Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Džokovičs 10. uzvarā pār Isneru sajūt sāpes elkonī

Džokovičs 10. uzvarā pār Isneru sajūt sāpes elkonī
Novaks Džokovičs. Foto: Reuters/Scanpix

Novaks Džokovičs un Rodžers Federers Šanhajas "Masters" turnīra 3. kārtas mačos guva 10. uzvaru pret regulāri pieveiktiem spēlētājiem, uzvarot attiecīgi Džonu Isneru (7:5, 6:3) un Davidu Gofānu (7:6(7), 6:4).

Džons Isners turnīra pirmajos divos mačos pretiniekiem breikbumbas nedeva, bet mačā pret ATP ranga līderi Novaku Džokoviču izturēja līdz 1. seta beigām, kad, pie 5:6 cenšoties nodrošināt taibreiku, palika tukšā. Ranga 17. vietā esošais amerikānis zaudēja arī savā nākamajā serves geimā, un Džokovičs drīz bija vadībā ar setu un 3:0, komfortabli tiekot līdz ceturtdaļfinālam. Isneram nebija nevienas breikbumbas.

Džokovičam pēc ceturtdien gūtā panākuma ir 10-2 bilance pret Isneru, kurš abas uzvaras guva ASV notikušos "Masters" sērijas turnīros – 2012. gadā Indianvelsas pusfinālā un 2013. gadā Sinsinati ceturtdaļfinālā. Četrkārtējais čempions Džokovičs pēc šodien gūtās uzvaras atklāja, ka viņam ir sāpes labajā elkonī, kas pagājušajā gadā tika operēts. Džokovičs, kurš labā pleca savainojuma dēļ izstājās "US Open" astotdaļfinālā, rīt Šanhajā tiksies ar Stefanosu Cicipasu.

14. numurs Davids Gofāns pret savu elku Rodžeru Federeru 1. setā neizmantoja piecas setbumbas, no kurām četras bija ar savu servi. Beļģim pirmās trīs setbumbas bija serves geimā pie rezultāta 6:5, kad viņam setbumbu izspēlēs trīs kļūdas – "forehand" sitiens autā, dubultkļūda un "forehand" sitiens tīklā.

Federers ceturto setbumbu atspēlēja taibreikā ar servi pie 5:6, bet piektās setbumbas izspēlē Gofānam neprecīzs uzbrukums ar diagonālo "backhand", vēlreiz bumbiņu raidot autā. Gofānam tūlīt vēl viens auts, un Federers pie 8:7 ar neatvairāmu uzbrukumu pa kreiso līniju realizēja savu otro setbumbu. Viņam pirmā bija seta 10. geimā pie 5:4 uzņemšanā, kad Gofāns uzsita neaizsniedzami no labās puses.

Pasaules trešais numurs Federers Gofānu šogad uzvarēja arī Halles finālā (7:6(2), 6:1), arī toreiz beļģim dominējot 1. setā, bet nespējot izmantot iespējas, un "US Open" astotdaļfinālā ar 6:2, 6:2, 6:0. Federeram pēc panākuma Šanhajā ir 10-1 bilance pret Gofānu. 2014. un 2017. gadā Šanhajā uzvarējušais Federers cīņu par trešo titulu turpinās ar maču pret Leivera kausa komandas biedru Aleksandru Zverevu.

"Rolex Shanghai Masters", "ATP Masters 1000" turnīrs uz "hard" seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (16) John Isner7:5 6:3
(2) Roger Federer – (13) David Goffin7:6(7) 6:4
(3) Daniil Medvedev – Vasek Pospisil7:6(7) 7:5
(4) Dominic Thiem – (15) Nikoloz Basilashvili6:3 6:4
(5) Alexander Zverev – Andrey Rublev6:0 7:6(4)
(6) Stefanos Tsitsipas – Hubert Hurkacz7:5 3:6 7:6(5)
(10) Fabio Fognini – (7) Karen Khachanov6:3 7:5
(11) Matteo Berrettini – (8) Roberto Bautista Agut7:6(5) 6:4

Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.