Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čiličs sesto reizi pēc kārtas zaudē Zverevam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čiličs sesto reizi pēc kārtas zaudē Zverevam
Marinam Čilčam 1-6 bilance pret Aleksandru Zverevu un 1-9 "ATP Finals" karjerā. Foto: Reuters/Scanpix

"ATP Finals" turnīros ļoti vāji spēlējošais Marins Čiličs (ATP 7.) kārtējo zaudējumu "O2" arēnā Londonā cieta pret pasaules piekto numuru Aleksandru Zverevu – 6:7(5), 6:7(1). Čiličs abos setos nenosargāja breika pārsvaru un bija spiests samierināties ar jau sesto zaudējumu pēc kārtas Vācijas tenisistam.

Aleksandrs Zverevs zaudēja jau pirmajā serves geimā, kad Marins Čiličs trīs no četriem punktiem ieguva Vācijas tenisista otrās serves izspēlēs – divus ar piespiestajām kļūdām un vienu ar Sašas dubultkļūdu. Čiličs breikbumbas izspēlē uzbruka pretinieka pirmajai servei, nopelnot agru breiku, kas pēc nākamā geima tika pārvērsts 3:0 starta pārsvarā.

Čiliča milzīgā izšķērdība seta turpinājumā ļāva Zverevam saglabāt cerības uz atspēlēšanos. Horvāts nākamajos divos geimos uzņemšanā neizmantoja trīs breikbumbas, turklāt visas izniekotas ar nepiespiestajām kļūdām Zvereva otrās serves izspēlēs. Marins ceturtajā geimā vienu breikbumbu palaida garām ar "backhand" apvedošā sitiena trāpīšanu tīklā, kur otrās breikbumbas izspēlē bumbiņa ielidoja pēc Zvereva otrās serves atsišanas.

Vislabākā iespēja dubultbreika iegūšanai Čiličam bija sestajā geimā, kad viņam Zvereva otrās serves izspēlē bija iespēja uzbrukt no savas laukuma puses vidus. Čiličs bumbiņu ietrieca tīklā ar "forehand". Pažēlotais Zverevs drīz tika līdz 2:4, bet pēc diviem geimiem Čiličam 5:3 pārsvars, servējot par uzvaru setā. Līdz tam brīdim Zverevam nedodot nevienu breikbumbu (Čiličam bija viena atspēlēšanās no 0:30), Marins pēkšņi pats sevi nobreikoja ar četrām kļūdām, no kurām pēdējā bija dubultkļūda pie 15:40.

Čiličs 10. geimu sāka ar diviem neatvairāmiem "forehand" sitieniem, pietuvojoties setbumbām – 5:4, 0:30. Marins trešā punkta izspēlē iesita tīklā no labās puses, un Zverevs nepiedeva, drīz spējot panākt izlīdzinājumu 5:5. Arī nākamajos divos geimos uzvarēja servētāji, kas nozīmēja taibreika spēlēšanu.

Čiličs trīs reizes savas serves izspēlēs iesita tīklā ar "forehand", un Zverevs ieguva trīs setbumbas (6:3). Čiličs pirmās divas atspēlēja uzņemšanā, divreiz agresīvi uzbrūkot Sašas servēm. Pēdējo setbumbu viņam pie 5:6 bija iespēja atspēlēt ar savu servi, taču Čiličs to nespēja, nokļūstot garā izspēlē, kuras izskaņā Zverevam izdevās precīza kombinācija ar "dropšotu" un apvedošo sitienu.

2. setā taibreiks tika sasniegts līdzīgā veidā ar vienu būtisku atšķirību. Čiličs pēc breika zaudēšanas atspēlēja vienu setbumbu, kas šajā gadījumā bija mačbumba pie rezultāta 4:5. Marins kritiskā brīdī ieservēja lielisku pirmo servi, kuru Zverevs nespēja atsist laukumā.

Čiličs pirms tam breiku ieguva septītajā geimā, kad Zverevam bija mača neglītākais geims, pieļaujot četras kļūdas. Čiličs izvirzījās vadībā ar 4:3, bet nākamajā geimā zaudēja pēc tikšanas priekšā ar 30:15, un Zverevs uzreiz tika atpakaļ setā. Šoreiz taibreiks bija "vienos vārtos". Čiličs sabruka pēc pirmā minibreika, kad trešā punkta izspēlē kārtējo reizi iesita tīklā ar "forehand".

Čiličs vienīgo uzvaru pret Zverevu (1-6) guva 2015. gadā Vašingtonā ar rezultātu 7:5, 7:6(3). Marins toreiz rangā bija 8. vietā, bet Saša vēl tika 96. Zverevs kopš tā laika uzvarējis sešās cīņās pēc kārtas un Čiliču finālturnīrā uzvarēja arī pirms gada, kad 6:4, 3:6, 6:3 gūtā uzvara Zverevam bija vienīgais panākums debijas "ATP Finals" turnīrā.

Tikmēr Čiličs "ATP Finals" kvalificējies jau ceturto reizi pēdējos piecos gados (izņemot 2015. gadu), taču Londonā spēlē ļoti slikti – viņam "ATP Finals" karjerā ir 1-9 bilance, vienīgo uzvaru gūstot 2016. gadā pret Kei Nišikori grupu turnīra pēdējā kārtā, kad viņš jau bija zaudējis cerības tikt pusfinālā.

Šodienas otrajā mačā plkst. 22:00 būs pieckārtējā čempiona Novaka Džokoviča duelis ar debitantu Džonu Isneru.

Statistika

KategorijaZverevsČiličs
Eisi88
Dubultkļūdas44
1. serves precizitāte63%52%
1. serves punkti40/5333/47
2. serves punkti15/3119/44
Tīri uzvarētās izspēles2017
Nepiespiestās kļūdas3246
Spēle pie tīkla7/97/14
Breikbumbas2/52/5
Visi iegūtie punkti9481
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja