Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Zverevs neizmanto divas mačbumbas, Cicipam pirmais "Masters" pusfināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Zverevs neizmanto divas mačbumbas, Cicipam pirmais "Masters" pusfināls
Stefans Cicips
Foto: Sipa USA/Scanpix

Aleksandrs Zverevs "Rogers Cup" titula aizstāvēšanu pabeidza ar izlaistu uzvaru ceturtdaļfināla mačā pret Stefanu Cicipu, grieķim zaudējot ar rezultātu 6:3, 6:7(11), 4:6.

Abi tenisisti sacentās arī pagājušajā nedēļā Vašingtonas pusfinālā, un Aleksandrs Zverevs uzvarēja ļoti pārliecinoši ar 6:2, 6:4. Stefanam Cicipam tajā mačā nebija nevienas breikbumbas. Saša līdzīgai uzvarai tuvojās arī piektdien Toronto, taču pamanījās zaudēt ar seta un 5:2 pārsvaru. Zverevam taibreikā bija divas mačbumbas un vēlāk breika pārsvars arī izšķirošajā setā.

Cicips trešajā mačā pēc kārtas uzveica Top 10 spēlētāju, iepriekšējās divās dienās uzvarot Dominiku Tīmu un Novaku Džokoviču. Pasaules trešā numura Zvereva uzveikšana grieķim ir karjeras lielākā uzvara. Šobrīd 27. vietā esošais Cicips nākamajā nedēļā debitēs ATP ranga Top 20.

19 gadus vecais Cicips ir jaunākais spēlētājs ar trim Top 10 uzvarām vienā turnīrā kopš Rafaela Nadala izcelšanās 2006. gadā Montekarlo, kur Nadals 19 gadu vecumā pieveica Giljermo Koriju (#9), Gastonu Gaudio (#8) un Rodžeru Federeru (#1).

Zverevam bija jāaizstāv pērn Monreālā iegūtais tituls, lai paliktu ranga 3. vietā. Tur pirmdien ar jaunu rekordu nokļūs plaukstas locītavas savainojuma dēļ šonedēļ nespēlējošais Huans Martins Del Potro. Viņš savu pašreizējo rekordu ar 4. vietu sasniedza pirms astoņiem gadiem.

Zvereva zaudējums arī garantēja "Masters 1000" finālu debitantu, jo Cicips pusfinālā sacentīsies ar Kevinu Andersonu, kurš arī nav spēlējis "māsteru" finālos. Kamēr grieķim būs pirmais pusfināls, Andersonam viens jau ir bijis, maijā Madridē zaudējot Tīmam.

Pirmoreiz "Masters 1000" ceturtdaļfinālā spēlēs Krievijas tenisists Karens Hačanovs, kurš ar 6:3, 6:1 sakāva Robinu Hāsi, atkārtojot Nīderlandes sportista gājienu. Arī Hāse pirmoreiz "Masters 1000" pusfinālā iekļuva Kanādā, kur viņam tas izdevās pagājušajā sezonā Monreālā.

Rafaels Nadals janvārī "Australian Open" ceturtdaļfinālā nespēja izturēt Marina Čiliča spēcīgos uzbrukumus un izstājās 5. setā pie rezultāta 0:2, kad padevās ar "tehnisko nokautu" pēc gurna savainojuma gūšanas. Šodien Toronto īsākā mačā Rafa izturēja horvāta agresīvo spēli, uzvarot ar 2:6, 6:4, 6:4. Čiličs 1. setā bija gandrīz neapturams, bet viņa varenības mazināšanās notika jau seta izskaņā, kad viņam vajadzēja astoņas setbumbas, lai pieliktu punktu. Pirmās piecas bija pie rezultāta 5:1 uzņemšanā, kad Nadals servi sargāja 10,5 minūtes.

"Rogers Cup", "Masters 1000" turnīrs Toronto uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – (6) Marin Cilic2:6 6:4 6:4
Stefanos Tsitsipas – (2) Alexander Zverev3:6 7:6(11) 6:4
(4) Kevin Anderson – (5) Grigor Dimitrov6:2 6:2
Karen Khachanov – Robin Haase6:3 6:1

  +1 [+] [-]

, 2018-08-11 06:28, pirms 6 gadiem
Nu gan tas grieķis dod!

     [+] [-]

, 2018-08-11 09:42, pirms 6 gadiem
Šis būs Samprasa mantinieks. Ja būs Stefano-Rafas duelis finālā, vecmeistars var sagaidīt arī pērienu.