Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sāpju nomocītais Marejs šogad beigs karjeru

Sāpju nomocītais Marejs šogad beigs karjeru
Endijs Marejs pirmais no lielā četrinieka tenisistiem beigs karjeru. Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas izcilākais tenisists Endijs Marejs trīs dienas pirms "Australian Open" sākuma paziņoja, ka šī viņam būs pēdējā sezona profesionālajā tenisā, karjeru cerot pabeigt Vimbldonā – ja viņš tik ilgi izturēs.

31 gadu vecais skots pagājušā gada vasarā atgriezās sacensībās pēc gurna operācijas, bet kopš tā laika nav spējis atbrīvoties no sāpēm, kas viņam liegušas būt konkurētspējīgā līmenī.

Gatavojoties "Australian Open", Marejs ceturtdien nespēja izturēt treniņa maču pret Novaku Džokoviču, 49 minūtes ilgušo nodarbību pārtraucot pie rezultāta 1:6, 1:4.

Džokovičs četras reizes Mareju uzvarējis "Australian Open" finālos, kur Endijam ir neapskaužama 0-5 bilance. Vienu zaudējumu viņam sagādājis arī Rodžers Federers.

Neskatoties uz sāpēm, Marejs ir apņēmies piedalīties šī gada "Australian Open", kas sāksies pirmdien. Viņam 1. kārtā gaidāms mačs pret Roberto Bautistu Agutu, kurš sezonas pirmajā nedēļā uzvarēja Dohas turnīrā.

Iespējams, ka tas var kļūt par Mareja pēdējo maču viņa spožajā karjerā, kuras laikā uzvarējis 45 ATP turnīros, ieskaitot trīs "Grand Slam" līmenī, un sasniedzis ranga 1. vietu.

"Neesmu pārliecināts par to, ka caur sāpēm vēl varu spēlēt 4-5 mēnešus. Vēlos tikt uz Vimbldonu un tur beigt [karjeru], taču neesmu drošs, ka to spēšu," piektdien Melburnā sacīja Marejs. "Jau 20 mēnešus netieku vaļā no sāpēm, esmu izmēģinājis gandrīz visu, taču gurnam nekļūst labāk. Vairs nespēju spēlēt iepriekšējā līmenī."

Karjeras beigšana Vimbldonā būtu loģisks solis, jo tieši tur viņš izcīnīja divus no saviem trim "Grand Slam" tituliem, Vimbldonas kortos triumfējot 2013. un 2016. gadā. Savukārt pirmā "Grand Slam" trofeja izcīnīta 2012. gadā "US Open".

Marejs ir vienīgais tenisists, kurš divreiz uzvarējis olimpiādes vienspēļu turnīrā, par čempionu kļūstot 2012. gadā Londonā un 2016. gadā Riodežaneiro.

41 nedēļu ATP ranga 1. vietā pavadījušais Marejs šobrīd rangā ir tikai 230. vietā un "Australian Open" plānojis spēlēt ar aizsargāto reitingu (#2).


, 2019-01-11 07:30, pirms 5 gadiem
Līdzjūtība!
, 2019-01-11 09:15, pirms 5 gadiem
Baigākais kaplis, strādāja kortā nenoguris no sākuma līdz galam un te nu viņš ir nonācis, 31 gada vecumā jābeidz karjera... skumji.

Neskatoties uz to ka Endijam ir cik tur tie zāģi lielajos finālos, bet es tāpat teiktu ka viņš ir psiholoģiski spēcīgākais tenisists ATP tūrē, jo izturēt to spiedienu kuru uz viņu izdarīja angļu prese un prasīgā publika, tas nav viegli un viņš ir izdarījis visu ko no viņa prasīja.

Wimdldonas tituls
Deivisa Kauss
Olimpiskais Zelts Londonā
, 2019-01-11 09:22, pirms 5 gadiem
Nožēlojami žurnaļugas savākušies, kkādu savu cieņu pret sportistu ar aplausiem beigās jau varēja apliecināt. Tiem ta pofig, galvenais aizies kko uzdrukās un tik pat ātri visu aizmirsīs.
, 2019-01-11 10:13, pirms 5 gadiem
Tiešām skumji. Ar visu savu purpināšanu kortā Endijs ir mans otrais favorīts ( aiz Ernesta). AO tā arī paliks, kā pats Endijs saka, 5time loser.
, 2019-01-11 10:24, pirms 5 gadiem
Lai arī nemaz nepārsteidz, tomēr baigi skumji, ka jāaiziet vēl pirms Rodžeru un Rafas..
Lai arī daudziem nesaprast, mans lielā četrinieka favorīts bija..
, 2019-01-11 10:48, pirms 5 gadiem
Diemžēl teniss ir laikam vissmagākais sporta veids. Nevienā citā sezona neilgst 11 mēnešus. Līdz ar to traumas ir neizbēgamas.
, 2019-01-11 11:05, pirms 5 gadiem
Žēl, viņa spēli skatīties bija prieks, cīnījās par katru bumbu!
Ernestam viens konkurents mazāk!
, 2019-01-11 11:12, pirms 5 gadiem
Paņems pāris gadus off (moš pat mazāk), ieliks titāna gūžu un uz 2021 Wimbli būs atpakaļ!
, 2019-01-11 11:24, pirms 5 gadiem
Baigais kaplis bija un izturēja lielo angļu spiedienu 2x uzvarot Vimbldonā - par to visu cieņu.
Bet man viņš tik un tā bija nemīlētākais lielā četrinieka spēlētājs dēļ savām simulācijām. Proti - ķeras pie muguras pēc katras izspēles, krampji visu laiku, sejas izteiksme un ķermaņa valoda tāda, ka tūlīt atmetīs pedāļus..... Un jau pēc brīža izvelk garu izspēli ar 7 izrāvieniem kuru pabeidz ar smašu... un tā visu laiku. Šķiet ne viens vien pretinieks uzrāvās uz šitā joka, ar domu, ja šitik grūti, tad jau tūlīt Endijs atteiksies no spēles turpināšanas un es uzvarēšu .....Bet Endijs tik skrien un tad "mirst" tad atkal nokapā un atkal "mirst "
, 2019-01-11 11:25, pirms 5 gadiem
Negaidīti un žēl, jā iespējams ja būs tāda operācija kas dos kustībām iespējas, tad viņš atgriezīsies. " Ill be back"
, 2019-01-11 11:37, pirms 5 gadiem
Viens no maniem nemīlētākajiem spēlētājiem, bet tik un tā ļoti skumji, ka ir jāaiziet šādā veidā. Teniss zaudēs spilgtu personību un lielu tenisistu. Cerams, ka veselība atgriezīsies pēc šī visa trakā maratona. Visi top špīleri ir reālas mašīnas - fiziski, mentāli un tehniski. Spartieši.
, 2019-01-11 11:45, pirms 5 gadiem
Spilgti atmiņā tie zaudējumi finālos, spiediens uz viņu. Vēl vairāk, mežonīgā plosīšanās sezonas izskaņā un iekļūšana fināla astotniekā spēlēm Londonā. Gadu vairs neatceros, bet tas bija pārcilvēciski.
US Open uzvaru, pēc tam 1. Wimbldonu pilnīgi izjutu līdz ar viņu itkā lielais lāsts noņemts un beigas kaut kam sliktam.
Lai top veselība un nepārtraukti nesāp!
, 2019-01-11 11:49, pirms 5 gadiem
MOONSHINE rakstīja: Baigais kaplis bija un izturēja lielo angļu spiedienu 2x uzvarot Vimbldonā - par to visu cieņu.
Bet man viņš tik un tā bija nemīlētākais lielā četrinieka spēlētājs dēļ savām simulācijām. Proti - ķeras pie muguras pēc katras izspēles, krampji visu laiku, sejas izteiksme un ķermaņa valoda tāda, ka tūlīt atmetīs pedāļus..... Un jau pēc brīža izvelk garu izspēli ar 7 izrāvieniem kuru pabeidz ar smašu... un tā visu laiku. Šķiet ne viens vien pretinieks uzrāvās uz šitā joka, ar domu, ja šitik grūti, tad jau tūlīt Endijs atteiksies no spēles turpināšanas un es uzvarēšu .....Bet Endijs tik skrien un tad "mirst" tad atkal nokapā un atkal "mirst "
Nu acīmredzot nekādi jau nu joki tur nebija ja tik agri jābeidz karjera, visi spēlē caur sāpēm, vienam sāp vairāk, citam mazāk.
, 2019-01-11 11:57, pirms 5 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Lai arī nemaz nepārsteidz, tomēr baigi skumji, ka jāaiziet vēl pirms Rodžeru un Rafas..
Lai arī daudziem nesaprast, mans lielā četrinieka favorīts bija..
Būs kkāds Tev video blogs par AO, mūsējo izredzēm, favorītiem? Vairāk vai mazāk jau viss ir saprotams, bet gribētos kko sīkāk dzirdēt.
, 2019-01-11 12:17, pirms 5 gadiem
Bija reiz viena intervija ar kādu trešo šķiet angļu raketi uz to brīdi, neatceros vairs viņa vārdu, bet bija čalis kkur ap 100+ vietām tajā brīdī. Toreiz viņš kā reiz runāja par angļu tenisu kā tādu un tieši nemitīgajām traumām un sāpēm, caur kurām gan jādzīvo, gan jāspēlē. Tā laikam tenisā ir realitāte visiem, jautājums tik, cik ilgi vari to izturēt.. Protams, jāņem vērā arī katra individuālais sāpju sliekšņa faktors, viena un tā pati trauma un ar to kopā nākošais sāpju līmenis, vienam var radīt vienkārši neērtības, kamēr otram iespējams izbeigt karjeru.
Katrā ziņā, lai arī man viņš nebija ne tuvu mīļākais spēlētājs, es varu viņu tikai apbrīnot, par lielo cīņassparu un mentālo izturību, jo tieši laikā, kad viņš parādījās pro tenisā uz skatuves, es dzīvoju Anglijā un strādāju tenisa centrā, un tas haips, ekspektacijas un milzīgās vilšanās, kad kkas bija ne tā, pat nezinu ar ko to varētu salīdzināt, ņemot vērā angļu ambīcijas un milzīgo tenisa vēsturi un prestižu.
, 2019-01-11 12:18, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Būs kkāds Tev video blogs par AO, mūsējo izredzēm, favorītiem? Vairāk vai mazāk jau viss ir saprotams, bet gribētos kko sīkāk dzirdēt.
ir plaanaa shodien/riit
, 2019-01-11 12:24, pirms 5 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: ir plaanaa shodien/riit
Jāni apžēlojies, neplāno, uztaisi cik tad nu mums tie GS ir

Kur varēs vērot Tavu blogu?
, 2019-01-11 12:31, pirms 5 gadiem
Es parasti no lielaa 4nieka speeleetaajiem jutu lidz Džoko, bet zeel ka jabeidz karjera nedabuujot visus titulus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-01-11 14:03, pirms 5 gadiem
hilss rakstīja: Starp citu Vavrinkam arī ir 3 GS tā pat kā Marejam, tad jau sanāk lielais piecinieks heh. Federeram ir 20 GS, Nadalam 17, Džoko 14, bet Marejam veseli 3. Tad nu lielais četrinieks.
Var jau heitot, bet Murray no 2008-2013 bija top4 vislaiku, turklāt ir bijis arii ranga liideris.. un 41 ned
, 2019-01-11 14:05, pirms 5 gadiem
Lielai trijnieks pēdējā desmitgadē bija trīs Federers, Džokovičs, Nadals. . .Brīžiem šķita, ka turpat blakus, drīz piebiedrosies Marejs, Vavrinka. . .bet tās bija vien dažas lielas uzvaras. . . .
Bet gan tenisā, gan citos sporta veidos uz vienu traumām, pāragras karjeras beigšanas, var teikt arī uz citu nelaimes. . .kādam tas dod iespēju, kuri to izmanto. Tāds ir sports, nežēlīgs. Reizēm sporta spēlēs otrā plāna spēlētāji, rezervisti netiek pie vārda. . . kāds lideris iziet no ierindas un dod iespēja jaunajiem, rezervistiem uzspīdēt. . . tas sevišķi ir komandu spēlēs- hokejā, futbolā, basketbolā. . .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-01-11 14:25, pirms 5 gadiem
MOONSHINE rakstīja: Baigais kaplis bija un izturēja lielo angļu spiedienu 2x uzvarot Vimbldonā - par to visu cieņu.
Bet man viņš tik un tā bija nemīlētākais lielā četrinieka spēlētājs dēļ savām simulācijām. Proti - ķeras pie muguras pēc katras izspēles, krampji visu laiku, sejas izteiksme un ķermaņa valoda tāda, ka tūlīt atmetīs pedāļus..... Un jau pēc brīža izvelk garu izspēli ar 7 izrāvieniem kuru pabeidz ar smašu... un tā visu laiku. Šķiet ne viens vien pretinieks uzrāvās uz šitā joka, ar domu, ja šitik grūti, tad jau tūlīt Endijs atteiksies no spēles turpināšanas un es uzvarēšu .....Bet Endijs tik skrien un tad "mirst" tad atkal nokapā un atkal "mirst "
, 2019-01-11 14:30, pirms 5 gadiem
Kaut kā poh*, man tie briti nekad nav īsti patikuši, pinkšķ vai nepinkšķ
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-01-11 15:20, pirms 5 gadiem
hilss rakstīja: Starp citu tenisā es reti kad dzirdēju tādu vārdu salikumu kā lielais četrinieks, jo visur bija runa tikai par lielo trīnieku Fedja, Nadals un Džoko. Lielais četrinieks tas vairāk ir Cīruļa izdomājums
Maz esi klausījies. Cīruļa patents tas nav gan.
, 2019-01-12 12:32, pirms 5 gadiem
hilss rakstīja: Starp citu tenisā es reti kad dzirdēju tādu vārdu salikumu kā lielais četrinieks, jo visur bija runa tikai par lielo trīnieku Fedja, Nadals un Džoko. Lielais četrinieks tas vairāk ir Cīruļa izdomājums
https://en.wikipedia.org/wiki/Big_Four_(tennis)

un es to neesmu ierakstiijis wiki
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.