Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Tīms uz Argentīnas māla atspēlē mačbumbu pret Nadalu

Tīms uz Argentīnas māla atspēlē mačbumbu pret Nadalu
Dominiks Tīms
Foto: Reuters/Scanpix

Rafaels Nadals nespēja aizstāvēt pērn izcīnīto Buenosairesas titulu, "ATP World Tour 250" turnīra pusfinālā ar rezultātu 4:6, 6:4, 6:7(4) piekāpjoties Dominikam Tīmam. Austrijas tenisists karjeras otro Top 10 uzvaru guva, atspēlējot mačbumbu.

Rafaels Nadals visu nedēļu spēlēja nepārliecinoši – māla karalim bija ļoti lielas problēmas ar precizitāti, sitot no abām pusēm, bet jo īpaši ar "forehand". Rafa pirmajā spēlē ar 6:4, 6:4 uzvarēja pērn finālā apspēlēto Huanu Monako (argentīnietim pirmais mačs kopš augusta), bet pēc tam ar 7:6(3), 6:2 uzveica Paolo Lorenci.

Sestdien pusfinālā pret Dominiku Tīmu Nadalam paša kļūdu un austrieša agresīvā tenisa dēļ klājās ļoti grūti. Nadals 1. setu zaudēja no breika pārsvara, bet 2. seta vidū daudz netrūka, lai spānim būtu jau seta un breika deficīts. Nadals to nepieļāva, bet desmitajā geimā nobreikoja Tīmu, kad Dominikam seta pēdējās divās izspēlēs rupjas kļūdas.

Nadals pēdējā seta pirmajā geimā atspēlēja divas breikbumbas, bet trešo novērst nespēja, nospēlējot neprecīzi ar "backhand". Tīms breiku atdeva atpakaļ ceturtajā geimā, kad viņam neizdevās nospēlēt pietiekami tīri. Mača atlikušajā daļā bija tikai viena breikbumba, kas bija Nadalam, turklāt pie rezultāta 5:4 mačbumbas vērtībā. Tīms to atspēlēja ar spēcīgu diagonālo "forehand" sitienu.

Taibreiks sākās ar Nadala dubultkļūdu. Tīms atbildēja ar vēl vienu stipru "forehand" sitienu un eisu – 3:0. Vēl vienu minibreiku austrietis ieguva pēc Nadala "forehand" kļūdas piektā punkta izspēlē. Rafa vēlāk bija iedzinējos ar 1:6, ar labām servēm atspēlēja divas mačbumbas, vēl vienu Tīms izniekoja ar kļūdu, bet ar ceturto mēģinājumu Tīms beidzot pielika punktu.

Tīms otro reizi (2-10) uzveica Top 10 spēlētāju. Uzvara pār ranga 5. vietā esošo Nadalu gan viņam nav karjeras lielākais panākums. Tīms 2014. gada maijā Madridē (arī māls) ar 1:6, 6:2, 6:4 pieveica tobrīd 3. vietā bijušo Stenu Vavrinku. Tikmēr Nadals šogad vēl nav uzvarējis Top 50 spēlētājus, iepriekš zaudējot Novakam Džokovičam un Fernando Verdasko.

Uz māla 47 titulus izcīnījušajam Nadalam pietrūkst divu titulu, lai atkārtotu Giljermo Vilasa panākumu. Buenosairesā spāņi valda kopš 2009. gada. Neskatoties uz Nadala zaudējumu, šīs valsts pārstāvjiem būs iespēja turpināt savu uzvaru sēriju šajā pilsētā, jo otrs finālists būs spānis – 2011. gada čempions Nikolass Almagro otrajā pusfinālā ar 6:4, 7:5 pieveica Davidu Fereru. Almagro tā ir pirmā uzvara 16 mačos pret Fereru! Niko vakar ceturtdaļfinālā ar septīto mēģinājumu pirmoreiz pieveica Žo-Vilfrīdu Tsongu. Tīms ar Almagro iepriekš sacenties vienreiz, viņu janvārī ar 6:3, 6:1, 6:3 sagraujot "Australian Open".


, 2016-02-13 23:38, pirms 8 gadiem
Izskatās , ka ar Nadalu ir cauri !! No zvaigznes kļuvis par viduvēju spēlētāju !! Neticu , ka viņš atgriezīsies augstākajā līmenī, ja nemainīs treneri!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-14 00:13, pirms 8 gadiem
Ja, Rafa uz maala neizskatijas labak ka uz hard, kur nemaz tik slikti nespeleja, taibreiks bija pamatiga izgasanas.
, 2016-02-14 00:31, pirms 8 gadiem
Federer is the best rakstīja: Izskatās , ka ar Nadalu ir cauri !! No zvaigznes kļuvis par viduvēju spēlētāju !! Neticu , ka viņš atgriezīsies augstākajā līmenī, ja nemainīs treneri!!
Nevajag aizmirst to kāpēc Rafa ir tur kur ir, nevienam nevar novēlēt to kam viņš ir gājis cauri pēdējos gados!
, 2016-02-14 00:31, pirms 8 gadiem
Galdnieks vārdā Otomārs rakstīja: ^^^ taisnība. Otrs fakts - Gulbis ar Tīmu kopā trenējas, un kamēr vienam pofigs, otrs strādā un rezultāts ir redzams
Skaidri zini ka Gulbis joprojām trenējas ar Tīmu?
, 2016-02-14 00:37, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: Nevajag aizmirst to kāpēc Rafa ir tur kur ir, nevienam nevar novēlēt to kam viņš ir gājis cauri pēdējos gados!
Es gan ceru , ka kļūdos un viņš atgriezīsies savā līmenī un spēs konkurēt !! Viņš taču world tour finals uzvarēja gan Mareju , gan Vavrinku pārliecinoši.
, 2016-02-14 01:12, pirms 8 gadiem
Vēl jau neko nav sasniedzis. Gulbim Tīma gados ar bija skaļas uzvaras. Neko nevar zināt kāds būs Tīms vēlāk.
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
4

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.