Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

2012. gadā karjeru beigusī Klijstersa paziņo par atgriešanos tenisā

Rolands Eliņš

2012. gadā karjeru beigusī Klijstersa paziņo par atgriešanos tenisā
Kima Klijstersa. Foto: Reuters/Scanpix

Četrkārtējā "Grand Slam" čempione Kima Klijstersa šodien paziņojusi, ka nākamajā sezonā atgriezīsies profesionālajā tenisā. Viņa par karjeras beigām iepriekš paziņoja 2012. gadā, bet tagad gatava atgriezties 36 gadu vecumā.

Beļģijas tenisiste Kima Klijstersa ir bijusī pasaules pirmā rakete, viņa ir Starptautiskās tenisa slavas zāles dalībniece un savā karjerā triumfējusi 41 WTA līmeņa turnīrā, ieskaitot četrus „Grand Slam” – trīsreiz ASV un vienreiz Austrālijā.

Klijstersa par savas karjeras beigām paziņojusi jau divreiz – 2007. gadā, kad viņa izlaida divus gadus, un 2012. gadā. Kopš tā laika viņa nebija piedalījusies profesionālajos turnīros, bet šodien pārsteidza sabiedrību ar paziņojumu par atgriešanos.

„Es nejūtos tā, ka vēlos kaut ko pierādīt,” sacīja Klijstersa. „Uztveru to kā izaicinājumu sev. Man ir draugi, kuri saka, ka vēlētos noskriet Ņujorkas maratonu pirms 50 gadu vecuma. Es joprojām mīlu tenisu. Kad man kāds vaicā, vai es nevēlos uzspēlēt, es vienmēr piekrītu, es esmu gatava piedalīties citu treniņos.”

Klijstersa atzina, ka ir vērts uzdot jautājumu, vai viņa vēl ir spējīga spēlēt tādā līmenī, kā viņa pati vēlētos, un tas vēl būs jāpārbauda, taču viņa ir noskaņota 2020. gada sezonā piedalīties profesionālajos turnīros.

Beļģu tenisiste pastāstīja, ka apsvērusi ideju par atgriešanos tenisā jau pāris gadus, taču trešā bērniņa nākšana pasaulē nav ļāvusi to realizēt praksē. Tagad viņas trešajam bērnam ir trīs gadi.

Izmantotie resursi:
https://www.wtatennis.com/news/excl...

  -1 [+] [-]

, 2019-09-12 16:09, pirms 5 gadiem
Būs interesanti. Vienmēr ir interesanti pavērot, kā tenisa superzvaigznes atgriežas. Bartolī atgriešanās neizdevās

     [+] [-]

, 2019-09-12 16:24, pirms 5 gadiem
Nekā tur nebūs, varbūt Dubultspēles var pamēģināt; vai ITP līmenī;

  +1 [+] [-]

, 2019-09-12 17:05, pirms 5 gadiem
ja ar fizisko sagatavotību viss būs kārtībā, tad noteikti var atgriezties no TOP50-TOP100 Sākumā ITF un jācer uz kādu turnīru Wild card lai tiktu pie punktiem

  +2 [+] [-]

, 2019-09-12 17:21, pirms 5 gadiem
Dopelēs var pat GS paņemt (kā Hingisa ne reizi vien).
Vienspēlēs toč nekā nebūs.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-12 17:32, pirms 5 gadiem
sandza rakstīja: ja ar fizisko sagatavotību viss būs kārtībā, tad noteikti var atgriezties no TOP50-TOP100 Sākumā ITF un jācer uz kādu turnīru Wild card lai tiktu pie punktiem
Jācer uz Wild card? Nopietni? Viņa katrā turnīrā tiks pie Wild card

  +1 [+] [-]

, 2019-09-12 18:40, pirms 5 gadiem
Kimas gadījumā es ticu, ka viņa var arī 36 gados spēlēt augstā līmenī, ja šos pēdejos gadus ir uzturējusi labu fizisko formu. Aļonai pilnīgi noteikti varētu sagādāt problēmas. Protams, lielus turnīrus vienspēlēs vairs visdrīzāk nevinnēs, bet pa laikam kādu no simtnieka ar garantiju sarūgtinās uz pieredzes un talanta rēķina. Venusa taču, piemēram, vēl bliež tīri cienījami, kādēļ lai Kima to nevarētu? Jaunās nav stabilas.

     [+] [-]

, 2019-09-12 18:48, pirms 5 gadiem
rīts rakstīja: Kimas gadījumā es ticu, ka viņa var arī 36 gados spēlēt augstā līmenī, ja šos pēdejos gadus ir uzturējusi labu fizisko formu. Aļonai pilnīgi noteikti varētu sagādāt problēmas. Protams, lielus turnīrus vienspēlēs vairs visdrīzāk nevinnēs, bet pa laikam kādu no simtnieka ar garantiju sarūgtinās uz pieredzes un talanta rēķina. Venusa taču, piemēram, vēl bliež tīri cienījami, kādēļ lai Kima to nevarētu? Jaunās nav stabilas.
Venusai ir baisie fiziskie dotumi, turklāt viņa ne brīdi nav pārtraukusi spēlēt, bijusi ārā no aprites.
Kimai ir pilnīgi cits stāsts!
Savulaik Borgs mēģināja atgriezties, būdams lieliskā fiziskā formā (Borga fizuha vispār bija kaut kāds fenomens). Fiasko!

Protams, brīnumi notiek. Agasi. Kapriati. Taču arī šie gadījumi ir ne tik no realitātes atrauti, kā tas būtu Kimai, ja paņemtu kādu GS vai Premier.

     [+] [-]

, 2019-09-12 18:48, pirms 5 gadiem
Domāju ka tādu Jeļenu viņa arī var uzveikt. Būs ap simtnieku rangā.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-12 19:16, pirms 5 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Venusai ir baisie fiziskie dotumi, turklāt viņa ne brīdi nav pārtraukusi spēlēt, bijusi ārā no aprites.
Kimai ir pilnīgi cits stāsts!
Savulaik Borgs mēģināja atgriezties, būdams lieliskā fiziskā formā (Borga fizuha vispār bija kaut kāds fenomens). Fiasko!

Protams, brīnumi notiek. Agasi. Kapriati. Taču arī šie gadījumi ir ne tik no realitātes atrauti, kā tas būtu Kimai, ja paņemtu kādu GS vai Premier.
Borga Fiasko bija ari daudz saistits ar to, ka vins meginaja spelet ar veca tipa koka raketi , kad visi jau speleja ar jaunajam.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-12 19:28, pirms 5 gadiem
Ja būtu laiks ieguldīties un ielikt labu fizisko pamatu - tad mierīgi tēmētu uz TOP 10 līmeni - diezgan drošs secinājums, redzot kā Serēna 37 gados uzreiz pēc dzemdībām un katras traumas dominē, jaunā paaudze nevelk iepriekšējo līmeni.

Bet Kimai ar 3 bērniem - diezgan nereāli. Visdrīzāk savam priekam uzspēlēs pāris turnīros, pāris uzvaras pret top 50. Bet ja paņems kādu normālu titulu - jaunajai paaudzei jābeidz spēlēt.

     [+] [-]

, 2019-09-12 19:37, pirms 5 gadiem
VVValdis rakstīja: Borga Fiasko bija ari daudz saistits ar to, ka vins meginaja spelet ar veca tipa koka raketi , kad visi jau speleja ar jaunajam.
Tas tiesa, taču laika gaitā, cik atceros, viņš arī raketi mēģināja mainīt.

     [+] [-]

, 2019-09-13 10:43, pirms 5 gadiem
Būs nauda aptrūkusies?