Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Tsonga atspēlē trīs mačbumbas, finālā pret lielisko Federeru

Tsonga atspēlē trīs mačbumbas, finālā pret lielisko Federeru
Žo-Vilfrīds Tsonga
Foto: Reuters/Scanpix

Nodemonstrējot lielisku sniegumu visa mača garumā, pārliecinoši Parīzes ATP „Masters 1000” vienspēļu finālu sasniedzis šveicietis Rodžers Federers - 6:4, 6:3 pret čehu Tomasu Berdihu. Finālā Rodžeram pretī stāsies mājinieks Žo-Vilfrīds Tsonga, kurš atspēlēja trīs mačbumbas cīņā pret amerikāni Džonu Isneru - 3:6, 7:6(1), 7:6(3).

Federers beidzot tiek Parīzes finālā

Parīzes ATP „Masters 1000” pusfināli šodien tika uzsākti ar šveicieša Rodžera Federera un čeha Tomasa Berdiha cīņu. Šveicietim, kurš vakar svinēja 800. uzvaru ATP tūrē, Parīzes māsteris bija vienīgais, kurā viņš ne reizi nebija ticis finālā, kamēr Berdiham tas ir vienīgais no šīs kategorijas, kurā izdevies uzvarēt. Šī gada turnīrā vieglāks ceļš līdz finālam bija Federeram – pārliecinošas uzvaras pār Adrianu Manarino, Rišāru Gaskē un Huanu Monako, kamēr Berdihs pēc divu setu panākumiem pār Fernando Verdasko un Janko Tipsareviču vakar vairāk nekā triju stundu maratonā tika galā ar Endiju Mareju. Savstarpējās cīņā 9-4 pārsvars bija Federeram, kurš izteikts favorīts šīs dienas pusfinālā.

Jau mača pirmajā geimā Federers tika pie breika. Čeham ne pārāk sekmējās ar pirmās serves izpildi, bet pie otrās Federers diktēja noteikumus. Turpretī šveicietis savu serves geimu aizvadīja izcili – 2:0. Seta turpinājumā Berdiham nebija ne mazāko izredžu atspēlēties – pretinieks spēlēja agresīvu un precīzu uzbrukuma tenisu, uzvarot setu ar 6:4.

Pēc identiska scenārija aizritēja arī otrais sets. Jau pirmajā geimā čeham vairākas kļūdas pie savas serves (piemēram, smešs tīklā), dodot vadību Federeram. Cīņas turpinājumā Federers bija tuvāk vēl vienam breikam, nekā Berdihs rezultāta izlīdzināšanai. Un tā arī notika – devītajā geimā čehs tika atstāts sausā pie savas serves, un tika uzstādīts mača galarezultāts – 6:4, 6:3 Federera labā. Līdz ar to viņš pirmo reizi ticis Parīzes turnīra finālā.

Tsonga atspēlē trīs mačbumbas un cer uz otro Parīzes titulu

Otrajā pusfinālā tikās mājinieks Žo-Vilfrīds Tsonga un amerikānis Džons ISners. Krietni vieglāks ceļš līdz finālam bija Tsongam, kurš divos setos uzveica Giljermo Garsija-Lopesu un Andreasu Seppi, bet ceturtdaļfināla pretinieks Novaks Džokovičs no cīņas atteicās. Tikmēr Isneram aiz muguras jau četras spēles – divos setos apspēlēti Igors Kuņicins un Felisiano Lopess, bet trīs setos Stanislass Vavrinka un Davids Ferers. Vienīgais savstarpējais duelis abiem tenisistiem bija pirms diviem gadiem ASV, kad Isners uzvarēja ar 4:6, 7:6(2), 7:6(4). Arī šodien daudz breikus nevarēja prognozēt, zinot, ka abi tenisisti lieliski servē.

Mača sākumā ar servēšanu un uzņemšanu nedaudz labāk sekmējās amerikānim. Ceturtajā geimā viņš pat tika līdz breikbumbai, taču bez reālas iespējas to realizēt. Bet jau divus geimus vēlāk Isners tika pie sava – vēl vairākas breikbumbas viņam un Tsongas kļūda izgājienā pie tīkla (4:2). Iegūto handikapu amerikānis arī noveda līdz uzvarētam setam – 6:3. Otrajā setā francūzim jau labāk veicās izspēlēs pie ASV milža serves, bija breikbumbas, taču realizācija piekliboja. Savas iespējas neizmantoja arī Isners, un abi tenisisti droši tuvojās taibreikam. Tajā amerikānis nospēlēja vāji. Pirmās serves nebija, bet vairākas kļūdas izspēlēs ļāva Tsongam triumfēt ļoti pārliecinoši – 7:6(1).

Izšķirošajā setā pārsvars pēc spēles bija mājiniekam, taču pārvērst to pārsvarā arī uz tablo viņš nespēja. Viena breikbumba tika palaista vējā jau pirmajā geimā, bet vēl trīs devītajā. Turklāt tajā brīdī Tsonga bija priekšā ar 40:0... Spēles uzvarētāju vajadzēja noteikt taibreikā, taču pirms tā Tsonga sarūpēja aukstus sviedrus saviem faniem – 12.geimā pie 40:15 vadības francūzis pieļāva trīs kļūdas pēc kārtas, kas deva mačbumbu Isneram. Amerikānis to neizmantoja, bet pēc tam viņam bija vēl divas iespējas. Un arī šajos gadījumos Tsonga bija aukstasinīgs izspēlēs. Taibreiku francūzis uzreiz iesāka ar uzvarētu izspēli pie Isnera serves, pēc tam panākot arī 3:0. Pārsvaru mājinieks vairs neatdeva un triumfēja mačā ar 3:6, 7:6(1), 7:6(3) pēc trīs stundu cīņas. Vai Tsongam pietiks spēka finālam pret Federeru, to redzēsim svētdien. Līdzšinējā bilance 5-3 Federera labā, taču Tsonga Parīzē jau ir uzvarējis – 2008.gadā.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-11-12 17:07, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: fedja grib kādu vietiņu atgūt
Labāku situāciju par šo vairs nesagaidīt.
, 2011-11-12 18:09, pirms 12 gadiem
Iespeja tiesam atgut savu 3vietu un forma ari izskats sobrid loti laba,lai aizstavetu uzvaru final turnira!
, 2011-11-12 18:42, pirms 12 gadiem
Isners ņem priekšā Tsongu 1. serve pie 90%
, 2011-11-12 18:49, pirms 12 gadiem
Pirmais sets Isneram 6:3, Isneram ar šādu servi konkurentu šobrīd pasaulē nav.....
, 2011-11-12 21:37, pirms 12 gadiem
Jasna te kas uzvares ))
, 2011-11-12 21:38, pirms 12 gadiem
siruan rakstīja: Pirmais sets Isneram 6:3, Isneram ar šādu servi konkurentu šobrīd pasaulē nav.....
Isners nupat zaudēja. Laikam atradās konkurenti.
, 2011-11-12 23:57, pirms 12 gadiem
Spararats rakstīja: Isners nupat zaudēja. Laikam atradās konkurenti.
Nē! Pazuda serve.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjonteka, Ribakina, Vondroušova un Kostjuka tiek Štutgartes pusfinālā

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Piektdien pusfinālu sasniedza poliete Iga Švjonteka, kazahiete Jeļena Ribakina, čehiete Marketa Vondroušova un ukrainiete Marta Kostjuka.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.