Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Džokovičs neitralizē Isnera vareno servi, Londonā svin sezonas 50. uzvaru

Džokovičs neitralizē Isnera vareno servi, Londonā svin sezonas 50. uzvaru
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix

Pieckārtējais "ATP Finals" čempions Novaks Džokovičs Londonā notiekošā finālturnīra pirmās kārtas pēdējā cīņā ar 6:4, 6:3 pieveica prestižā turnīra debitantu Džonu Isneru, gūstot sezonas 50. uzvaru.

Novakam Džokovičam lieliska serves uzņemšana un meistarīgāks teniss garajās izspēlēs breika iespējas deva pirmajos trīs Džona Isnera serves geimos. Serbijas tenisistam gan pirmajā, gan trešajā geimā bija pa vienai breikbumbai, abas reizes tiekot pie iespējas uzbrukt Isnera otrās serves izspēlēs. Džokovičs pirmajā geimā uzbruka, iesitot tīklā ar "backhand" apvedošo sitienu, bet trešajā geimā nevēlējās uzbrukt, un Isners sodīja, ar spēcīgu diagonālo "forehand" izkārtojot izspēles pabeigšanu ar "smešu", kad Džokovičs ar grūtībām pacēla bumbiņu.

Pirmajās divās servēšanas reizēs pretiniekam devis vienu breikbumbu, Isners trešajā reizē piedāvāja divas (15:40). Šoreiz Isneram atspēlēties neizdevās, turklāt viņš jau pirmās breikbumbas izspēlē pieļāva kritisku kļūdu, laižot garām bumbiņu, kas piezemējās laukumā. Džokovičs nepārliecinoši sāka nākamo geimu, bet prata atspēlēties no 0:30 un nostiprināja breiku – 4:2.

Isneram vieglu punktu trūkums un mocīšanās vairāku sitienu garās izspēlēs problēmas radīja arī devītajā geimā, kad Džokovičs pie 5:3 ieguva kārtējo breikbumbu. Tā bija setbumbas vērtībā. Isners atbildēja ar trim eisiem pēc kārtas, uzvarot geimā. Džokovičs pēc neilgas atpūtas neapdraudēts izservēja setu.

Džokovičam 1. setā bija četri geimi ar vismaz vienu breikbumbu, bet 2. setā divi, jo Isners seta pirmajā pusē servēja daudz labāk – Džons pirmajās trīs servēšanas reizēs zaudēja tikai divās izspēlēs, bet seta turpinājumā ar servi spēja iegūt tikai četrus punktus divos geimos. Isners pēc cerīga seta sākuma no 3:2 zaudēja četros geimos pēc kārtas.

Džokovičs septītajā geimā divus punktus ieguva ar apvedošajiem sitieniem, vienu nopelnīja ar uzbrukumu Isnera otrajai servei un tika pie divām breikbumbām. Isners pirmo atspēlēja izgājienā pie tīkla, bet otro novērst neprata, ar "forehand" iesitot tīklā. Servējot pie 3:5, Isners no 0:40 atspēlēja divas breikbumbas (mačbumbas), bet ar trešo galā netika, un Džokovičs punktu cīņai pielika ar "backhand" diagonālo apvedošo sitienu.

Šodienas mačā pieļaujot tikai sešas nepiespiestās kļūdas, Džokovičs svinēja sesto uzvaru pēc kārtas pret Isneru, savstarpējo maču bilanci uzlabojot līdz 9-2. Isners abas uzvaras guvis "Masters 1000" turnīros savās mājās – 2012. gadā Indianvelsā un 2013. gadā Sinsinati.

Džokovičs šodien guva sezonas 50. uzvaru, tik daudz uzvaru sakrājot 11. reizi pēdējos 12 gados. "ATP Finals" nepiedaloties Rafaelam Nadalam, Džokovičs jau pirms finālturnīra bija nodrošinājis gada pabeigšanu ranga 1. vietā, bet uzvaru ieskaitē viņš nevar tikt augstāk par 2. vietu, jo Novakam ir par piecām uzvarām mazāk nekā viņa nākamajam pretiniekam Aleksandram Zverevam. Džokovičs šogad var gūt vēl maksimums četras uzvaras.

Lai arī Isners rangā ir tikai 10. vietā, viņš tika pie spēlēšanas Londonā, jo uzreiz diviem spēlētājiem ir savainojumi – finālturnīrā nevar spēlēt gan Nadals, gan Huans Martins Del Potro. Isners tādējādi 33 gadu vecumā piedzīvoja "ATP Finals" debiju, kļūstot par turnīra vēsturē garāko spēlētāju (2,08 metri).

Statistika

KategorijaDžokovičsIsners
Eisi613
Dubultkļūdas12
1. serves precizitāte70%69%
1. serves punkti26/3030/45
2. serves punkti11/138/20
Tīri uzvarētās izspēles2223
Nepiespiestās kļūdas626
Spēle pie tīkla7/1010/19
Breikbumbas3/9-
Visi iegūtie punkti6444

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjonteka, Ribakina, Vondroušova un Kostjuka tiek Štutgartes pusfinālā

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Piektdien pusfinālu sasniedza poliete Iga Švjonteka, kazahiete Jeļena Ribakina, čehiete Marketa Vondroušova un ukrainiete Marta Kostjuka.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.