Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kādreizējā pasaules trešā rakete Petrova beidzot liek punktu karjerai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kādreizējā pasaules trešā rakete Petrova beidzot liek punktu karjerai
Nadežda Petrova
Foto: AFP/Scanpix

Nepilnus trīs gadus kopš pēdējā mača nospēlēšanas par karjeras beigšanu savainojumu dēļ paziņoja titulētā Krievijas tenisiste Nadežda Petrova. Vairs nespēlēs arī Austrāliju pārstāvējusī Slovākijas tenisiste Jarmila Vulfe.

34 gadus vecā Petrova pēdējo cīņu aizvadīja 2014. gada 1. aprīlī, kad Čārlstonas turnīra 1. kārtā zaudēja Marinai Erakovičai. 13 WTA vienspēļu un 24 dubultspēļu titulu īpašniece 2006. gada maijā rangā uzkāpa līdz 3. vietai, kas viņai ir augstākā pozīcija arī dubultspēlēs. Karjeras laikā prēmijās nopelnīti 12.4 miljoni ASV dolāru.

"Teniss man deva ļoti daudz. Tas man deva karjeru, izveidoja par cilvēku un deva iespēju ceļot, kā arī iegūt jaunus draugus un iepazīt vairākas kultūras. Dotajām iespējām nav robežu, par ko esmu pateicīga," pēc oficiālā paziņoja par karjeras beigšanu sacīja Petrova.

Nadja zaudēja 11 no pēdējiem 12 mačiem, bet kopumā karjeras laikā sakrāja 503 uzvaras. Petrova divreiz spēlēja "Grand Slam" vienspēļu pusfinālā, abas reizes soli no fināla paliekot Parīzē (2003, 2005). Savukārt dubultspēlēs viņai divi fināli – 2010. gadā Ņujorkā un 2012. gadā Parīzē. Petrova divreiz uzvarēja sezonas finālturnīrā (2004, 2012) un 2012. gadā kopā ar Mariju Kiriļenko izcīnīja bronzas medaļu Londonas olimpiskajās spēlēs.

Vienā dienā ar Petrovu par karjeras beigšanu paziņoja muguras un pleca savainojumu nomocītā Jarmila Vulfe. Slovākijā dzimusī, bet Austrāliju pārstāvējusī tenisiste iepriekš bija zināma ar uzvārdiem Gajdošova un Grota. 29 gadus vecā tenisiste uzvarēja divos WTA turnīros un 2011. gada maijā sasniedza 25. vietu vienspēļu rangā. Vulfe pēdējo WTA maču nospēlēja pirms gada "Australian Open", kur 1. kārtā muguras savainojuma dēļ izstājās 2. setā cīņā pret Anastasiju Sevastovu. Kopš tā laika viņai bija daži ITF turnīri un WTA kvalifikācijas bez lieliem panākumiem (3-6 bilance).

Izmantotie resursi:
News | WTA Tennis English
News | WTA Tennis English

     [+] [-]

, 2017-01-12 08:10, pirms 7 gadiem
ilgi gaidi kad tas notiks (beidzot)
Lielais tennis ir atpakaļ