Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Svitoļina pirmoreiz neuzvar Vanu, paliek neziņā par "WTA Finals"

Svitoļina pirmoreiz neuzvar Vanu, paliek neziņā par "WTA Finals"
Eļina Svitoļina. Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas labākās tenisistes Eļinas Svitoļinas krīze turpinājās ar neveiksmīgu startu Honkongas "International" turnīrā, kur viņa ar 2:6, 4:6 zaudēja Ķīnas pirmajai raketei Cjanai Vanai.

Eļina Svitoļina bija uzvarējusi visos trīs iepriekšējos mačos pret Cjanu Vanu, abām pēdējo reizi tiekoties augusta beigās, kur Svitoļina bija pārāka ar 6:4, 6:4. Viņas aizsardzība līdz šim vienmēr bija spējusi ierobežot ķīnietes uzbrukumus, bet divas dienas spēlētajā mačā Honkongā tas pirmoreiz nenotika.

Mačs vakar lietus dēļ tika pārtraukts, kad Vana pie rezultāta 5:2, 5:2 un 15:30 servēja par uzvaru mačā. Cīņa šodien atsākās ar diviem neprecīziem Vanas uzbrukumiem, zaudējot vienu no diviem breikiem. Otrais mēģinājums izservēt maču bija sekmīgs, svinot piekto Top 10 uzvaru, kas viņai ir arī karjeras lielākā uzvara, jo šobrīd 5. vietā esošā Svitoļina ir rangā visaugstāk esošā tenisiste, kuru Vana uzvarējusi. Viņas iepriekšējais lielākais panākums bija septītās raketes Karolīnas Pliškovas pieveikšana divas nedēļas pēc kārtas Uhaņā un Pekinā.

Ja Pliškova svētdien Tjaņdziņas finālā pieveiks Karolīnu Garsiju, viņa "Race to Singapore" ieskaitē apsteigs Svitoļinu, ukrainieti nobīdot uz 8. vietu. Svitoļina ir vienīgā no "WTA Finals" pretendentēm, kura nav plānojusi nākamajā nedēļā spēlēt Maskavā, tādējādi viņas "WTA Finals" liktenis vairs nebūs savās rokās, cerot uz Kiki Bertensas un, iespējams, arī Pliškovas neveiksmēm Krievijā.

Vana pēc Svitoļinas sakaušanas izglābās pusfināla mačā pret izšķērdīgo Garbinji Mugurusu, kura izšķirošajā setā nenosargāja trīs geimu pārsvaru (4:1) un ķīnietei zaudēja ar 7:6(5), 4:6, 5:7. Vana svētdien tiksies ar 18 gadus veco Ukrainas tenisisti Dajanu Jastremsku, kurai būs pirmais WTA fināls. Ranga 102. vietas īpašniece Jastremska pusfinālā izcēlās ar 41 neatvairītu sitienu un ar 7:5, 6:4 pieveica Ķīnas otro numuru Šuaju Džanu, kurai abos setos bija breika pārsvars (5:2 un 3:0).

"Race to Singapore"

VietaTenisisteValstsPunkti
1.Simona HalepaRumānija6921
2.Andželika KerbereVācija5375
3.Karolīna VozņackiDānija5086
4.Naomi OsakaJapāna4740
5.Petra KvitovaČehija4255
6.Slouna StīvensaASV3943
7.Eļina SvitoļinaUkraina3850
8.Karolīna PliškovaČehija3840
9.Kiki BertensaNīderlande3710

"Hong Kong Tennis Open", WTA "International" sērijas turnīrs uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(6) Qiang Wang – (4) Garbine Muguruza6:7(5) 6:4 7:5
Dayana Yastremska – Shuai Zhang7:5 6:4

"Tianjin Open", WTA "International" sērijas turnīrs Tjaņdziņā uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Karolina Pliskova – Timea Bacsinszky6:2 6:1
(2) Caroline Garcia – (5) Su-Wei Hsieh6:3 6:4

"Upper Austria Ladies Linz", WTA "International" sērijas turnīrs Lincā uz "hard" seguma telpās

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(5) Camila Giorgi – Alison Van Uytvanck6:3 6:4
Ekaterina Alexandrova – Andrea Petkovic0:6 6:4 6:0

, 2018-10-13 20:02, pirms 5 gadiem
Normāli ārdās ķīnietīte pa pēdējiem turnīriem - atliek tik novēlēt titulu.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.
Daniela Kolinsa. Foto: Jimmie48 / WTA

Karjeras pēdējā mājas turnīrā Kolinsa sasniedz Maiami pusfinālu

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt noslēdzās 1/4 fināli, tostarp amerikāniete Daniela Kolinsa pārspēja francūzieti Karolīnu Garsiju, bet kazahiete Jeļena Ribakina apspēlēja grieķieti Mariju Sakari.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.