Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vavrinka triumfē ATP turnīrā Marokā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vavrinka triumfē ATP turnīrā Marokā
Stanislass Vavrinka
Foto: AP/Scanpix

Ar sacensību galvenā favorīta, šveicieša Stanislasa Vavrinkas uzvaru šodien noslēdzies Marokas pilsētas Kasablankas ATP tenisa turnīrs. Fināla mačā viņš ļoti pārliecinoši apspēlēja rumāni Viktoru Hanesku – 6:2, 6:3. Interesanti, ka abiem savā starpā būs jāspēlē jau jaunnedēļ Montekarlo turnīra 1. kārtas mačā.

ATP tūrē šonedēļ notiek divi turnīri – Marokas pilsētā Kasablankā un ASV pilsētā Hjūstonā. Dalībnieku sastāvs tajos nav tas spēcīgākais, turklāt katrā no tiem pamatturnīrā spēlēja tikai 28 tenisisti – pirmajiem četriem izliktajiem pirmā kārta bija brīva. Kasablankā favorīti šo savu statusu pierādīja un aizkļuva līdz finālam – šodien cīņā par titulu devās ar 1. numuru izliktais šveicietis Stanislass Vavrinka un ar 3. numuru izliktais rumānis Viktors Hanesku.

Līdz finālam gan Vavrinka, gan Hanesku bija aizvadījuši pa divām triju setu spēlēm, kā arī pa vienam divu setu mačam. Lai gan abās iepriekšējās savstarpējās cīņās pārāks bija bijis Hanesku, favorīta statusu bukmeikeri bija atvēlējuši šveicietim. Un kā izrādījās pamatoti. Jau pirmā seta sākumā Vavrinka ieguva iniciatīvu, ko neatdeva ne setā, ne vēlāk arī mačā, tiekot pie ļoti pārliecinošas uzvaras un sava otrā ATP titula – 6:2, 6:3.

Par uzvaru šveicietim pienācās 250 reitinga punkti un 72 150 eiro prēmija, kamēr Hanesku saņems 150 reitinga punktus un 37 900 eiro. Abiem tenisistiem jau pavisam drīz būs jāaizvada vēl viens savstarpējais mačs – abi ielozēti viens pret otru Montekarlo ATP „Masters Series” sacensību pirmajā kārtā. Jāpiemin, ka šī pāra uzvarētāju 2. kārtā gaida cīņa ar Ernesta Gulbja un Marko Kjudinelli spēles uzvarētāju – jācer, ka Ernestam pirmo kārtu izdosies pārvarēt.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2010-04-11 19:50, pirms 14 gadiem
Cerams, ka Ernests tiks 2. kārtā, un tur viņam nebūs jāspēlē pret Vavrinku, jo varētu būt, ka šis ir labā formā, un emociju pēc uzvarēta turnīra netrūks.