Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Almagro un Soderlingam astotie tituli, Raoničam pirmais

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Almagro un Soderlingam astotie tituli, Raoničam pirmais
Nikolass Almagro
Foto: www.brasilopen.com.br

Kā sarunājuši, vienā un tajā pašā dienā karjeras astotos vienspēļu titulus ATP līmenī svētdien izcīnīja Robins Soderlings un Nikolass Almagro. Zviedrs aizstāvēja pirms gada izcīnīto Roterdamas ATP „World Tour 500” titulu, bet spānis otro reizi karjerā uzvarēja „Brasil Open” sacensībās. Tikmēr Sanhosē (ASV) turnīrā pirmo čempiona titulu izcīnīja Kanādas pārstāvis Milošs Raoničs.

Almagro 2. reizi nepārspēts Brazīlijā

Kosta du Saupē notikušais turnīrs, kurš debiju piedzīvoja 2001. gadā, šogad piesaistīja septiņus Top 50 tenisistus. Arī abi finālisti bija no izlikto pulka. Nikolasam Almagro ranga 13. numurs deva turnīra pirmās raketes godu, bet Aleksandrs Dolgopolovs ar savu karjeras labāko ranga vietu (32.) tika izlikts ar 4. numuru. Almagro šajā turnīrā bija uzvarējis 2008. gadā, bet Dolgopolovs šodien spēlēja karjeras pirmajā ATP finālā.

Savstarpējos mačos 1-1. Abas spēles notika pērn, vispirms „French Open” trīs setos pārāks bija spānis, bet ukrainis revanšējās Šanhajā, arī uzvarot trīs setos. Bukmeikeru skatījumā neliela favorīta statuss Almagro, kurš to spēja apliecināt, izcīnot uzvaru divos setos ar 6:3, 7:6(3). Spānis visa mača laikā nedeva pretiniekam nevienu breika iespēju.

Pirmajā setā visu izšķīra viens vienīgs breiks, kuru 8. geimā ieguva Almagro. Spānis pie pretinieka serves ar brutālu uzbrukumu tika pie 30:0 pārsvara. Dolgopolovs pēc tam kļūdījās nākamajā izspēlē, dodot Almagro trīs breikbumbas. Pirmās divas viņam izdevās atspēlēt ar labām servēm (otrā eiss), bet trešās izspēlē Almagro labi uzņēma servi un atsita bumbiņu Dolgpolovam kājās, un ukrainis to novirzīja autā. Ieguvis breiku, Almagro nākamā geimā viegli izservēja setu – 6:3.

Arī otrajā setā breikbumbas bija tikai spānim. Almagro divas iespējas radās 7. geimā, taču nevienā gadījumā viņam neizdevās atsist laukumā ukraiņa servi. Abi sportisti „vienojās” par taibreiku. Dolgopolvs jau pašā pirmajā izspēlē raidot tīklā dropšotu, deva spānim ātru handikapu. Drīz vien sekoja vēl viens „minibreiks” un 4:0 pārsvars Almagro, kurš Dolgopolovam deva cerības ar dubultkļūdu, taču turpinājumā spēja savākties un pabeigt iesākto, mačā izcīnot uzvaru ar 6:3, 7:6(3).

25 gadus vecajam Almagro karjeras 8. vienspēļu tituls. Visi izcīnīti uz māla seguma. Par nedēļas darbu Nikolass saņems 250 ranga punktus un 85 700 dolāru prēmiju, bet trīs gadus jaunākais Dolgopolovs tiks pie 150 punktiem un 45 100 dolāru vērtas prēmijas.

Līdz ar Almagro triumfu šajā turnīrā turpinās spāņu valdīšanas režīms – pēdējos četros gadus uzvarējuši tieši šīs valsts pārstāvji – divreiz Almagro, bet pa reizei Tomijs Robredo un Huans Karloss Ferrero. Interesanti, ka 2005. gadā nepārspēts palika Rafaels Nadals, kuru tagad šāda līmeņa turnīrā ieraudzīt būtu nereāli.

Dubultspēļu turnīrā uzvarēja mājinieki Marselo Melu un Brunu Soaress, kuru finālā pieveica Spānijas duetu Pablo Anduhars un Daniels Himeno-Travers – 7:6(4), 6:3.

Soderlings aizstāv Roterdamas titulu

Roterdamā spēlēt plānojis bija arī Ernests Gulbis, taču slimības dēļ nepiedalījās ne vienspēlēs, ne dubultspēlēs. Turnīrā piedalījās septiņi Top 20 pārstāvji. Par lielāko sensāciju parūpējās kiprietis Markoss Bagdatis, kurš 2. kārtā izsita Endiju Mareju. Pārsteidzoši Jarko Nieminenam zaudēja Davids Fererers. Finālu sasniegt izdevās pērnā gada čempionam Robinam Soderlingam un Žo-Vilfrīdam Tsongam. Jāpiebilst, ka 2. kārtas spēlē pret Filipu Kolšraiberu zviedrs atspēlēja mačbumbu. Robins bija uzvarējis visas trīs oficiālās spēlēs pret Tsongu un visas divos setos. Arī šoreiz pārāks bija Zviedrijas pirmais numurs, pārmaiņas pēc uzvarot trīs setos – 6:3, 3:6, 6:3.

Pirmajā setā kopumā bija trīs breiki. Vispirms jau 2. geimā ar lielisku bekhendu pa līniju sev handikapu izkārtoja Soderlings. Zviedrs gan pārsvaru izlaida no rokām piektajā geimā, kad ar tādu pašu bekhendu izcēlās francūzis, iegūstot divas breikbumbas. Izdevās „paņemt” jau pirmo, jo Soderlings izgāzās ar spēli pie tīkla. No atspēlēšanās Tsongam jēgas nebija, jo 8. geimā viņš pieļāva vairākas rupjas kļūdas, uzdāvinot geimu pretiniekam. Otro reizi Robins vaļības neatļāvās un setu pabeidza ar 6:3.

Tsongam otrajā setā izdevās revanšēties, uzvarot ar tādu pašu 6:3. Vienīgo breikbumbu francūzis izmantoja 6. geimā, kad Soderlings, tobrīd jau atspēlējis divas breikbumbas, netika galā ar trešo, izspēli pabeidzot ar nepiespiesto kļūdu. Iespēju atspēlēties šajā setā zviedram nebija. Arī 3. setā bija 6:3, šoreiz par labu zviedram. Vienīgo breiku Soderlings ieguva 8. geimā, kurā Tsongam nesekmējās ar servēšanu. Francūzis divreiz izspēles pabeidza ar sitieniem tīklā, bet breikbumbas izspēlē pārforsēja forehand sitienu. Ar savas serves noturēšanu pēc tam Soderlingam problēmu nebija – zviedrs mačā uzvarēja ar 6:3, 3:6, 6:3.

26 gadus vecais zviedrs šodien izcīnīja 8. vienspēļu titulu. Robinam šogad jau otrais tituls (pirmais iegūts Brisbenā). Soderlings aizstāvēja pirms gada izcīnītos 500 ranga punktus un ieguva 279 500 eiro prēmiju, bet Tsonga tiks pie 300 punktiem un 126 150 eiro.

Raoničs pievienojas ATP titulu ieguvēju pulkam

Sanhosē tenisa turnīra fināls tika aizvadīts naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika. Tajā tikās turnīra galvenais favorīts un pērnā gada čempions Fernando Verdasko un viens no šī brīža jaunajiem tūres talantiem – 19 gadus vecais Milošs Raoničs no Kanādas. Verdasko turnīrā nebija zaudējis ne seta (pusfinālā ar 6:4, 6:4 uzveikts Huans Martins Del Potro), tāpat bija sekmējies arī Raoničam, turklāt viņam pusfināla spēle nebija jāaizvada francūža Gaela Monfisa savainojuma dēļ.

Fināla favorīts bija spānis, tomēr divos taibreikos – 7:6(6), 7:6(5) - pārāks bija Raoničs. Īpaši jāizceļ viņa sniegums pirmajā setā, kad taibreikā viņš atspēlējās no 2:6. „Tas notika nedaudz ātrāk, kā biju gaidījis, tomēr sajūtas ir lieliskas”, pēc mača atzina Melnkalnē dzimušais 20 gadus vecais sportists. Viņš kļuvis par jaunāko ATP turnīru čempionu kopš 2008.gada, kad Ņūheivenā triumfēja Marins Čiličs. ATP rangā Raoničs pakāpsies uz 59.vietu, bet Verdasko būs laba iespēja revanšēties jau šonedēļ – abi tenisisti tiksies Memfisas turnīra 1.kārtā.

Izmantotie resursi:
:Brasil Open:
Tennis - ATP World Tour - Home

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-02-14 11:09, pirms 13 gadiem
Baigā bijušās dienvidslāvijas invāzija vīriešu tenisā. Šitais Raonič man atgādina C.Ronaldo. Abi atlēti, lieliski pārvietojas pa laukumu.