Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Fišs atkal zaudē, Beikeram veiksmīga atgriešanās

Fišs atkal zaudē, Beikeram veiksmīga atgriešanās
Braiens Beikers
Foto: Reuters/Scanpix

Mainīgām sekmēm Sinsinati "Masters 1000" turnīrā pirmdien nospēlēja mājinieki. Slimību upuris Mārdijs Fišs divos setos piekāpās Filipam Kolšraiberam, bet kopš janvāra ceļgala savainojuma dēļ nespēlējušajam Braienam Beikeram izdevās divos setos pārspēt Denisu Istominu.

Braeins Beikers galvenajā tūrē aizvadījis pirmo maču kopš "Australian Open" 2. kārtas, kuru viņš nepabeidza ceļgala savainojuma dēļ. Ranga 185. vietā esošais Beikers kopš tā laika bija nospēlējis divus mačus "Challenger" turnīrā Aptosā pagājušajā nedēļā, bet šonedēļ laiks elites līmenim. Pirmajā spēlē Beikers ar 7:5, 6:3 uzveica Denisu Istominu. Beikera nākamais pretinieks būs Bulgārijas pirmais numurs Grigors Dimitrovs, kurš izslēdza ar 13. numuru izlikto Nikolasu Almagro – 7:6(3), 6:4.

Citam veselības problēmu nomocītam ASV tenisistam pāri 1. kārtai tikt nav izdevies. Mārdijs Fišs ar 5:7, 2:6 zaudēja vācietim Filipam Kolšraiberam. Fišs otrajā setā uzvarēja tikai 12 izspēlēs, no kurām uzņemšanā bija tikai viena. Kolšraibrers 2. kārtā sacentīsies ar pieckārtējo čempionu Rodžeru Federeru.

Pamatīgs riebums pret tenisu uznācis jūlijā trīs māla finālus trīs nedēļās sasniegušajam Itālijas pirmajam numuram Fabio Foņīni, kurš uz "hard" seguma spēlē nelabprāt (šogad tikai četras uzvaras). Fabio pirmdien vārda tiešajā nozīmē atdeva maču Radekam Štepānekam – 2:6, 4:6.

Fabio pa kortu pārvietojās miegaini, nespēlēja pat uz 50% no savām spējām, bet maču speciāli pabeidza ar dubultkļūdu. Tas notika pēc tam, kad viņam vairākas reizes tika nosaukts pārkāpums, servēšanas laikā uzkāpjot uz līnijas. Tieši tādā veidā itālietis apzināti arī pielika punktu dīvainajai spēlei. Štepānekam pēdējā geimā vispār nebija jāpieskaras bumbiņai – Foņīni divas "parastās" dubultkļūdas, soda punkts par bumbiņas sišanu dusmās un jau pieminētā apzinātā dubultkļūda, servējot uzkāpjot uz līnijas.

Sinsinati turnīrs šogad īpašs ar to, ka pirmo reizi "Masters 1000" pamatturnīram kvalificējās tenisists, kura nav rangā. To paveica 18 gadus vecais amerikānis Makenzijs Makdonalds. 1995. gadā Maiami turnīram kvalificējās rangā neesošais spānis Serhio Kasals, taču viņš iepriekš bija atradies rangā. Makdonalds studē UCLA (tur pavadīs nākamos četrus gadus), bet Sinsinati dabūja kvalifikācijas "wild card".

Līdz šim augstāka līmeņa turnīros par "Challenger" kvalifikāciju nespēlējušais Makdonalds Sinsinati ieradās, pirmkārt, lai iegūtu pieredzi. Kvalifikācijā viņš apspēlēja divus reitinga pirmā simtnieka tenisistus, pie tam paveica to pēc zaudēta pirmā seta – 3:6, 7:6(5), 6:4 pret Nikolā Maū (ATP 79.) un 3:6, 6:4, 6:4 pret Stīvu Džonsonu, kurš kvalifikācijas brīdī bija 100. vietā (tagad 128. pozīcija). Pamatturnīrā 1. kārtā pazīstamā DĀR tenisista Veina Fereiras trenētais Makddonalds nolaidās atpakaļ uz zemes, ciešot sagrāvi pret Davidu Gofānu – 1:6, 1:6.

"Western & Southern Open", ATP "Masters 1000" turnīrs Sinsinati

1. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
Grigor Dimitrov – (13) Nicolas Almagro7:6(3) 6:4
Radek Stepanek – (14) Fabio Fognini6:2 6:4
James Blake – (16) Jerzy Janowicz6:1 7:5
Brian Baker – Denis Istomin7:5 6:3
David Goffin – Mackenzie McDonald6:1 6:1
Dmitry Tursunov – Martin Klizan4:6 7:6(6) 6:4
Janko Tipsarevic – Sam Querrey6:7(5) 6:3 6:4
Jeremy Chardy – Adrian Mannarino6:4 6:3
Juan Monaco – Jurgen Melzer6:3 6:2
Julien Benneteau – Marcos Baghdatis6:3 6:2
Marcel Granollers – Lukas Rosol5:7 6:4 6:0
Philipp Kohlschreiber – Mardy Fish7:5 6:2
Ryan Harrison – Alexandr Dolgopolov7:6(3) 6:4

Atlikušās 1. kārtas spēles

Spēle
(9) Stanislas Wawrinka – Andreas Seppi
(10) Kei Nishikori – Feliciano Lopez
(11) Tommy Haas – Kevin Anderson
(12) Miloss Raonic – Jack Sock
(15) Gilles Simon – Vasek Pospisil
Benjamin Becker – Pablo Andujar
Benoit Paire – Nikolay Davydenko
Ernests Gulbis – Mikhail Youzhny
Jarkko Nieminen – Edouard Roger-Vasselin
John Isner – Florian Mayer
Tommy Robredo – Thomaz Belluci

Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjonteka, Ribakina, Vondroušova un Kostjuka tiek Štutgartes pusfinālā

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Piektdien pusfinālu sasniedza poliete Iga Švjonteka, kazahiete Jeļena Ribakina, čehiete Marketa Vondroušova un ukrainiete Marta Kostjuka.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.