Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičam jau 15 pēc kārtas uzvarēti seti pret Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičam jau 15 pēc kārtas uzvarēti seti pret Nadalu
Novaks Džokovičs
Foto: AP/Scanpix

Rafaels Nadals joprojām nespēj uzvarēt kaut vienā setā pret Novaku Džokoviču. Piektdien ar 5:7, 6:7(4) Romā zaudētajā mačā viņam iespēju netrūka – abos setos izlaists breika pārsvars un 2. setā pat neizmantotas piecas setbumbas.

Abi seti ritēja pēc vienāda scenārija. Džokovičs ar kļūdām sākumā deva Nadalam breika pārsvaru, bet turpinājumā ar agresīvu spēli atspēlējās un bija precīzāks galotnē. Nadals 1. setā bija priekšā ar 4:2, Džokovičs atspēlējās astotajā geimā, bet pie rezultāta 6:5 uzņemšanā ar ceturto setbumbu pielika punktu 71 minūti ilgušajam setam. Nole setbumbas izspēlē nodemonstrēja fantastisku aizsardzību, kas viņam deva iespēju izspēli uzvaroši pabeigt pie tīkla.

Džokovičs 2. setā servi zaudēja jau pirmajā geimā. Šoreiz viņam atspēlēšanās bija jāgaida līdz pēdējam brīdim – kad Rafa servēja par uzvaru setā. 11 minūtes ilgušajā desmitajā geimā Nadalam bija piecas setbumbas. Trīs izniekotas ar kļūdām, ieskaitot vienu ar "dropšotu" tīklā, kad Džokovičs netiktu klāt bumbiņai, bet divas setbumbas ranga līderis atspēlēja pats.

Nadalam nākamajā izspēlē pēc neizmantotās piektās setbumbas norāvās "forehand" sitiens, dodot Džokovičam pirmo breikbumbu setā. Serbijas tenisists svarīgā brīdī ar labu uzbrukumu piespieda Nadalu iesist tīklā. Spānis vēlāk sekojošajā taibreikā divreiz atspēlēja minibreiku, bet pēdējais vārds piederēja Džokovičam, kurš no 5:4 ieguva divus punktus pēc kārtas, kad servēja Nadals. Divu setu izspēlēšanai bija nepieciešamas gandrīz divarpus stundas (2:24).

Nadals Džokoviču pēdējo reizi pieveica 2014. gada "French Open" finālā. Kopš tā laika septiņi zaudējumi pēc kārtas, turklāt vairāki mači noslēgušies ar pamatīgām sagrāvēm. 15 zaudēto setu sērijas laikā Nadals tikai četros setos uzvarējis vairāk par trim geimiem. Džokovičs visās savstarpējās cīņās ir vadībā ar 26-23, uz māla gan arvien iedzinējos: 7-14.

"Internazionali BNL d'Italia". ATP "Masters 1000" turnīrs Romā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (5) Rafael Nadal7:5 7:6(4)
(2) Andy Murray – (12) David Goffin6:1 7:5
(6) Kei Nishikori – (13) Dominic Thiem6:3 7:5
Lucas Pouille – Juan MonacoUzvara bez cīņas