Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejs vienspēļu tenisā atgriežas ar zaudējumu Gaskē; "US Open" nespēlēs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs vienspēļu tenisā atgriežas ar zaudējumu Gaskē; "US Open" nespēlēs
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais pasaules pirmais numurs un trīskārtējais "Grand Slam" čempions Endijs Marejs (ATP 324.) pirmdien Sinsinati nospēlēja pirmo individuālo maču kopš janvāra, ar rezultātu 4:6, 4:6 piekāpjoties Rišāram Gaskē (ATP 56.).

Marejs 11. janvārī Austrālijā paziņoja, ka plāno šogad beigt karjeru, jo gurna sāpes kļuvušas neciešamas, neļaujot vairs profesionālā līmenī spēlēt tenisu. Viņš trīs dienas vēlāk "Australian Open" 1. kārtas mačā ar 4:6, 4:6, 7:6(5), 7:6(4), 2:6 zaudēja Roberto Bautistam Agutam, tobrīd liekot noprast, ka vēl varētu atgriezties.

Endijam 28. janvārī tika veikta vēl viena operācija, pēc kuras viņš jutās daudz labāk, esot bez sāpēm. Divkārtējais olimpiskais čempions jūnijā atgriezās ar piedalīšanos dubultspēļu turnīros. Viņš nospēlējis piecus turnīrus, un ar Felisiano Lopesu uzvarēja "Queen's Club" turnīrā, kas ir ATP 500 kategorijas turnīrs.

Nospēlējot dažus mačus Ziemeļamerikā, viņš pieņēma lēmumu vienspēlēs atgriezties agrāk par plānoto laiku, kas bija rudens turnīri Āzijā. Marejs mačā pret Gaskē abos setos tika nobreikots pirmajā geimā un atspēlēties spēja tikai 1. setā, kur gan vēlāk otro reizi zaudēja serves geimā.

Divkārtējais Sinsinati čempions (2008, 2011) dominējis sāncensībā pret Gaskē, esot vadībā ar 8-4. Gaskē pirmdien pārtrauca piecu zaudējumu sēriju.

Arī Gaskē janvārī bija operācija, 10 dienas pirms Mareja operācijas tiekot veiktai cirkšņa procedūrai. Francūzis sezonu sāka maijā Madridē un šogad sakrājis 12-10 bilanci. Viņa labākie rezultāti ir pusfināls Hertogenbošā un ceturtdaļfināls Bostādē.

32 gadus vecais Marejs atgriešanos vienspēlēs paātrināja ar cerībām spēlēt "US Open". Viņš sezonas ceturtajā "Grand Slam" turnīrā piedalītos tikai gadījumā, ja pirms tam būtu piedalījies vismaz vienā turnīrā. Pēc zaudējuma Gaskē pieņemts lēmums Ņujorkā piedalīties tikai dubultspēļu turnīros. Marejs, iespējams, nākamajā nedēļā spēlēs Vinstonseilemā. Viņš pēc "US Open" plānojis divus turnīrus Ķīnā, spēlējot Džuhajā un Pekinā.