Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Deivisa kausā tuvojas Francijas un Šveices fināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Deivisa kausā tuvojas Francijas un Šveices fināls
Rišārs Gaskē
Foto: SIPA/Scanpix

Ja nākamajās divās dienās Parīzē un Ženēvā nenotiks lieli pārsteigumi, novembra otrajā pusē paredzētajā Deivisa kausa finālā būs Francijas un Šveices duelis. Abas komandas piektdien savās mājās uzvarēja pirmajās divās vienspēlēs, pārspējot attiecīgi Čehiju un Itāliju.

Francija "Roland Garros" kortos Deivisa kausa maču aizvada pirmo reizi kopš 2002. gada. Šodien pret pēdējo divu gadu čempioniem čehiem līdzīga spēkošanās tika gaidīta vienā spēlē, taču Tomāšs Berdihs kārtējo reizi šosezon ļoti svarīgā spēlē nespēja nodemonstrēt savu labāko tenisu un Rišāram Gaskē trīs setos spēja atņemt tikai astoņus geimus – 3:6, 2:6, 3:6.

Gaskē spēlēja lielisku tenisu un trīs setos pieļāva tikai 12 nepiespiestās kļūdas, bet Berdiham bija 38. Čehu pirmais numurs pēc bezcerīgā zaudējuma, ko nosauca par sliktāko Deivisa kausa maču savā karjerā, atzina, ka viņa ķermernis pašreiz nav gatavs augstākā līmeņa tenisam: "Man vēl nepieciešams laiks, lai būtu labāk sagatavojies. Šeit apstākļi bija grūti – no "hard" pāreja uz mālu."

Francijai 2-0 pārsvaru vēlāk ar tikai septiņu geimu zaudēšanu nodrošināja Žo-Vilfrīds Tsonga, kuram viegla 6:2, 6:2, 6:3 uzvara pār Lukašu Rosolu. Sestdien dubultspēlē paredzēta Gaela Monfīsa un Žiljēna Beneto tikšanās ar Radeku Štepāneku un Jirži Veseliju. Sastāvi, protams, var tikt mainīti. Pastāv liela varbūtība, ka Veselija vietu ieņems Berdihs. Viņam ar Štepāneku Deivisa kausā ir 15-1 bilance.

Šveice savās mājās Ženevā bez pārsteigumiem ir ar 2-0 vadībā pret "hard" segumu nemīlošajiem Itālijas tenisistiem. Tiesa, tas vairāk attiecas uz Fabio Foņīni, bet Simone Bolelli uz ātrajiem segumiem spēlē labprāt, kas arī bija redzams dienas pirmajā spēlē pret Rodžeru Federeru. Šveices pirmajam numuram nācās krietni pasvīst – 7:6(5), 6:4, 6:4. Otrajā spēlē viss notika daudz vieglāk, un Stans Vavrinka ar 6:2, 6:3, 6:2 sagrāva Foņīni.

Francija lūko sasniegt pirmo finālu kopš 2010. gada, kad ar 2-3 piekāpās Serbijai. Tikmēr Šveicei vienīgais fināls bija 1992. gadā, toreiz ar 1-3 zaudējot amerikāņiem.

Šajā nedēļas nogalē norisinās vēl astoņi dueļi, kuros komandas pārspēlēs cīnās pār palikšanu vai tikšanu Pasaules grupā. Piebilstams, ka divi mači politiskās situācijas dēļ notiek neitrālā laukumā – Ukraina ar Beļģiju sacenšas Tallinā, bet Izraēla Argentīnu uzņem Sainraizā (Florida).

Deivisa kauss. Pasaules grupa

Pusfināli

Francija – Čehija, 2-0

SpēleRezultāts
Rišārs Gaskē – Tomāšs Berdihs6:3 6:2 6:3
Žo-Vilfrīds Tsonga – Lukašs Rosols6:2 6:2 6:3

Šveice – Itālija, 2-0

SpēleRezultāts
Rodžers Federers – Simone Bolelli7:6(5) 6:4 6:4
Stans Vavrinka – Fabio Foņīni6:2 6:3 6:2

"Play-off"

MačsRez.
ASV – Slovākija2-0
Austrālija – Uzbekistāna2-0
Brazīlija – Spānija1-1
Indija – Serbija0-2
Izraēla* – Argentīna1-1
Kanāda – Kolumbija2-0
Nīderlande – Horvātija1-1
Ukraina* – Beļģija1-1

* – notiek neitrālā laukumā.

Izmantotie resursi:
daviscup.com