Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kanādas sensācija Šapovalovs kļūst par jaunāko "Masters" pusfinālistu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kanādas sensācija Šapovalovs kļūst par jaunāko "Masters" pusfinālistu
Deniss Šapovalovs
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Monreālā pirmoreiz "Masters 1000" turnīra pusfinālā spēlēs Kanādas tenisists Deniss Šapovalovs un Nīderlandes pārstāvis Robins Hāse. Šapovalovs 18 gadu un četru mēnešu vecumā ir jaunākais tenisists, kurš sasniedzis šāda līmeņa sacensību pusfinālu.

Šapovalovs ceturtdien guva karjeras lielāko uzvaru, kad ar 3:6, 6:4, 7:6(4) apspēlēja Rafaelu Nadalu, kļūstot par jaunāko "Masters 1000" turnīru ceturtdaļfinālistu, šo godu atņemot tieši Nadalam. Šapovalovs pēc tās uzvaras neesot spējis aizmigt līdz plkst. 3:00. Nākamais mačs pēc milzīgās uzvaras Šapovalovam sākās neveiksmīgi, taču izdevās lauzt cīņas gaitu un ar 2:6, 6:3, 6:4 pieveikt Adrianu Mannarino.

Šapovalovs nervozā un kļūdām bagātā tenisā, kas radās sasteigtā spēlē netiekot galā ar francūža dažāda ātruma un virziena bumbiņām, pirmo geimu ieguva tikai tad, kad jau bija iedzinējos ar 0:4, turklāt, lai uzvarētu piektajā geimā, Denisam bija nepieciešams atspēlēt četras breikbumbas. Katastrofāli sākto setu izglābt neizdevās, toties nākamajos divos gan viņš uzvarēja.

18 gadu un četru mēnešu vecumā Šapovalovs kļuvis par jaunāko "Masters 1000" turnīru pusfinālistu. Turnīru sācis ranga 143. vietā, Šapovalovs ar Monreālā iespēto nodrošinājis Top 100 debiju ar iespaidīgu kāpumu uz 67. vietu.

Šapovalovs pusfinālā "NextGen" spēlētāju mačā sacentīsies ar 20 gadus veco Aleksandru Zverevu, kurš otrajā turnīrā pēc kārtas apspēlēja Kevinu Andersonu. Saša svētdien Vašingtonas finālā bija pārāks ar 6:4, 6:4, bet piektdien Monreālas ceturtdaļfinālā uzvarēja ar 7:5, 6:4 un pēc šī panākuma savstarpējos rēķinos ir vadībā ar 4-0.

Nīderlandes labākais tenisists Hāse līdz šim vienīgo "Masters 1000" ceturtdaļfinālu nospēlēja 2012. gadā Montekarlo, kur zaudēja Novakam Džokovičam. Monreālā viņam šajā posmā grands pretī nestājās, ar 4:6, 6:3, 6:3 uzveicot citu tenisistu, kuram ērtākais segums ir māls. Arī Djego Švarcmans centās sasniegt pirmo pusfinālu šajā līmenī.

Hāsi pusfinālā gaida tikšanās ar ranga 1. vietu arvien nopietnāk apdraudošo Rodžeru Federeru, kurš otro dienu pēc kārtas uzvarēja Spānijas tenisistu, kuram nav zaudējis. Federers ceturtdien panāca 17-0 bilanci pret Davidu Fereru, bet piektdien ieguva 7-0 pārsvaru pret Roberto Bautistu Agutu (6:4, 6:4), kuru viņš apspēlējis arī visos 16 setos!

Ja 15 uzvaru sēriju sasniegušais Federers šonedēļ uzvarēs Monreālā, viņš ATP rangā tikai 10 punktus atpaliks no Nadala, kuram nākamajā nedēļā Sinsinati jāaizstāv 90 punkti, kamēr Federeram pērn šajā laikā sezona jau bija beigusies. Tādējādi Federeram, lai atgrieztos ranga 1. vietā, pietiktu ar Nadala Sinsinati turnīra rezultāta atkārtošanu.

"Rogers Cup". "Masters 1000" turnīrs Monreālā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Roger Federer – (12) Roberto Bautista Agut6:4 6:4
(4) Alexander Zverev – Kevin Anderson7:5 6:4
Denis Shapovalov – Adrian Mannarino2:6 6:3 6:4
Robin Haase – Diego Schwartzman4:6 6:3 6:3

     [+] [-]

, 2017-08-12 09:23, pirms 7 gadiem
Deniss kanādiešiem ir tas pats, kas Jānis latviešiem