Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejs zaudē Čoričam, Tīms atspēlē 5 mačbumbas pret Dimitrovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs zaudē Čoričam, Tīms atspēlē 5 mačbumbas pret Dimitrovu
Endijs Marejs
Foto: imago/Scanpix

Endijs Marejs turpina nesekmīgi spēlēt māla sezonas laikā, ceturtdien Madrides "Masters 1000" turnīra 3. kārtas mačā ar 3:6, 3:6 zaudējot Bornam Čoričam, kurš tika pie karjeras lielākās uzvaras.

Endijs Marejs šosezon nevienā no trim nospēlētajiem māla turnīriem nav ticis tālāk par pusfinālu, turklāt divos zaudētajos mačos piekāpās ārpus Top 10 esošiem spēlētājiem – Montekarlo tas notika pret Albertu Ramosu, kuram zaudēts ar 6:2, 2:6, 5:7, pēdējā nenoturot 4:0 pārsvaru, bet šodien uzvarēts tikai sešos geimos pret citu aizsardzības tenisistu Bornas Čoriča personā.

Zīmīgi, ka Marejs ar Čoriča aizsardzību ATP turnīra spēlē galā netika jau otro reizi. Kad abi 2015. gada februārī sacentās Dubaijā, Endijs tolaik vēl tikai 18 gadus vecajam horvātam kapitulēja ar 1:6, 3:6. Čoričs toreiz 55 no 66 punktiem ieguva ar skota nepiespiestajām kļūdām!

Šoreiz tik lielas labdarības nebija, taču arī tagad horvātam tika liela palīdzība – Marejam 28 nepiespiestās kļūdas divu setu mačā. Pats pieradis spēlēt pretuzbrukumos, Marejs neprata darboties kā pirmais numurs mačā pret aizsardzības tenisistu un regulāri pacietības un precizitātes trūkuma dēļ zaudēja garās izspēles.

Čoričs Madrides turnīra spēlē kā laimīgais zaudētājs – viņam otro iespēju deva Rišāra Gaskē savainojums. Čoričs kvalifikācijā zaudēja Mihailam Kukuškinam. Kad Čoričs Mareju uzvarēja pirms diviem gadiem Dubaijā, Endijs toreiz rangā bija 3. vietā, bet tagad ir pirmais numurs, kas Čoričam nozīmē karjeras lielāko uzvaru. Viņš līdz šim tikai vienreiz bija sacenties ar pasaules pirmo numuru, pirms gada Madridē ar 2:6, 4:6 zaudējot Novakam Džokovičam.

Dominiks Tīms kļuva par piekto tenisistu, kurš šogad atspēlējis piecas vai vairāk mačbumbas. Austrijas tenisistam tas izdevās ar 4:6, 6:4, 7:6(9) uzvarētajā spēlē pret Grigoru Dimitrovu. Bulgāram breika pārsvars bija abos zaudētajos setos. Tīms visas piecas mačbumbas atspēlēja 3. seta taibreikā, ieskaitot trīs pēc kārtas no 3:6. No piecām atspēlētajām mačbumbām četras bija ar servi, bet vienīgā uzņemšanā pie 5:6, kad Dimitrovam "forehand" sitiens labajā autā. Dimitrovs savas serves izspēlē kļūdījās arī pie rezultāta 9:10, kad viņam neprecīzs "backhand" sitiens pa līniju.

2017. gada mači ar atspēlētām 5+ mačbumbām

Sk.TurnīrsSpēle
7DubaijaEndijs Marejs – Filips Kolšraibers
5DohaNovaks Džokovičs – Fernando Verdasko
5MaiamiDamirs Džumhurs – Hjons Čons
5MarakešaBorna Čoričs – Filips Kolšraibers
5MadrideDominiks Tīms – Grigors Dimitrovs

"Mutua Madrid Open". ATP "Masters 1000" turnīrs uz māla seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
Borna Coric – (1) Andy Murray6:3 6:3
(2) Novak Djokovic – Feliciano Lopez6:4 7:5
(4) Rafael Nadal – (16) Nick Kyrgios6:3 6:1
(9) David Goffin – (5) Milos Raonic6:4 6:2
(6) Kei Nishikori – David Ferrer6:4 6:3
(8) Dominic Thiem – (12) Grigor Dimitrov4:6 6:4 7:6(9)
Alexander Zverev – (11) Tomas Berdych6:4 6:4
Pablo Cuevas – Benoit Paire7:5 0:6 6:1