Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Neizmantojot mačbumbu pret Pliškovu, pārtrūkst Osakas 14 uzvaru sērija

Neizmantojot mačbumbu pret Pliškovu, pārtrūkst Osakas 14 uzvaru sērija
Naomi Osaka. Foto: AFP/Scanpix

Čehijas tenisiste Karolīna Pliškova (WTA 2.) Brisbenas "Premier 700" turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6:7(10), 7:6(3), 6:2 uzvarēja Japānas zvaigzni Naomi Osaku (WTA 4.), turpinot cīņu par trešo Brisbenas trofeju četros gados. Osaka 2. setā ar vienu mačbumbu neizservēja maču.

Naomi Osaka 1. seta taibreikā ar eisu un neatvairītu pirmo servi atspēlēja divas setbumbas un vēlāk realizēja savu piekto setbumbu, 22. punkta izspēlē uzbrūkot Karolīnas Pliškovas otrajai servei, ar šo gājienu piespiežot pretinieci bumbiņu raidīt autā.

Cīņas pirmais breiks notika vien 2. seta 11. geimā, kas beidzās ar čehietes dubultkļūdu. Osaka pie 6:5 neizservēja maču, turklāt viņai neizdevās realizēt mačbumbu. Osaka no 40:30 pieļāva trīs kļūdas pēc kārtas (divi sitieni tīklā un viens trāpījums autā), ļaujot Pliškovai atgūt breiku.

Pliškova drīz uzvarēja taibreikā, bet nākamo setu sāka ar breiku, pārsvaru no rokām neizlaižot, turklāt priekšpēdējā geimā nodrošināts divu breiku handikaps. Pliškova pirms tam pie rezultāta 3:2 servi nosargāja no 0:40. Karolīna trīs breikbumbas atvairīja arī mača pēdējā geimā, bet visā mačā atspēlēja 12 no 13, uzvaru svinot pēc nospēlētām divām stundām un 48 minūtēm.

Šodien pārtrūka Osakas 14 uzvaru sērija, kas sākās pagājušā gada septembrī. Viņa uzvarēja "Premier" turnīros Osaka un Pekinā, bet vēl vienu uzvaru guva "WTA Finals" Šeņdžeņā, pēc pirmās cīņas izstājoties savainojuma dēļ. Šonedēļ Brisbenā visās četros mačos tika spēlēti trīs seti.

Pliškova, kura Brisbenā uzvarēja 2017. un 2019. gadā, finālā tiksies ar Medisonu Kīsu. Ranga 13. vietā esošā amerikāniete ar 3:6, 6:2, 6:3 uzvarēja manāmi sagurušo Petru Kvitovu (WTA 7.), kurai enerģijas spēlēšanai augstā līmenī pietika tikai vienam setam.

Oklendas "International" turnīrā nebūs dubultspēļu pārinieču Serēnas Viljamsas un Karolīnas Vozņacki fināla, jo Dānijas tenisiste paklupa pusfinālā. Ranga 39. vietā esošā vietā esošā Vozņacki ar 6:3, 4:6, 0:6 zaudēja Džesikai Pegulai (WTA 82.).

Karolīna maču pabeidza ar astoņu pēc kārtas zaudētu geimu sēriju, nespējot gūt uzvaru, kas viņai ļautu tikt starp "Australian Open" izsētajām spēlētājām. Vozņacki tieši Melburnā, kur pirms diviem gadiem izcīnīja savu vienīgo "Grand Slam" titulu, aizvadīs karjeras pēdējo turnīru.

Ranga 10. pozīcijas īpašniecei Viljamsai vajadzēja tikai 43 minūtes, lai ar 6:1, 6:1 sagrautu 20 gadus jaunāko Amandu Aņisimovu (WTA 25.). Viljamsai svētdien būs mēģinājums izcīnīt pirmo titulu kopš 2017. gada "Australian Open". Viņai kopš tā laika ir piecu zaudējumu sērija finālos, ieskaitot četrus "Grand Slam".


Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.