Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nemieri Honkongā liek pārcelt WTA turnīru

Ints Megnis
Ints Megnis

Nemieri Honkongā liek pārcelt WTA turnīru
Pērn Honkongā uzvarēja 18 gadus vecā ukrainiete Dajana Jastremska. Foto: AFP/Scanpix

Honkongā notiekošo nemieru dēļ oktobra sākumā nenotiks WTA tenisa turnīrs, kuram Ķīnas autonomajā rajonā vajadzēja sākties 5. oktobrī. Pērn Honkongas sacensības tika nosauktas par labākajām WTA "International" līmenī.

Honkongā jau mēnešiem notiek vardarbīgi protesti, kas sākās ar ļoti pretrunīgi vērtēta likumprojekta par tiesībām izdot aizturētos tiesāšanai kontinentālajā Ķīnā pieņemšanu. Tomēr, kaut likumprojekts drīz tika atcelts, nemieri turpinājās, cilvēkiem iestājoties par demokrātiju un pret policijas brutalitāti.

Sieviešu tenisa turnīra rīkotāji piektdien paziņojuši, ka viņi labprāt sacensības pārceltu uz "vēlāku laiku". WTA un rīkotāju kopējā paziņojumā pausts, ka notiek diskusijas, lai atrastu citu laiku sacensībām, kas "katru gadu piesaista tūkstošiem vietējo fanu un tūristu".

Pērn Honkongas turnīrs tika nosaukts par labākajām WTA "International" sērijas sacensībām. 2018. gadā ar zaudējumu Honkongas turnīra pirmajā kārtā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko noslēdza savu sezonu un noprotams, ka viņa bija plānojusi sacensībās piedalīties arī šogad. Nedēļā, kad bija plānots Honkongas turnīrs, notiks arī Lincas un Tiaņdzjiņas sacensības, bet pēc tās WTA tūrē vēl paliks tikai viena parasto turnīru nedēļa, kurā gaidāmi turnīri Maskavā un Luksemburgā. Pēc tam paredzēti vien abi sezonas noslēguma turnīri.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/news/world-asia...

  -1 [+] [-]

, 2019-09-13 12:08, pirms 5 gadiem
Likums nav atcelts, domā ko raksti!