Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Berdihs iztur Foņīni fanu radīto spiedienu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Berdihs iztur Foņīni fanu radīto spiedienu
Tomāšs Berdihs
Foto: SIPA/Scanpix

No Top 8 izsētajiem tenisistiem Romas "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfinālus sasniegt nespēja tikai Endijs Marejs, kurš no sacensībām izstājās noguruma dēļ. Tikmēr sarežģītā mačā uzvarēt spēja Tomāšs Berdihs, kurš šogad visos turnīros ticis vismaz līdz astoņniekam.

Endijs Marejs pagājušajā nedēļā uzvarēja divos finālos – pirmdien Minhenē un svētdien Madridē. Pēc triumfa Spānijā, kur viņam otrais māla tituls gan nedēļas, gan arī visas karjera laikā, Marejs šaubījās par savu spēlēšanu Romā. Uz Itāliju viņš aizbrauca un vakar 2. kārtā apspēlēja Žeremī Šardī, bet tas bija arī viss. Endijs šodien pēc rīta treniņa konstatēja, ka nejūtas tik labi, lai varētu spēlēt jeb nogurums beidzot ņēma virsroku.

Mareja izstāšanās dēļ pie brīvdienas tika Davids Gofāns, kurš ar lielu veiksmes palīdzību sasniedzis karjeras pirmo "Masters 1000" ceturtdaļfinālu. Beļģis 1. kārtā trīs setos apspēlēja trešajā simtā esošo mājinieku Andrea Arnaboldi, bet vakar tika sveikā cauri vēl vienā trīs setu mačā, kurā trīs mačbumbas izmantot nemācēja Žo-Vilfrīds Tsonga.

Ar grūtu uzvaru savu iespaidīgo ceturtdaļfinālu sēriju šosezon turpināja Tomāšs Berdihs, kurš ar 6:3, 3:6 7:6(2) pieveica turnīrā pēdējo palikušo mājinieku Fabio Foņīni. Mačs notika ļoti fantastiskā atmosfērā, kurā Berdiham izdevās izturēt Itālijas tenisista fanu tūkstošo milzīgo atbalstu.

Čehs izlaida seta un breika pārsvaru, mača otrajā pusē itin bieži pretiniekam bija spiests piekāpties garajās izspēlēs, tomēr uzvaru spēja nodrošināt. Fabio pēdējā seta taibreikā sākumā pēc Berdiha "forehand" kļūdas ieguva minibreiku, taču turpinājumā nospēlēja ļoti haotiski un zaudēja. Berdiham šogad taibreiks iespaidīgs 14-2 rādītājs. Tomāšs šosezon vēl nevienā no deviņiem turnīriem nav zaudējis agrāk par ceturtdaļfinālu.

"Internazionali BNL d'Italia". ATP "Masters 1000" turnīrs Romā uz māla seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – Thomaz Bellucci5:7 6:2 6:3
(2) Roger Federer – (15) Kevin Anderson6:3 7:5
David Goffin – (3) Andy MurrayUzvara bez cīņas
(4) Rafael Nadal – (16) John Isner6:4 6:4
(5) Kei Nishikori – Viktor Troicki6:4 6:3
(6) Tomas Berdych – Fabio Fognini6:3 3:6 7:6(2)
(7) David Ferrer – Guillermo Garcia-Lopez6:1 6:3
(8) Stan Wawrinka – Dominic Thiem7:6(3) 6:4

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic vai – (5) Kei Nishikori
(2) Roger Federer – (6) Tomas Berdych
(4) Rafael Nadal – (8) Stan Wawrinka
(7) David Ferrer – David Goffin