Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Bertensai Madridē karjeras lielākais fināls

Bertensai Madridē karjeras lielākais fināls
Kiki Bertensa
Foto: AP/Scanpix

Uz māla lieliski turpina spēlēt Nīderlandes tenisiste Kiki Bertensa, kura piektdien "Premier Mandatory" sērijas turnīrā Madridē pusfināla cīņā ar 6:2, 6:2 sagrāva Francijas pirmo numuru Karolīnu Garsiju, sasniedzot karjeras nozīmīgāko finālu.

Kiki Bertensa ar tādu pašu rezultātu šonedēļ "iznīcināja" arī Karolīnu Vozņacki, kuras pieveikšanai 3. kārta bija nepieciešams par sešām minūtēm mazāk (apaļa stunda), toties šodienas mačā Kiki pretiniecei breika iespējas nedeva.

Karolīna Garsija šonedēļ pirmajās četrās spēlēs uzvarēja ar 2-0, bet mačā pret Bertensu bija bezspēcīga. Viņa Nīderlandes tenisistei piekāpusies visās trīs tikšanās reizēs, vienmēr zaudējot divu setu cīņās.

Bertensa Madridē sasniedza karjeras lielāko finālu. Līdz šim lielākais fināls Bertensai bija aprīļa sākumā, kad viņa uzvarēja Čārlstonas "Premier 700" sērijas turnīrā. Spānijā nopelnītie reitinga punkti Bertensai garantējuši Top 15 debiju WTA rangā.

Otrajā pusfinālā Petra Kvitova divu Čehijas spēlētāju cīņā ar 7:6(4), 6:3 pieveica Karolīnu Pliškovu, savstarpējo maču bilancē arvien esot perfektā vadībā (3-0). Pliškovai arī ir 0-4 bilance "Premier Mandatory" sērijas pusfinālos.

Pliškovai bija iespēja uzvarēt 1. setā, taču viņa divreiz nenosargāja breika pārsvaru un arī nespēja pie rezultāta 5:4 izservēt setu. Eisu karalienes serve viņai nepalīdzēja arī taibreikā, kas no 4:5 beidzās ar divām Karolīnas dubultkļūdām pēc kārtas!

Pliškova 2. setu sāka ar zaudētu serves geimu un vēlreiz tika nobreikota arī mača pēdējā geimā. Zīmīgi, ka viņa bija vadībā visos četros Kvitovas serves geimos šajā setā, taču šoreiz breiku(s) iegūt nespēja. Petra vienā geimā pat spēja izservēties no 0:40, bet pārējos trīs uzvarēja no 0:30 un divreiz no 15:30.

Abas tenisistes šodienas mačā ieradās ar deviņu uzvaru sēriju, uzvarot savā iepriekšējā turnīrā – Pliškova aizpagājušajā nedēļā triumfēja Štutgartē, bet Kvitova pagājušajā nedēļā ieguva Prāgas trofeju. Kamēr Karolīnas sērijai pienāca beigas, Petras sērija sasniegusi 10 mačus. Kvitovai šogad jau otro reizi ir sērija ar 10+ uzvarām – viņa februārī un martā uzvarēja 14 mačos pēc kārtas.

Rītdienas fināls plānots plkst. 19:30. Kvitova Bertensu vienīgajā iepriekšējā tikšanās reizē 6:1, 6:0 sagrāva 2015. gadā Vimbldonā, kur viņai bija daudz ērtāka seguma priekšrocība. Tagad tādā situācijā, tiesa, ne ar tik lielu pārsvaru ir Bertensa. Kvitova Madridē augstienes apstākļos jau divreiz ir kļuvusi par čempioni (2011, 2015).


, 2018-05-11 19:21, pirms 6 gadiem
Sevastovai nelaimējās kā jau otŗā kārtā nācās ar šo spēlēt!
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.