Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kīsai Romā karjeras lielākais fināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kīsai Romā karjeras lielākais fināls
Medisona Kīsa
Foto: LaPresse/Scanpix

Romas sieviešu turnīrā (WTA "Premier 5") būs ASV fināls – Serēna Viljamsa pret Medisonu Kīsu. Abas pusfinālos guva uzvaras divos setos, pieveicot attiecīgi Irinu-Kamēliju Begu (6:4, 6:1) un Garbinji Mugurusu (7:6(5), 6:4).

Trīskārtējā čempione Viljamsa pirms šīs nedēļas uz māla šogad vēl nebija spēlējusi, bet Romā pagaidām izskatās samērā pārliecinoši, visas četras uzvaras gūstot divos setos. Pusfināla mačā pret Begu 2. setā pēc serves zaudēšanas pirmajā geimā viņa izcēlās ar sešu pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju.

Viljamsa Romas finālā spēlēs trešo reizi pēdējos četros gados (izņemot pērn). Viņa uzvarēja gan 2013., gan 2014. gadā, bet pirmo no saviem trim tituliem šeit izcīnīja 2002. gadā. Viljamsa Itālijā lūko iegūt sezonas pirmo titulu. Ranga līdere šogad zaudējusi abus finālus – "Australian Open" Andželikei Kerberei un Indianvelsā Viktorijai Azarenkai.

Kīsa izmantoja Mugurusas problēmas ar servi (Spānijas tenisistei astoņas dubultkļūdas) un produktīvāk spēlēja uzbrukumā, nopelnot karjeras lielāko finālu. Medisonai svētdien būs trešais fināls. Zīmīgi, ka pirmajos divos viņa sacentās ar Kerberi, Vācijas tenisisti 2014. gadā uzveicot Īstbornā un viņai pērn zaudējot Čārlstonā.

Kīsa Viljamsai zaudējusi abus iepriekšējos mačus, pērn divreiz tiekoties uz "Grand Slam" skatuves. Serēna Melburnā bija pārāka ar 7:6(5), 6:2, bet Ņujorkā uzvarēja ar 6:3, 6:3.