Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Deivisa kauss: Francija jau finālā, Šveicei vajag vienu uzvaru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Deivisa kauss: Francija jau finālā, Šveicei vajag vienu uzvaru
Franči līksmo!
Foto: AFP/Scanpix

Par Deivisa kausa pirmo finālisti sestdien kļuva Francija, kas pret čehiem ieguva neatspēlējamu 3-0 pārsvaru. Tikmēr Šveice Itālijai zaudēja dubultspēlē, tiesa, arvien ir labā pozīcijā (2-1), lai pievienoties frančiem novembrī gaidāmajā finālā.

2008. gada Pekinas olimpiskais čempionu duets Rodžers Federers un Stans Vavrinka izlases sastāvā zaudējuši pēdējās četras dubultspēles, vienu zaudējumu ciešot arī šosezon, kad aprīlī ceturtdaļfinālā piekāpās Kazahstānai.

Šodien abi kopā nespēlēja, Federera vietu ieņemot Marko Kjudinelli. Taču arī tāda kombinācija Šveicei Ženēvā neļāva gūt panākumu, Simonen Bolelli un Fabio Foņīni zaudējot piecos setos – 5:7, 6:3, 7:5, 3:6, 2:6. Zīmīgi, ka Vavrinkam ar Kjudinelli kopā izlasē 0-4 bilance. Šveicei tikai otro finālu (pirmais bija 1992. gadā) rīt var nodrošināt Federers, kurš pirmajā spēlē sacentīsies ar Foņīni.

Kamēr Švecei vēl jānokārto formalitātes, Francija jau var gatavoties finālam. Franči sestdien Parīzē pēdējo divu sezonu čempionus čehus uzveica arī dubultspēlē, kurā ar 6:7(4), 6:4, 7:6(5), 6:1 pārspēts Tomāša Berdiha un Radeka Štepāneka duets. Abiem čehiem tikai otrais (2-15) zaudējums kopā izlases sastāvā. Piebilstams, ka Štepānekam bija gurna savainojums.

Deviņkārtējā čempione Francija finālā spēlēs pirmo reizi kopš 2010. gada, kad ar 2-3 zaudēja Serbijai. Francija pēdējo titulu izcīnīja 2001. gadā, kad ar 3-2 uzvarēja Austrālijā. Šā gada fināls notiks no 21. līdz 23. novembrim.

Šajā nedēļas nogalē norisinās vēl astoņi dueļi, kuros komandas pārspēlēs cīnās pār palikšanu vai tikšanu Pasaules grupā. Piebilstams, ka divi mači politiskās situācijas dēļ notiek neitrālā laukumā – Ukraina ar Beļģiju sacenšas Tallinā, bet Izraēla Argentīnu uzņem Sainraizā (Florida).

Vietu Pasaules grupā arī nākamajā sezonā pirmajās divās dienās nodrošināja tikai abas titulētākās komandas – 32 kroņus savākusī ASV un 28-kārtējā čempione Austrālija. Savukārt Spānijas rezerves sastāvam svētdien Brazīlijā jāuzvar abas vienspēles, lai neizkristu no elites. Roberto Bautista Aguts tiksies ar Tomasu Belluči, bet pēc tam paredzēta Rožeriu Dutras Silvas spēle ar Pablo Anduharu.

No zemākajiem līmeņiem jāatzīmē Krievijas mačs pret Portugāli (3-0) par palikšanu Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupā. Krievi Maskavā notiekošajā cīņā uzvaru nodrošināja dubultspēlē, kurā Konstantīns Kravčuks ar Andreju Rubļovu ar 6:3, 6:4, 6:4 apspēlēja Gaštao Eliašu un Žuau Sousu. Krievijai piektdien divas vienspēles uzvarēja Andrejs Kuzņecovs un Jevgeņins Donskojs.

16 gadus vecais junioru reitinga līderis un šā gada "French Open" čempions Rubļovs kļuva par jaunāko spēlētāju Krievijas izlases vēsturē. Pērn rekordu laboja Karens Hačanovs, kurš izlases sastāvā pirmo spēli nospēlēja 17 gadu un 157 dienu vecumā. Pirms viņa iepriekšējais rekords piederēja Mihailam Južnijam (17, 224). Rubļovs 17. dzimšanas dienu svinēs 20. oktobrī.

Deivisa kauss. Pasaules grupa

Pusfināli

Francija – Čehija 3-0

SpēleRezultāts
Rišārs Gaskē – Tomāšs Berdihs6:3 6:2 6:3
Žo-Vilfrīds Tsonga – Lukašs Rosols6:2 6:2 6:3
Tsonga/Gaskē – Berdihs/Štepāneks6:7(4) 6:4 7:6(5) 6:1

Šveice – Itālija 2-1

SpēleRezultāts
Rodžers Federers – Simone Bolelli7:6(5) 6:4 6:4
Stans Vavrinka – Fabio Foņīni6:2 6:3 6:2
Vavrinka/Kjudinelli – Bolelli/Foņīni5:7 6:3 7:5 3:6 2:6

"Play-off"

MačsRez.
ASV – Slovākija3-0
Austrālija – Uzbekistāna3-0
Brazīlija – Spānija2-1
Indija – Serbija1-2
Izraēla* – Argentīna2-1
Kanāda – Kolumbija2-1
Nīderlande – Horvātija1-2
Ukraina* – Beļģija1-2

* – notiek neitrālā laukumā. Izceltās komandas 2015. gadā spēlēs Pasaules grupā.

Izmantotie resursi:
daviscup.com

  -1 [+] [-]

, 2014-09-13 23:18, pirms 10 gadiem
Kāds lūdzu atlaidiet Bērziņu, tik daudz kļūdas, garlaicīgi, sevis vērsti raksti, regulāri izsmieti uzvardi kā arī KJUDINELLI?
Chiudinelli=Kjudinelli?????!!!

     [+] [-]

, 2014-09-13 23:41, pirms 10 gadiem
edzaskadka rakstīja: Kāds lūdzu atlaidiet Bērziņu, tik daudz kļūdas, garlaicīgi, sevis vērsti raksti, regulāri izsmieti uzvardi kā arī KJUDINELLI?
Chiudinelli=Kjudinelli?????!!!
Bija iespēja (laiks) izdzēst šo komentāru, bet tagad jau vairs neko. Viens pirms dažām dienām centās iestāstīt, ka Izraēlas labākā tenisiste ir Pīra (nevis Pēra). Šeit ir tāds pats gadījums. Aicinu vispirms noskaidrot, kā ir patiesībā, lai nav jāliek par sevi smieties. Un ar tik daudz ?!?!?!! zīmēm.

     [+] [-]

, 2014-09-14 00:16, pirms 10 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Bija iespēja (laiks) izdzēst šo komentāru, bet tagad jau vairs neko. Viens pirms dažām dienām centās iestāstīt, ka Izraēlas labākā tenisiste ir Pīra (nevis Pēra). Šeit ir tāds pats gadījums. Aicinu vispirms noskaidrot, kā ir patiesībā, lai nav jāliek par sevi smieties. Un ar tik daudz ?!?!?!! zīmēm.
Marko Šudinelli, nāk no Šveices vācu daļas, tāpēc tā izrunā, pat no franču daļas nebūtu Kjudinelli! Un to, ka tu māki izdzēst komentārus zinu ļoti labi, nez cik reižu esi izdzēsis manu komentāru kad pieminēju, ka rakstā ir kļūda un pēc tam izlaboji!

     [+] [-]

, 2014-09-14 00:25, pirms 10 gadiem
Par Pīru gan tev ir taisnība, bet tas nemaina būtību, ka tavos rakstos ļoti bieži ir kļūdas, dažreiz neteik rakstīts no neitrāla skata punkta.

     [+] [-]

, 2014-09-14 00:39, pirms 10 gadiem
edzaskadka rakstīja: Marko Šudinelli, nāk no Šveices vācu daļas, tāpēc tā izrunā, pat no franču daļas nebūtu Kjudinelli! Un to, ka tu māki izdzēst komentārus zinu ļoti labi, nez cik reižu esi izdzēsis manu komentāru kad pieminēju, ka rakstā ir kļūda un pēc tam izlaboji!
Kur loģika man dzēst tavu komentāru, kurā ļauj par sevi pasmaidīt - par bļaušanas veidā izteiktu nepamatotu aizrādījumu? Rakstīju, ka tev bija laiks izdzēst. Un vēlreiz uz tā paša grābekļa kāpt nav feini. Double check...

     [+] [-]

, 2014-09-14 00:47, pirms 10 gadiem
edzaskadka rakstīja: Par Pīru gan tev ir taisnība, bet tas nemaina būtību, ka tavos rakstos ļoti bieži ir kļūdas, dažreiz neteik rakstīts no neitrāla skata punkta.
Nepatīk, ka nav sausi teksti no livescore? Ja neskaita Gulbi un pārējo Latvijas tenisu, SC ir vienīgais LV medijs, kas samērā plaši informē par ārzemju lietām.

Vai arī cita sāpe - joprojām nevar pārdzīvot to French Open tekstu, par kuru man bija taisnība? Pēdējie pieci turnīri ir tam perfekts apliecinājums. Bieži ir grūti pieņemt patiesību, tāpēc saprotu.

     [+] [-]

, 2014-09-14 09:09, pirms 10 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Kur loģika man dzēst tavu komentāru, kurā ļauj par sevi pasmaidīt - par bļaušanas veidā izteiktu nepamatotu aizrādījumu? Rakstīju, ka tev bija laiks izdzēst. Un vēlreiz uz tā paša grābekļa kāpt nav feini. Double check...
Nepamatotu? Vēl aizstāvēsi, ka ir Kjudinelli? man arī prieks par šo pasmaidīt.

     [+] [-]

, 2014-09-14 17:59, pirms 10 gadiem
berzamons tak kadreiz sludinaja ka nelasa savu rakstu komentarus tagad kad vinjam esot izradijusies taisniba tad experts ierodas visiem ar pirkstu noradit uz sevi