Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

"Rogers Cup" turnīrs beidzies arī Federeram

"Rogers Cup" turnīrs beidzies arī Federeram
Žo-Vilfrīds Tsonga
Foto: AP/Scanpix

Monreālā notiekošais ATP „Masters Series” tenisa turnīrs ar nosaukumu „Rogers Cup” šogad ir īsts prieks pārsteigumu tīkotājiem. Jau ziņojām, ka turnīra 2.kārtā zaudēja divkārtējie šo sacensību uzvarētāji Rafaels Nadals un Endijs Marejs. Viņiem pievienojies arī Rodžers Federers, kurš 3.kārtas spēlē piekāpās francūzim Žo-Vilfrīdam Tsongam – 6:7(3), 6:4, 1:6.

Federera un Tsongas cīņa, iespējams, bija gaidītākais duelis no visiem Monreālas turnīra 3.kārtā, īpaši atceroties viņu pēdējo savstarpējo cīņu Vimbldonā, kad francūzis atspēlējās no divu setu deficīta – 3:6, 6:7(3), 6:4, 6:4, 6:4. Spēle tika ielikta kā noslēdzošā centrālajā kortā un nelika vilties daudzajiem skatītāju tūkstošiem. Pirmais sets aizritēja ļoti līdzīgi, tāpēc loģisks tā iznākums bija taibreiks (pirms tā Federeram bija setbumbas). Taibreikā iniciatīvu uzreiz ieguva francūzis, novedot to līdz loģiskai uzvarai ar 7:6(3). Uz Federera atbildi ilgi nebija jāgaida – otrā seta sākumā viņš lauza Tsongas servi. Francūzim bija cerības atspēlēties (trīs breikbumbas astotajā geimā), tomēr Federers neizlaida panākumu (6:4). Izšķirošais sets šveicietim gan bija pagalam neveiksmīgs – Tsonga demonstrēja ļoti augstas klases tenisu, kamēr Federeram tas izdevās tikai retumis. Trešā seta galarezultāts 6:1 francūža labā. Viņa pretinieks cīņā par pusfinālu būs spānis Nikolass Almagro, kurš pirmajā setā divreiz atspēlējās no breika deficīta un beigās divos setos uzveica citu francūzi Rišāru Gaskē.

No lielā četrinieka cīņu par titulu turpina vien ranga līderis Novaks Džokovičs, kurš divos setos tika galā ar horvātu Marinu Čiliču – 7:5, 6:2. Līdzīgi kā 2.kārtas spēlē pret Nikolaju Davidenko Džokovičam bija smags pirmais sets, bet otrā sākumā viņš atspēlēja vairākas breikbumbas un pēc tam pārliecinoši kontrolēja notikumus kortā. Serbam šī bija 50.uzvara sezonā (zaudēts tikai viens mačs). Ceturtdaļfinālā viņam pretī stāsies atraktīvais Francijas pārstāvis Gaels Monfilss, kurš smagā triju setu cīņā nolauza citu serbu Viktoru Troicki.

Kā zināms, uzvarot Erenestu Gulbi, ceturtdaļfinālu sasniedza arī amerikānis Mārdijs Fišs, kura pretinieks būs šveicietis Stanislass Vavrinka, bet ceturtajā ceturtdaļfinālā „attiecības skaidros” čehs Tomašs Berdihs un serbs Janko Tipsarevičs. Pirmais no viņiem tika galā ar horvātu servju mašīnu Ivo Karloviču, bet otrais pārliecinoši izrēķinājās ar Rafaela Nadala pāridarītāju Ivanu Dodigu – 6:1, 6:4

„ Rogers Cup” ATP Masters Series turnīrs. Monreāla, Kanāda

3.kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic - Marin Cilic7:5 6:2
(13) Jo-Wilfried Tsonga - (3) Roger Federer7:6(3) 4:6 6:1
(5) Gael Monfils - (12) Viktor Troicki3:6 7:6(0) 7:6(5)
(6) Mardy Fish - Ernests Gulbis4:6 6:3 6:4
(7) Tomas Berdych - Ivo Karlovic6:3 7:6(2)
(8) Nicolas Almagro - (10) Richard Gasquet7:6(5) 6:3
(14) Stanislas Wawrinka - Kevin Anderson6:4 4:6 6:4
Janko Tipsarevic - Ivan Dodig6:1 6:4

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic - (5) Gael Monfils
(6) Mardy Fish - (14) Stanislas Wawrinka
(7) Tomas Berdych - Janko Tipsarevic
(8) Nicolas Almagro - (13) Jo-Wilfried Tsonga

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-12 10:09, pirms 13 gadiem
Nu, Tsonga, zvērs!Jaa, Nolem , šķiet, nevajadzētu būt nekādu problēmu vinnēt kārtējo turnīru.
, 2011-08-12 10:47, pirms 13 gadiem
vai tik Tsonga nebija tas, kas pirms dažiem gadiem Austrālijas pusfināļā uzveica Rodžeru, bet finālā piekāpās Nolem, kas pirmo reizi triumfēja GS.
, 2011-08-12 11:11, pirms 13 gadiem
Rygel rakstīja: vai tik Tsonga nebija tas, kas pirms dažiem gadiem Austrālijas pusfināļā uzveica Rodžeru, bet finālā piekāpās Nolem, kas pirmo reizi triumfēja GS.
Tsonga Rodžeru uzveica arī neilgu laiku atpakaļ Vimbldonā.Tiešām malacis
, 2011-08-12 12:06, pirms 13 gadiem
SKALS rakstīja: Liekas Džokovičam visa iespējas uz kārtējo panākumu.
un vēl vairāk atrauties rangā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.