Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Baltkrievijas tenisistes pirmoreiz sasniedz "Fed Cup" pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Baltkrievijas tenisistes pirmoreiz sasniedz "Fed Cup" pusfinālu
Arina Sabaļenka
Foto: AFP/Scanpix

Pārsteigumu "Fed Cup" elites grupas ceturtdaļfinālos sarūpēja Baltkrievijas komanda, kas savās mājās Minskā ar 4-1 sakāva Nīderlandi.

Baltkrievijas panākumu vēl īpašāku padara fakts, ka pusfināls sasniegts bez savas titulētākās tenisistes Viktorijas Azarenkas, kura tikai nesen atsākusi treniņus pēc dzemdībām. Baltkrievija Nīderlandi ar "French Open" pusfinālisti Kiki Bertensu (#24) priekšgalā sakāva ar otrā simta spēlētājām.

Par mača atklājumu kļuva 18 gadus vecā Arina Sabaļenka (#142), kura vēl ne reizi nav spēlējusi WTA pamatturnīros un līdz šim "Fed Cup" sastāvā vienspēlēs vēl nebija piedalījusies. Viņa vakar pabiedēja Bertensu, viņai zaudējot trīs setos ar rezultātu 6:3, 6:7(6), 4:6, nespējot izservēt maču un 2. seta taibreikā arī neizmantojot mačbumbu. Arina šodien reabilitējās un ceturtajā vienspēlē ar 7:6(5), 6:4 pieveica Mihaellu Krajičeku, noformējot Baltkrievijai uzvaru visā mačā ar 3-1.

Pēc pirmās dienas rezultātam esot neizšķirtam, mājinieces vadībā izvirzīja šonedēļ savās abās vienspēlēs uzvarējusī Aleksandra Sasnoviča (#128), ar 6:3, 6:4 sakaujot Bertensu, kurai tas ir tikai otrais zaudējums "Fed Cup" vienspēlēs (16-2). Baltkrievija vēlāk pēc Sabaļenkas lielās uzvaras vēl vienu punktu ieguva tobrīd jau nesvarīgajā dubultspēlē.

Pērn Maskavā Pasaules grupas "play off" mačā ar 3-2 pieveicot Krieviju (uzvarētājām divus no trim punktiem guva Azarenka), Baltkrievija pirmoreiz iekļuva "Fed Cup" augstākajā līmenī.

Baltkrievija 22. un 23. aprīlī gaidāmajā pusfinālā savās mājās sacentīsies ar Šveici, kas izslēdza pagājušā gada finālisti Franciju (4-1). Šveices komandā par galveno varoni kļuva Timeja Bačinskī, kura, spītējot savainojumam, ar 7:6(4), 4:6, 7:5 pieveica Kristinu Mladenoviču, Šveici Ženēvā notikušajā mačā izvirzot vadībā ar 2-1. Tūlīt sekoja Belindas Benčičas uzvara pār Paulīni Parmontjē (6:3, 6:4).

Vēl vienu pusfināla pāri veidos pēdējo trīs gadu čempione Čehija un ASV. Čehietes Ostravā ar 3-2 pieveica Spāniju. Arī šeit pēc sestdienas bija 1-1, bet čempionu panākums visā mačā droši bija zināms pēc trešās vienspēles, kurā Karolīna Pliškova ar 6:2, 6:2 pamatīgi sagrāva Garbinji Mugurusu. Barborai Stricovai pēc tam 6:4, 6:4 uzvara pār Laru Aruabarenu, bet Spānija vienu punktu ieguva neko neizšķirošajā dubultspēlē.

Amerikānietes Maui notikušajā mačā bez māsām Viljamsām ar 4-0 "sausā" atstāja bez Andželikes Kerberes spēlējušo Vācijas komandu. ASV, kura pēdējo no saviem 17 tituliem ieguva 2000. gadā, ar dominējošo Čehijas komandu aprīlī sacentīsies savā laukumā.

"Fed Cup". Pasaules grupas ceturtdaļfināli

MačsRez.
ASV – Vācija4-0
Baltkrievija – Nīderlande4-1
Čehija – Spānija3-2
Šveice – Francija4-1