita serba Krajinoviča pārākumu – 4:2, 2:4 un 1:4. Džokovičam situāciju gan uzlaboja tas, ka Krajinovičs iepriekš bija zaudējis Aleksandram Zverevam (arī trīs setos – 4:0, 3:4(5) un 3:4(2)), līdz ar to ranga līderim šovakar pret pasaules septīto raketi pietika ar jebkādu uzvaru divos setos.

Džokovičs pirmajā setā bija pārliecinošs (4:0), tomēr otrajā setā zaudēja ar 1:4 un uzvara trešajā setā (4:2) un spēlē viņam deva tikai otro vietu apakšgrupā. Krajinovičs, Džokovičs un Zverevs finišēja ar pilnīgi vienādu uzvaru un setu bilanci gan grupā, gan savstarpējās cīņās, bet labāka mazo punktu bilance bija Krajinovičam. Finālā tikās abu apakšgrupu uzvarētāji, un Krajinovičam pretī stājās Tīms, kurš šovakar izšķirošajā grupas spēlē pieveica bulgāru Grigoru Dimitrovu (#19) – 4:3(2) un 4:3(6). Austrietis finālā uzvarēja trīs setos – 4:3(2), 2:4 un 4:2. Tīma apakšgrupā spēles gaitā izstājās gan bosnietis Damirs Džumhurs, gan serbs Dušans Lajovičs.

Spēles klātienē vēroja četri tūkstoši skatītāju, un atgriešanās publikas priekšā saviļņojoša bija arī Džokovičam, kurš izplūda asarās. 20. un 21. jūnijā Adrijas tūres otrais posms risināsies Horvātijas pilsētā Zadarā, bet tūre noslēgsies 3. un 4. jūlijā Bosnijas un Hercegovinas pilsētā Baņā Lukā. Starp šiem posmiem bija plānots spēlēt arī Melnkalnē, taču to nācās atcelt, jo Melnkalne pandēmijas laikā neatvēra robežu ar Serbiju.