Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Šarapova kļūdām bagātā mačā kapitulē itālietei Džordži

Šarapova kļūdām bagātā mačā kapitulē itālietei Džordži
Kamila Džordži
Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien sakāves cieta abi pagājušā gada Indianvelsas čempioni. Par Rafaela Nadala zaudējumu jau ziņojām, bet liels šoks tika piedzīvots arī dāmu turnīrā (WTA "Premier Mandatory"). Arī Marija Šarapova nav spējusi aizstāvēt titulu, izstājoties jau 3. kārtā, kurā viņa ar 3:6, 6:4, 5:7 piekāpās Itālijas tenisistei Kamilai Džordži.

Iepriekšējā kārtā Jūlijai Gergesai tikai piecus geimus zaudējusī Marija Šarapova iepriekš ar Kamilu Džordži nebija tikusies, bet, protams, bija cīņas favorīte. Šarapovai problēmas sākās jau pašā spēles sākumā – Krievijas pirmā rakete savu servi 1. setā nenoturēja ne reizi un no sagrāves spēja izvairīties vien tikai tāpēc, ka Džordži ar serves turēšanu nebija īpaši labākas sekmes.

Šarapova 2. seta ceturtajā geimā pēc Džordži sitiena autā ieguva breiku, bet setu vēlāk izservēt neprata. Mašai pat bija setbumba ar pašas servi, taču kārtējo reizi atbildīgā brīdī viņai dubultkļūda (visā mačā deviņas). Šarapovai gan tūlīt ar tīkla palīdzību izdevās iegūt vēl vienu breiku, kas nozīmēja seta finišu – 3:6, 6:4.

Izšķirošajā setā Šarapovas sniegums neuzlabojās. Viņai divreiz izdevās atspēlēt breiku, bet trešo reizi nebija lemts – Džordži ar otro mēģinājumu izservēja maču, ar grūtībām spējot novaldīt asaras. Itālietei karjeras lielākā uzvara (6:3, 4:6, 7:5), pirmo reizi pārspējot Top 5 spēlētāju.

Indianvelsā ne tikai pērn, bet arī 2006. gadā uzvarējusī Šarapova pašreiz vēl atrodas 5. vietā, bet pirmdien būs ne augstāk par septīto. Ja Petra Kvitova gūs vēl vienu uzvaru jeb tiks līdz ceturtdalfinālam, Šarapova noslīdēs uz 8. vietu.

Džordži līdz šim lielākā uzvara bija 2012. gadā Pekinā pret tobrīd ranga 7. vietā esošo Sāru Erani. Viņas tautiete gan spēli nepabeidza, izstājoties pie rezultāta 4:5. Pabeigtā mačā Džordži arī bija viena Top 10 uzvara, pērn "US Open" sakaujot Karolīnu Vozņacki (#8) – 4:6, 6:4, 6:3.

Džordži pirmdien guva jau piekto uzvaru Indianvelsā, jo zemā reitinga dēļ (79. vieta) bija jāspēlē kvalifikācijā. Tajā uzvaras pār Medisoni Brengli un Irinu Falkoni, bet pamatturnīra pirmajās divās kārtās apspēlētas Andrea Petkoviča un Sorana Kirsteja. Indianvelsā no kvalifikācijas 4. kārtu sasniegusi arī austrāliete Keisija Delakva. Tādējādi šajā turnīrā pirmo reizi kopš 2005. gada 4. kārtā iekļuvušas divas tenisistes no kvalifikācijas. Pirms deviņiem gadiem tas izdevās Rikai Fudživarai un Marijai Kiriļenko.

Atgriežoties pie Šarapovas, viņai drausmīgā sniegumā ne tikai tradicālās problēmas ar servi, bet ļoti daudz citu neprecizitāšu. Šarapovai trīs setos bija 58 nepiespiestās kļūdas. Šarapovas zaudējums nozīmē arī to, ka Martina Navratilova arvien ir vienīgā tenisiste, kura spējusi aizstāvēt Indianvelsas titulu – leģendārā Navratilova šajā turnīrā uzvarēja 1990. un 1991. gadā. Šarapova šogad piedalījusies četros turnīros, bet ne reizi vēl nav tikusi līdz finālam (divi pusfināli).

Jau tagad zināms, ka Itālijai būs sava ceturtdaļfināliste Indianvelsā, jo Džordži pretiniece 4. kārtā būs Flāvija Penneta. Viņa piekto reizi tikpat mačos tika galā ar Samanta Stousura – 6:4, 3:6, 6:1.

Pirmdien turnīrs atvadījās no vēl vienas bijušās čempiones, jo 2008. gada uzvarētāja Ana Ivanoviča pirmo reizi trīs mačos piekāpās Slounai Stīvensai, kuru divreiz bija apspēlējusi "US Open" (2011, 2012). Šoreiz amerikāniete beidzot guva pirmo uzvaru pār bijušo ranga līderi – 7:6(3), 6:4.

Līdz ar Šarapovas un Ivanovičas zaudējumiem turnīrā vairs palikušas tikai divas eksčempiones – Jeļena Jankoviča (2010) un Vozņacki (2011). Abas veidos vienu no 4. kārtas pāriem.

"BNP Paribas Open". WTA "Premier Mandatory" turnīrs Indianvelsā uz "hard" seguma

3. kārtas rezultāti (10. marts)

SpēleRezultāts
(1) Na Li – Karolina Pliskova6:3 6:4
Camila Giorgi – (4) Maria Sharapova6:3 4:6 7:5
(8) Petra Kvitova – (27) Svetlana Kuznetsova6:3 2:6 6:0
(17) Sloane Stephens – (11) Ana Ivanovic7:6(3) 6:4
(12) Dominika Cibulkova – (23) Ekaterina Makarova6:4 7:5
(20) Flavia Pennetta – (16) Samantha Stosur6:4 3:6 6:1
Aleksandra Wozniak – (21) Anastasia Pavlyuchenkova6:1 6:7(3) 6:0
Alisa Kleybanova – Maria-Teresa Torro-Flor6:1 6:3

4. kārtas pāri

Spēle
(1) Na Li – Aleksandra Wozniak
(2) Agnieszka Radwanska – (22) Alize Cornet
(6) Simona Halep – (18) Eugenie Bouchard
(7) Jelena Jankovic – (10) Caroline Wozniacki
(8) Petra Kvitova – (12) Dominika Cibulkova
(17) Sloane Stephens – Alisa Kleybanova
(20) Flavia Pennetta – Camila Giorgi
Lauren Davis – Casey Dellacqua

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-11 08:23, pirms 10 gadiem
frutttto rakstīja: tas pats sagaida arī Dimitrovu
Camila arī šo???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.