Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Gaskē sāk ar 4:0, zaudē un dod Džonsonam pirmo Top 10 uzvaru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gaskē sāk ar 4:0, zaudē un dod Džonsonam pirmo Top 10 uzvaru
Stīvs Džonsons
Foto: AP/Scanpix

Lietus dēļ Londonas "ATP World Tour 500" turnīrā pirmdien izspēlēja tikai vienu pamatturnīra maču, kurā Rišārs Gaskē pēc 4:0 starta izrāviena zaudēja sliktā formā esošajam Stīvam Džonsonam. Amerikānis ar 7:6(2), 6:2 rezultātu guva karjeras pirmo Top 10 uzvaru.

Džonsonam pērn bija karjeras labākā sezona, gadu pabeidzot ranga 32. vietā. Šis gads viņam sākās cerīgi – "Australian Open" pārvarētas divas kārtas, februārī sasniegts rekords ar rangā, tiekot līdz 29. vietai. Turpinājums bija teju bezcerīgs.

Amerikānis pirms ierašanās Londonā šogad bija zaudējis 14 no 20 mačiem, ieskaitot septiņus no pēdējiem astoņiem. Pagājušajā nedēļā Hertogenbošā viņš nespēja paņemt kaut vienu setu pret 18 gadus veco Stefanu Kozlovu. Skaidrs, ka pret Gaskē viņam lielu izredžu pirms mača nebija. Arī spēles sākums uzvaru nesolīja.

Gaskē uzvarēja pirmajos četros geimos, bet piektajā nespēja izmantot breika iespēju. Lai vai kā, 4:0 pārsvars francūzim šķita pat ļoti drošs. Gaskē pēkšņi sāka spēlēt ļoti pasīvi, būtībā ļaujot Džonsonam darīt visu, ko vien viņš vēlas. Gaskē pārsvarā pārsita bumbiņu pāri tīklam, dodot vārdu pretiniekam. Džonsons lielo iespēju gūt retu uzvaru garām nelaida.

Džonsona uzvara pār ranga 10. vietā esošo Gaskē ir īpaša ar to, ka viņš ar 14. mēģinājumu guva karjeras pirmo Top 10 uzvaru. Viņa līdzšinējā karjeras labākā uzvara bija oktobrī Vīnē pret 11. numuru Kevinu Andersonu gūtā uzvara.

Lietaina pirmdiena bija arī Hallē, kur gan galvenajam kortam ir jumts, tāpēc varēja izspēlēt krietni vairāk maču. Nozīmīgākais rezultāts tika fiksēts dienas pēdējā spēlē, kurā Andreass Sepi ar 6:3, 6:4 pieveica Davidu Fereru. Itālijas tenisistam tā ir pirmā uzvara 10 mačos pret Fereru, kuram viņš iepriekšējās deviņās cīņās spēja atņemt tikai vienu setu. Tāpat Sepi šodien svinēja arī jubilejas 300. uzvaru ATP līmenī. Sepi šī nedēļa ir ļoti svarīga ranga kontekstā, jo viņš pērn Hallē tika līdz finālam, ko paveica savdabīgā veidā. Divas no četrām uzvarām viņš guva spēlēs, kurās pretinieks izstājās.

"Gerry Weber Open". "ATP World Tour 500" turnīrs Hallē uz zālāja seguma

1. kārtas rezultāti 13. jūnijā

SpēleRezultāts
(2) Kei Nishikori – Lucas Pouille6:7(5) 6:1 6:4
(5) David Goffin – Borna Coric7:6(5) 6:7(3) 6:4
Andreas Seppi – (6) David Ferrer6:3 6:4
Benjamin Becker – Ernests Gulbis7:5 6:3
Sergiy Stakhovsky – Denis Kudla7:5 4:6 6:3

     [+] [-]

, 2016-06-14 07:35, pirms 8 gadiem
Gaskē pārdeva spēli. Cita izskaidrojuma nav. Toto!