Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Austrālijas jaunajam talantam De Minoram Sidnejā pirmais ATP fināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Austrālijas jaunajam talantam De Minoram Sidnejā pirmais ATP fināls
Alekss De Minors
Foto: AFP/Scanpix

Pirmo ATP finālu piektdienas vakarā Sidnejā nopelnīja 18 gadus vecais Austrālijas talants Alekss De Minors, kurš pusfināla cīņā atspēlējās pret francūzi Benuā Pēru – 4:6, 6:1, 6:1.

Abi tenisisti Sidnejā sacentās otro gadu pēc kārtas, un arī pērn pārāks trīs setu cīņā bija Alekss De Minors, uzvarot ar rezultātu 6:3, 3:6, 7:6(1). Minors toreiz 1. kārtas mačā pēdējā setā bija iedzinējos ar breiku un arī šodien atspēlējās, cīņas otrajā daļā salaužot daudz pieredzējušāko pretinieku.

Mača lūzums notika pēc tam, kad De Minors sistemātiski sāka spēlēt uz Benuā Pēra neuzticamo "forehand", kas regulāri nespēja darboties precīzi. Tieši šī sitiena kļūda De Minoram deva breika pārsvaru pēc 3. seta pirmā geima, bet piektais geims beidzās ar francūža dubultkļūdu.

Lai arī De Minors pēdējos divos setos uzvarēja ar vienādu 6:1, spēles ziņā abi seti bija ļoti dažādi. Spēlējot uz liela noguruma fona (Aleksam pusfināls otro nedēļu pēc kārtas), viņš 3. setā pamatīgi mocījās un starp pirmajiem diviem breikiem atspēlēja kopumā četras breikbumbas.

18 gadus vecais De Minors ir jaunākais spēlētājs ar diviem ATP pusfināliem tikpat nedēļās kopš Rafaela Nadala (18) diviem tituliem pēc kārtas 2005. gada pavasarī, kad viņš uzvarēja Montekarlo un Barselonā. De Minors ir arī jaunākais finālists Sidnejā kopš 2000. gada, kad šeit viņa vecumā par čempionu kļuva Leitons Hjuits. Pašreizējais Austrālijas izlases Deivisa kausa kapteinis jaunā censoņa uzstāšanos šodien skatījās klātienē.

Rīt Sidnejā otro gadu pēc kārtas tiks kronēts jauns ATP čempions. Pērn šeit pirmo titulu 33 gadu vecumā ieguva Žils Millers, bet rīt līksmos 18 gadus vecais De Minors vai 21 gadu vecais Daniils Medvedevs. Krievijas tenisistam tas būs karjeras otrais fināls pēc zaudējuma pērn Čennajā.

Tikmēr Oklendā būs divkārtējs čempions, jo finālā tiksies divi šajā Jaunzēlandes turnīrā iepriekš uzvarējuši spēlētāji – 2009. gada čempions Huans Martins Del Potro un 2016. gada uzvarētājs Roberto Bautista Aguts. Kamēr spānis šodien smagā trīs taibreiku cīņā pieveica Robinu Hāsi, argentīnietim daudz vieglāks 6:4, 6:4 panākums pret četrkārtējo čempionu Davidu Fereru.

"International Sydney", "ATP World Tour 250" turnīrs uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Daniil Medvedev – (4) Fabio Fognini2:6 6:4 6:1
Alex De Minaur – Benoit Paire4:6 6:1 6:1

"ASB Classic", ATP "World Tour 250" turnīrs Oklendā uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Juan Martin Del Potro – (7) David Ferrer6:4 6:4
(5) Roberto Bautista Agut – Robin Haase6:7(7) 7:6(3) 7:6(5)