Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ar Federera un Soka cīņu Londonā sāksies "ATP World Tour Finals"

Ar Federera un Soka cīņu Londonā sāksies "ATP World Tour Finals"
Rodžers Federers
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien ar divām spēlēm "O2" arēnā Londonā sāksies "ATP World Tour Finals". Seškārtējais čempions Rodžers Federers plkst. 16:00 sacentīsies ar Džeku Soku, bet vakara mačā 22:00 gaidāma Aleksandra Zvereva un Marina Čiliča tikšanās.

Rodžers Federers – Džeks Soks

Federers ir vienīgais no šī gada turnīra dalībniekiem, kurš uzvarējis sezonas finālturnīrā. Federera 15 finālturnīri, 10 fināli un seši tituli ir turnīra rekordi. Federers ir arī pārliecinošs līderis uzvaru ieskaitē, sakrājot 52-12 bilanci. Otrais labākais rādītājs pieder Ivanam Lendlam (39-10). Neskatoties uz to, ka Federers šobrīd rangā nav 1. vietā, tieši Rodžers ir Londonas turnīra galvenais favorīts. Ja "ATP World Tour Finals" notiktu uz māla seguma, favorīts būtu pašreizējais ranga līderis Rafaels Nadals.

Federers savā pirmajā mačā tiksies ar turnīra debitantu Soku, kurš apbrīnojamā veidā ieguva pēdējo ceļazīmi. Soks regulārās sezonas pēdējā nedēļā uzvarēja Parīzes "Masters 1000" turnīrā, ar šo panākumu kvalificējoties Londonai. Soks pirms Parīzes sezonas rangā bija ārpus Top 20, bet fantastiskais starts Francijā ļāva paveikt teju neiespējamo. Vairāku konkurentu neveiksmes kombinācijā ar Soka uzvaru Džekam ļāva kļūt par pirmo amerikāni finālturnīrā kopš 2011. gada, kad Londonā spēlēja Mārdijs Fišs.

Sokam neplānotā "ATP World Tour Finals" dēļ nācās mainīt plānus. Viņam kopā ar Džonu Isneru bija paredzēta došanās uz slaveno Ogastas golfa laukumu. Spēlēšana "Masters" turnīra norises vietā ir īpaša pieredze ikvienam golfa cienītājam, kuras Sokam nebūs, taču tā vietā ne mazāk patīkama nodarbošanās.

Soks ar Federeru ticies trīs reizes, viņam allaž zaudējot ar 0-2. Abu pēdējā tikšanās bija šogad Indianvelsas pusfinālā, kur šveicietis bija pārāks ar 6:1, 7:6(4). Federers finālturnīrā grupas pirmajā mačā zaudējis trīs reizes (11-3), pēdējā no tām bija 2013. gadā Londonā pret Novaku Džokoviču.

Aleksandrs Zverevs – Marins Čiličs

54-20 bilance, pieci tituli sezonā (ieskaitot divas "Masters 1000" trofejas) un rangā tikšana līdz 3. vietai Zverevam tikai 20 gadu vecumā ir ļoti iespaidīgi sasniegumi, nopelnot debiju finālturnīrā. Viņš ir jaunākais "ATP World Tour Finals" dalībnieks kopš 2008. gada, kad izcēlās Huans Martins Del Potro. Vācijai savs pārstāvis finālturnīra ir pirmoreiz kopš 2003. gada, kad kvalificējās Rainers Šitlers.

Čiličam ir lielāka finālturnīru pieredze nekā Zverevam, tiesa, bez lieliem panākumiem. Čiličs spēlēja 2014. un 2016. gadā, divos turnīros kopā uzvarot tikai vienā spēlē (1-5). Čiličam ir vissliktākā savstarpējo maču bilance pret savas grupas dalībniekiem: tikai 2-12, ieskaitot 1-3 pret pirmo sāncensi Zverevu, kuram zaudēts trīs reizes pēc kārtas.


, 2017-11-12 12:37, pirms 6 gadiem
Tīms ar Zverevu tāda nekāda forma.. Rafa, Goffins ar palielam sapigam traumam.. Socks tomer nebus Playstation 2... Fedja vai Dimitrovs mana skatijuma!
, 2017-11-12 12:54, pirms 6 gadiem
BET365 rakstīja: Tīms ar Zverevu tāda nekāda forma.. Rafa, Goffins ar palielam sapigam traumam.. Socks tomer nebus Playstation 2... Fedja vai Dimitrovs mana skatijuma!
zinot kas trenē Timu, tas nav nekāds brīnums. Fedja par pročiem 80 ir galvenais pretendents
, 2017-11-12 14:09, pirms 6 gadiem
Cilic easy money
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.
Daniela Kolinsa. Foto: Jimmie48 / WTA

Karjeras pēdējā mājas turnīrā Kolinsa sasniedz Maiami pusfinālu

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt noslēdzās 1/4 fināli, tostarp amerikāniete Daniela Kolinsa pārspēja francūzieti Karolīnu Garsiju, bet kazahiete Jeļena Ribakina apspēlēja grieķieti Mariju Sakari.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.