Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals Štutgartē sāk ar neglītu uzvaru pār Bagdati

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals Štutgartē sāk ar neglītu uzvaru pār Bagdati
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

Zālāja sezonu ar samocītu uzvaru trešdien sāka māla karalis Rafaels Nadals, kurš Štutgartes turnīra 2. kārtas mačā ar rezultātu 7:6(5), 6:7(4), 6:2 pieveica Markosu Bagdati.

Zaudējums "French Open" ceturtdaļfinālā Rafaelam Nadalam Štutgartē ļāva ierasties jau pagājušās nedēļas nogalē. Spānis trenējās ļoti nopietni. Pat tik nopietni, ka viņam nebija laika skatīties "French Open" finālu. Pirms šodienas tikšanās ar Kipras labāko tenisistu Rafa jau nospēlējis vienu maču dubultspēļu turnīrā, kur piedalās ar Felisiano Lopesu. Vienspēļu turnīra sākums Nadalam bija ļoti neizteiksmīgs.

Markoss Bagdatis piektajā geimā izvirzījās vadībā ar breiku. Kiprietis cīņas ievadā servēja ļoti labi, kā arī spēja bieži izmantot Nadala kļūdas garajās izspēlēs. 1. seta lūzums notika septītajā geimā. Bagdatis nespēja realizēt trīs breikbumbas.

Pirmā iespēja bija vislabākā, taču viņš izcēlās ar ļoti neveiksmīgu saīsināto sitienu. Nadalam izdevās novērst dubultbreiku un pēc tam atspēlēties. Bagdatis astotajā geimā visu izdarīja pats – Markosam divas dubultkļūdas un vēl divas kļūdas izspēlēs, ļaujot Nadalam panākt neizšķirtu 4:4.

Zīmīgi, ka nākamajā geimā Nadals atkal atspēlēja trīs breikbumbas, bet vēlāk sekojošajā taibreikā izsēja 4:0 pārsvaru. Bagdatis pie rezultāta 4:6 spēja atspēlēt tikai pirmo no divām setbumbām. Nadals beidzot punktu pielika ar labu servi.

Savukārt 2. setā breika pārsvaru izlaida Nadals. Arī viņam breiks seta piektajā geimā, pārsvaru zaudējot uzreiz – 3:3. Nadals nospēlēja nesakarīgu serves geimu, vairākas reizes kļūdoties ne pārāk sarežģītās situācijās. Nadals turpināja spēlēt slikti un par to samaksāja ar 2. seta zaudēšanu.

Rafa 10. geimā pie rezultāta 4:5 atspēlēja divas setbumbas. Abas tika novērstas ar otro servi, turklāt otrajā gadījumā spānim izdevās sarežģīts "volley" sitiens. Ar milzu pūlēm ticis līdz taibreikam (Rafa 12. geimā servi noturēja no 0:30), Nadals to zaudēja no 3:1 pārsvara. Problēmas ar pirmo servi, laba Bagdata spēle uzņemšanā un paša kļūdas veidoja kombināciju, kas lika zaudēt četrus serves punktus pēc kārtas!

Bagdatis, kurš Top 10 spēlētājus nav uzveicis kopš 2013. gada februāra (Roterdamā pieveikts Rišārs Gaskē), 3. setā ātri salūza. Viņam ceturtajā geimā divas paviršas darbības ar dubultkļūdu un neprecīzu "dropšotu" liedza nosargāt servi. Nadals labi uzņēma un agru breiku ieguva arī pēdējā setā. Rafam nebija jāservē par uzvaru mačā, jo Bagdatis pie 2:5 vēlreiz zaudēja servi, maču pabeidzot ar sitienu tīklā. Mačs ilga divas stundas un 40 minūtes. Nadala pretinieks rīt ceturtdaļfinālā būs Bernards Tomiks. Rafa uzvarējis abus iepriekšējos mačus pret Tomiku, viņu divreiz (2011, 2014) pārspējot Melburnā. Otrajā gadījumā Bērnijs izstājās pēc zaudēta pirmā seta.

Austrālijas tenisists šodien sarūgtināja 37 gadus veco Tomiju Hāsu, kurš otrajā mačā kopš pagājušā gada maija spēja izturēt tikai vienu setu un Tomikam zaudēja ar rezultātu 6:7(6), 2:6. Hāsam 1. seta taibreikā neizdevās izmantot divas setbumbas, kas viņam bija pie rezultāta 6:4. Pirmā bija ar paša servi. Tomijs izvēlējās "serve&volley" taktiku, kas cieta neveiksmi, jo Tomikam izdevās teicams "backhand" apvedošais sitiens pa līniju. Tomiks vēlāk atspēlēja arī otro setbumbu, bet Hāss nevienu novērst nespēja, setu pabeidzot ar "forehand" sitienu autā.

Hertogenbošas turnīra čempiona pilnvaras ar ātru atdošanos Nikolā Maū nolika Roberto Bautista Aguts. Spānis it nemaz nevēlējās spēlēt un francūzim kapitulēja bez jebkādas pretestības – 2:6, 4:6. Īpaši iespaidīgi tika atdots 2. sets, kurā Bautista Aguts bija vadībā ar 4:2 un pēkšņi sāka taisīt ļoti muļķīgas kļūdas vienkāršās situācijās.

Bautista Aguts francūzi pērn šajā pašā turnīrā pieveica ceturtdaļfinālā, toreiz esot pārāks trīs setos. Arī Maū ir iepriekšējo gadu čempions Hertogenbošā. Viņš šeit uzvarēja 2013. gadā, kad to paveica no kvalifikācijas. Arī šoreiz Maū Nīderlandē sāka kvalifikācijā. Bautista Aguts pērn uzvarēja gan Hertogenbošā, gan Štutgartē. 2014. gadā turnīrs Vācijā notika uz māla seguma, turklāt norisinājās jūlijā. No šāgada zālāja sezonai kļūstot par vienu nedēļu ilgākai, Štutgartes turnīrs ir pārcelts uz jūniju, tāpēc Bautistam Agutam nebija iespēju aizstāvēt abus titulus.

"Mercedes Cup". "ATP World Tour 250" turnīrs Štutgartē uz zālāja seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – Marcos Baghdatis7:6(5) 6:7(4) 6:2
(2) Marin Cilic – Matthias Bachinger7:6(2) 6:3
Sam Groth – (3) Feliciano Lopez3:6 7:6(5) 7:6(6)
(4) Gael Monfils – Andreas Haider-Maurer7:6(6) 7:6(5)
(5) Bernard Tomic – Tommy Haas7:6(6) 6:2
(6) Philipp Kohlschreiber – Jerzy Janowicz6:4 6:4
(8) Viktor Troicki – Alexander Zverev6:3 6:7(6) 6:3
Mischa Zverev – Andreas Seppi6:2 6:4

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Rafael Nadal – (5) Bernard Tomic
(2) Marin Cilic – Mischa Zverev
(4) Gael Monfils – (6) Philipp Kohlschreiber
(8) Viktor Troicki – Sam Groth

"Topshelf Open". "ATP World Tour 250" turnīrs Hertogenbošā uz zālāja seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(2) David Goffin – Jurgen Melzer7:6(2) 6:2
Nicolas Mahut – (3) Roberto Bautista Agut6:2 6:4
Marius Copil – (4) Guillermo Garcia-Lopez7:6(5) 6:4
(5) Ivo Karlovic – Tatsuma Ito7:6(5) 7:6(3)
(6) Adrian Mannarino – Marco Chiudinelli6:3 6:2
Robin Haase – (7) Fernando Verdasco7:6(4) 6:3
Illya Marchenko – (8) Joao Sousa6:3 7:6(2)
Gilles Muller – (9) Vasek Pospisil6:4 4:6 7:6(6)

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(2) David Goffin – Illya Marchenko
(5) Ivo Karlovic – Robin Haase
(6) Adrian Mannarino – Nicolas Mahut
Gilles Muller – Marius Copil