Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Zverevs "ATP Finals" titula aizstāvēšanu sāk ar pirmo uzvaru pār Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Zverevs "ATP Finals" titula aizstāvēšanu sāk ar pirmo uzvaru pār Nadalu
Rafaels Nadals un Aleksandrs Zverevs. Foto: PA Wire/PA Images

Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs (#7) pirmdienas vakarā Londonā ar 6:2, 6:4 sakāva sezonas finālturnīrā tradicionāli vāji spēlējošo pasaules pirmo numuru Rafaelu Nadalu, kuram bija piekāpies visos piecos iepriekšējos dueļos.

Rafaels Nadals cīņas ievadā spēli sekmīgi virzīja uz Aleksandra Zvereva "forehand" pusi, no kuras Saša regulāri kļūdījās, taču ne tik daudz, lai zaudētu savas serves geimos, kur viņam daudz vieglu punktu ar servi. Tikmēr Nadals pēkšņi salūza piektajā geimā, no 2:2 sākot sešu pēc kārtas zaudētu geimu sēriju, kuras laikā čempions ieguva seta un breika pārsvaru, to spējot nosargāt.

Nadals piektajā geimā Zverevam ar četrām nepiespiestajām kļūdām uzdāvināja "sauso" breiku, trīs reizes trāpot tīklā un vienreiz bumbiņu raidot autā. Rafa aiznākamajā geimā no 40:30 zaudēja trīs izspēlēs pēc kārtas, arī tagad nespējot caursist pretinieka aizsardzību. Saša pie 5:2 viegli izservēja setu, kurā ar servi zaudēja vien četrās izspēlēs.

Zverevs trešo breiku pēc kārtas ieguva 2. seta pirmajā geimā, kur bija iedzinējos ar 0:30. Zverevs otro geimu sāka ar divām dubultkļūdām pēc kārtas, atverot Nadalam durvis uz atspēlēšanos, taču Nadals iespēju neizmantoja. Viņš trešā punkta izspēlē izsita autā ar sitienu pa kreiso līniju, kad Zverevs bumbiņai klāt netika.

Nadals tā izvairījās no trīskāršās breikbumbas, bet cīņas turpinājumā viņam labākas iespējas nebija, tikmēr pašam vajadzēja atspēlēt vēl vienu breikbumbu, kas izdarīts piektajā geimā ar labu pirmo servi. Nadals šodienas mačā ieradās ar 5-0 bilanci pret Zverevu, sestajā duelī ciešot sakāvi, kuras laikā viņam nebija nevienas breikbumbas.

Statistika

KategorijaZverevsNadals
Eisi115
Dubultkļūdas20
1. serves precizitāte69%62%
1. serves punkti30/3423/37
2. serves punkti7/1510/23
Breikbumbas3/4-
Spēle pie tīkla6/83/7
Tīri uzvarētās izspēles2813
Nepiespiestās kļūdas2017
Visi punkti6445

Nadals finālturnīram kvalificējies 15 reizes, bet spēlē tika devīto, jo bieži no "ATP Finals" atteicies dažādu veselības problēmu dēļ. Tās viņam ir arī šoreiz, aizpagājušajā nedēļā vēdera savainojuma dēļ esot spiests atteikties no spēlēšanas Parīzes "Masters 1000" pusfinālā.

Nadals vēl ne reizi nav uzvarējis "ATP Finals", viņa labākais rezultāts ir fināls, kas sasniegts divreiz Londonā (2010, 2013). Nadals pēdējo uzvaru finālturnīrā guva 2015. gadā, kad ar 3-0 bilanci izspēlēja grupu turnīru, bet pusfinālā ar 3:6, 3:6 kapitulēja Novakam Džokovičam. Rafa izlaida 2016. un 2018. gada turnīru, bet 2017. gadā izstājās pēc nospēlēta viena mača.

Trešo reizi finālturnīrā spēlējošais Zverevs otro gadu pēc kārtas Londonā pieveica pasaules pirmo numuru. Viņš pērn finālā ar 6:4, 6:3 sakāva Džokoviču, izcīnot karjeras vērtīgāko titulu. Viņam kopš tā laika tikai viens tituls, maijā uzvarot Ženēvas ATP 250 turnīrā. Saša šogad ar grūtībām kvalificējās finālturnīram, atgriešanos Londonā garantējot vien regulārās sezonas pēdējā nedēļā Parīzē.

"Nitto ATP Finals 2019" uz "hard" seguma "O2" arēnā Londonā

Andrē Agasi grupa

SpēleRezultāts
(6) Stefanoss Cicipass – (4) Daniils Medvedevs7:6(5) 6:4
(7) Aleksandrs Zverevs – (1) Rafaels Nadals6:2 6:4

Bjerna Borga grupa

SpēleRezultāts
(2) Novaks Džokovičs – (8) Mateo Berretīni6:2 6:1
(5) Dominiks Tīms – (3) Rodžers Federers7:5 7:5