Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čelas renesanse Hjūstonā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čelas renesanse Hjūstonā
Huans Ignasio Čela
Foto: AFP/Scanpix

Hjūstonas ATP ''World Tour 250'' turnīrs noslēdzies ar negaidītu Huana Ignasio Čelas uzvaru. Finālā 30 gadus vecais argentīnietis trīs setos ar 5:7, 6:4, 6:3 pieveica amerikāni Semu Kveriju, izcīnot pirmo titulu trīs gadu laikā.

Hjūstonā šoreiz sastāvs bija visnotaļ spēcīgs – četri Top 30 pārstāvji, ieskaitot pērnā gada čempionu Leitonu Hjuitu. Austrālietim tas bija pirmais turnīrs kopš ''Australian Open''. Leitons ceturtdaļfinālā zaudēja tieši Argentīnas veterānam Huanam Ignasio Čelam, kuram finālā pretī stājās ASV jaunās paaudzes talants Sems Kverijs.

Pirmā seta vidū abi tenisisti apmainījās ar breikiem, bet lūzums notika 11. geimā, kad pie otrā breika tika Kverijs un drīz vien pielika punktu setam – 7:5. Otrajā setā abiem bija dažas iespējas tikt pie breika. Savu iespēju izmantoja Čela. Desmitajā geimā Kverijs servēja pie 4:5, lai turpinātu setu, taču atbildīgajā brīdī nespēja noturēt servi, kas nozīmēja tikai to, ka sets beidzies ar Čelas uzvaru – 6:4. Izšķirošo setu ar breiku sāka Kverijs, taču uzreiz atdeva iegūto pārsvaru un mača turpinājumā nospēlēja vājāk par pretinieku, un Hjūstonas turnīrā triumfēja Čela – 5:7, 6:4, 6:3.

30 gadus vecais Čela izcīnījis piekto vienspēļu titulu (visi uz māla) un pirmo kopš 2007. gada Akapulko turnīra. Panākums Hjūstonā Čelas (ATP 82.) ranga punktu bagāžu papildinās ar 250 punktiem un naudas kontu – ar 79 900 dolāru, bet Kverijam jāsamierinās ar 150 punktiem un 42 000 prēmiju.

Dubultspēļu turnīrā uzvarēja dvīņubrāļi Braieni Bobs un Maiks, kuri finālā ar 6:3, 7:5 apspēlēja austrālieti Stīvenu Hasu un Dienvidāfrikas Republikas pārstāvi Vesliju Mūdiju.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com